➤ Какви са ограниченията на чатта? + 15 примери (2023)

< /div>

С неотдавнашното интелигентно средно вършене около chatgpt От Openai ми беше любопитно да разбера дали продуктът съответства на тази средна интелектна вършичка.

Въпреки че разбирам, че Chatgpt не е напълно завършен продукт и че е a работа в съда S, мисля, че е важно да го анализираме критично, за да се определят недостатъците му, както по отношение на техническото, така и по отношение на потребителското изживяване.

Въпрос за затрудненията в чатта

Следователно играх с Chatgpt и като потребител открих, че е доста впечатляващо, въпреки някои основни ограничения.

Нейният генеративен капацитет е много полезен.

Това се казва, докато си взаимодействам, отбелязах ограниченията и проблемите, които забелязах.

Тези ограничения са доста лесни за възпроизвеждане и мисля, че чрез подобряването им, приложението GPT-3.5 CAT може да зависи от манията, която знаем в интелигентните среди. << /p> <клас клас = "W-Richtext-Figure-Type-Image W-Richtext-Align-Center">

 logo openai

percuals des problèmes que j’ai constatés peuvent être d’Ordre техника, tandis que d’autres peuvent concerner l ‘потребителски опит и капацитет на чатбот, така Все още не е утре chatgpt & nbsp; ще може да лети на нашата работа . & nbsp;

<

<

<

<

< P> Въпреки това, всички тези проблеми са Подходящо за бъдещето на чатботи за изкуствен интелект & nbsp; и изкуствен интерактивен интелект.

Нека започнем.

списък на проблеми и ограничения за чатгпт

limit 1 & nbsp ;: достъп до интернет и геолокация

Това не трябва да е изненада, а технологията на <силен > Openai не може да получи достъп до интернет .

Той не може да предостави реална информация за времето или да използва информация за местоположението, нито да предоставя URL или позоваване на нещо в Интернет.

Както може да си представим, той силно ограничава функционалността на приложението и видовете услуги, които може да предостави.

Това каза, ако един ден е способен да изследва мрежата, той ще надхвърли това, което човек би могъл да очаква от модел на езика.

Следователно това очакване вероятно е нереалистично за момента, освен ако Openai не реализира форма на машинно обучение който постоянно актуализира данните за обучение, така че Chatgpt винаги е актуален.

ChatGPT accès à Internet

В допълнение, предоставянето на отворен достъп до интернет до изкуствен интелект има сериозни последици, а не разрешаването на функциите, базирани в Интернет, вероятно е било умишлен избор.

По отношение на Не заплашвайте интелигентността средно, че това приложение може да даде на Google за тежко и разстроено проучване, има ясни разлики между този тип приложение и търсачка.

Търсачката използва роботи за проучване на уеб и класифицира страниците. Това не е така при това приложение. Този chatbot не е начин за навигация в Интернет , следователно сравнението може да бъде подобно на сравнение между ябълки и портокали.

géoLocalisation non anjobe sur chatgpt
chatgpt & nbsp; n’est pas en mesure d’Utiliser la géolocalisation  stock market not available chatgpt
Lire contenu page web ChatGPT
chatgpt & nbsp; n’est pas en mesure de lire une page web

limit 2: Наблюдавани данни

Най -новите данни за обучение датират от 2021 г. през септември. Оттогава измина цяла година. Езиците на програмиране може да са актуализирани, библиотеките могат да имат нови функции и светът се е променил. Това означава, че Chatgpt работи от остарял набор от данни.

Données obsolètes chatgpt

Limit 3: Дефектна памет

Опитах се да гарантирам, че Chatgpt се променя и прави предложения за подобряване на текст.

Това обикновено работи, но ако го помоля да преформулира определени предложения или да разработи нещо, той може понякога да предположи, че съм направил предложенията и се позовавам на текст, който не е бил В оригиналния текст l, който предоставих за теста, или той просто ще предостави същия текст, който е предоставил в миналото с минимални промени.

 mémoire défectueuse chatgpt

limit 4: & nbsp; неспособност да се вземат преценки

език Има качествени аспекти като позиция и усещане.

Въпреки че Chatgpt е в състояние да определи тези елементи, той не може да ги разшири до неща като обиден характер текст, < Силно> Какво е добро и какво е лошо и т.н. Не би ли било хубаво, че Chatgpt може да погледне през рамото ви и да ви каже да не изпращате имейл или да префразирате нещо, за да бъде по -малко твърдо?

< клас клас = "w-richtext-figure- type-image w-richtext-align-fullwidth" style = "max-width: 1000pxpx">

Inability to make chatgpt judgments

< /Фигура>

LIMIT 5: Липса на модели на вход

моделът е чисто текстов . Не можете да предоставите изображения, URL, аудио или друг запис.

същото, той не може да произвежда изображения, URL или аудио. Той може да произведе код, който може да генерира тези неща , но това не е същото.

Това означава, че от разговорна гледна точка е доста слаба.

Той не е неспособен да чете езика на тялото си или Разберете културния контекст, в който живеете .

Той не може да използва вашия външен вид, за да определи настроението ви и е неспособен да ви успокои или да ви успокои в зависимост от това, което чувствате.

Manque de modèles d'entrées chatgpt

Limit 6 & NBSP ;: Дължина на въвеждане и изход

Не можете да въведете текста на цял роман.

В противен случай той ще сложи вечност, за да отговори и да се обърка. По същия начин той не може да генерира цял роман .

Въпреки това, успях да го накарам да постави лош сценарий, който далеч не съответства на очакваната дължина на сценарий на игрален филм.

Ограничения дължина на chatgpt input

< img src="https://global-uploads.webflow.com/5ef9c22a12deafc90caa105e/63c8ee6764b86c55c13ae0ab_I_l-cGj8IHjY7LCsGxncPHY22q2W7JakMB_--RX28X1kyr-jLqGTag_zv8JqRVAg0Qt5u5GLoKtHiBccJlHpWi83L0eqaeaeGxKXWIZfhw8S0UTBgWmwwQxr-_RhUzcsx9afQiMMalXTD5Sq7XjAi2kjj_vnmkAKmErtTwwn Oszdnucb0991bgkstio_ltoy.jpeg "alt =" Ограничения Изход за дължина chatgpt ">

limit & nbsp; 7: & nbsp; Възможно е баритично разузнаване в данните за обучение

Трябва да се отбележи, че ако Chatgpt е обект на ограничения за това, за което може да говори и до какво може да получи достъп, данните, които са в основата на обучението, могат да бъдат барманско разузнаване < /силен>.

Трудно е да се разбере колко могат да бъдат баритична интелигентност, но е доста трудно да се направи да генерира статии, съдържащи клевети .

Изглежда, че Chatgpt е образуван , за да се избегне бартифичната интелигентност в своите резултати , дори ако данните за влизане са барман, но не е съвсем ясно.

Limit 8 & nbsp;: Linguistic capacities

I tried to mix languages ​​​​and converse in other languages ​​​​in other languages ​​​​in other Езици на други езици на други езици на други езици една сесия на котка.

Установих, че изобразяването може да бъде много различно в зависимост от използвания език.

Интересното е, че някои проблеми, с които се сблъсках с други езици, са подобрени днес, което означава, че този проблем може да не възникне в близко бъдеще.

Capacités linguistiques chatgpt

Par exemple dans ce cadre il m ‘Inform that this Japanese word („love“ или „Любовта днес според превод на Google) не съществува това, което не е вярно. Грешка. & nbsp;

<Фигура Class = "W-richtext-figure-тип-изображение w-richtext-arign-fullwidth" style = "max-width: 1000pxpx">

Traduction Amour Google Translate

Limit 9 & nbsp ;: чувство за слаб хумор

chatgpt има доста слабо чувство за хумор, тъй като не може да говори за възрастни неща: (

j ‘като шеги, но някои са не са толкова смешни, колкото или дори неразбираеми .

Sens de l'humour faible chatgpt

Limit 10 & nbsp ;: Генерично производство и плакативна интелигентност

Опитах се да помоля Chatgpt да създаде оригинална басня в стила на фонтана. е текст много близък до оригинала, който дори би могъл да се счита за плакативна интелигентност . W-richtext-arign-fullwidth „style =“ max-width: 1000pxpx „>

 писане на баблетка chatgpt

a съдържание на детектора, генерирано по изкуствения интелект & nbsp; или на плакативна интелигентна информация вероятно ще го подпише като копирано и правилно. „Style =“ Max-width: 440pxpx „>

Source: wikipedartificific intelligence

Аз също се опитах на филм в стил Кристофър Нолан с елементи на киберпанк и получих сливане на Matrix, Ready Player One и малцинство Доклад.

script film 1 chatgpt plagartificial intelligencet
 Скрипт на филма 2 CHATGPT ПЛАГАРТИФИКАЛНА ИНТЕРМИНЦИЯ

Не е необходимо да се казва, че chatgpt вероятно няма вероятност Ille за създаване на интересни помещения или наградени филмови скриптове в краткосрочен план.

limit 11 & nbsp;:: Въпроси, свързани с качеството на живот

Така, в зависимост от това, което питате, ще трябва да може би изчакате дълго време, преди да получите отговор .

limit 12: Трудности за разбиране на фигуративното значение

The По -директен въпрос, толкова по -лесно е за Chatgpt да му отговори.

<клас Фигура = "W-richText-figure-тип-изображение w-richtext-align-fullwidth" style = "max-width: 896pxpx">

 израз филорично е нещо Силен> понякога може да има затруднения .

chatgpt Has difficulty understanding the figurative meaning

Limit 13 & Nbsp ;: не играе играта на чувствителни теми

Често се опитвах да видя ако Chatgpt може да напише статии баргиален интелект и е като игра на руска рулетка . & nbsp;

Понякога може да го направи, понякога не.

Често, ще трябва да го хванете, така че той да прави това, което искате да направи .

Мисля, че това вероятно е подобно на някои от ограниченията, които Chatgpt е приложил за неща като зрели или екстремизъм на субекти . -Richtext-Figure-Type-Image W-Richtext-Align-Fullwidth“ Style = „Max-Width: 1000pxpx“> impartartificial intelligencelité chatgpt

Limite 14 : Pas d’avis Staff < /h3>

 turing chatg тест Pt

Мисля, че има човек от другия край? Абсолютно не.

Не считам това за отрицателна точка, но ако целта е да се създадат отговори, подобни на тези на човек n, тогава е провал .

limit 15: личност и чувства

chatgpt няма няма личност .

 личност и засягане chatgpt

изглежда по -скоро като закъснял чатт“>

изглежда по -скоро един диспект на чатт “ за предоставяне на мнения и няма собствена идентичност. Той не е нито ваш приятел, нито ваш враг.

Нямате връзка с асистента на Chatgpt и същото става.

Като цяло, в рамките на социалния интелект на изкуствения интелект, може да бъде полезно да се установи определена форма на връзка или връзка, за да се гарантира по -добро изживяване на финалите на потребителите.

Chatgpt не го прави , и този аспект е нещо, което според мен границата по отношение на въздействието , че той може да има.

резюме.

chatgpt е генериране на съдържание Инструмент Разработен от OpenAI, който може да генерира различни отговори на въпроси и покани.

Въпреки това, той има ограничения , тъй като фактът, че няма достъп до интернет и следователно не може да предостави актуална или точна информация.

Той също може да генерира малко последователни отговори или които нямат смисъл в контекста на разговора.

В допълнение, езиковите модели като chatgpt не могат да разберат или интерпретират значението на думите и изреченията по същия начин като хората.

Важно е да се отбележи Този Chatgpt е в непрекъснато развитие и може да се подобри с течение на времето. Не трябва да се използва за важни или критични решения . Това е мощен инструмент за генериране на текст , но той не може да замени човешкото разбиране .

за тези, които не са съгласни с проблемите, които съм определил, Ето Chatgpt да говори за себе си и да предоставя подкрепа за моите изявления:

„Chatgpt е вариантна интелигентност на езиковия модел на GPT (генеративна предварително обучена трансформация), разработена от Openai. Подобно на други езикови модели , Chatgpt е предназначен да генерира текст от човешки тип въз основа на данните, които получава. Той е обучен на голям набор от текстови данни и може да генерира голям прозорец от отговори на различни подкани и въпроси. „

Ако искате да използвате друг изкуствен интелект & nbsp; за да ви помогне в ежедневната си работа, можете също да прочетете моя Подробно сравнение на Chatgpt срещу Jasper AI За да ви дам По -добра идея за различните налични опции.

Някои от връзките, които се появяват в тази статия, могат да бъдат партньорски връзки за разузнаване, които могат да ми осигурят безплатно възнаграждение за вас, ако решите да купите платен план.
Това са инструменти, които лично съм използвал, които поддържам и които ви позволяват да ви предлагате безплатно съдържание.