➤ Какво е кибер атака? Ръководство за начинаещи

кибератаки на фигури

Може да си мислите Повечето от нас нямат представа как другите хора и злонамерен софтуер, които са създали, могат да се отразят на нас, нашите машини или нашата компания.

За да ви помогнем да се подготвите, да ви помогне да видите какво Мнозинството не може да види и най -вече – за да бъде достатъчно информиран за работата в мрежата.

Нека започнем с няколко цифри, за да илюстрираме щетите, които могат да причинят атаките на киберсигурността, така че да можем да си поставим работа .

 • Има атака срещу компютърни хакери в Съединените щати на всеки 39 секунди.
 • плюс от откуп се появяват всеки ден.
 • Средно, 23.69 % Компютри от интернет потребители по целия свят по-малко от типа на злонамерен софтуер.
 • 91 % от кибератаките Започнете с фишинг имейл.
 • Средната цена на изгубените или откраднатите файлове откраднати. от човек е $ 141.
 • Пов. 6000 Миларитични долари интелигентност годишно До 2021 г.
 • Повече 75 % От здравния сектор беше заразен от злонамерен софтуер миналата година.
 • Повече от половината китайски компютри са заразени със злонамерен софтуер. ) li>
 • ul>

Какво е кибер атака?

В обобщение, терминът“ кибер атака „се прилага за всяка ситуация, в която компютърен пират или Група, опитва се да компрометира система, мрежа или компютърно устройство с намерение да причини щети. << /p>

Тези атаки са насочени към правителства и компании, както и на онлайн потребители. Те варират в натура и имат различни начини да нанесат щети.

Можем да ги разделим на две основни категории:

 • Привързва, които имат за цел да парализират система , или дори да го пуснат от услуга.
 • Атаки, насочени към получаване на достъп до система и/или неговите данни.

Тези две категории се разделят на няколко типа на кибератаки, които ще разгледаме подробно в следващия раздел.

Атаките, за които ще говорим, са вероятно най -голямата заплаха за човечеството днес. Дори повече от ядрените оръжия, както посочи Уорън Бъфет.

Това е още една причина да копаете малко повече и да видите причините за тези вредни дейности. Ще обясня защо се извършват атаките, които ги изпълняват и кои са техните жертви.

Защо се появяват кибератаки?

1. Пари

Това е първата причина, която тласка хакерите да измислят нови начини за достъп до система. Цифрите са, както може да се очаква, спиращи дъха!

Атаките за киберсигурност ще струват на световната разузнавателна икономика до 6000 милитни долари разузнаване в разузнаването в разузнаването в разузнаването в долари в разузнаването в разузнаването в долари в разузнаването в долари в разузнаването в долари в разузнаването в долари в разузнаването в долари в разузнаването в долари в разузнаването в долари в разузнаването в долари в разузнаването в долари в разузнаването в долари в разузнаването в долари в разузнаването в долари в разузнаването в долара 2021 г. , докато щетите през 2015 г. бяха „само“ от 3000 милиардични долара.

Това е общата сума, която всички ще похарчим по един или друг начин за подобряване на сигурността. Това включва набиране на експерти и отразяване на загуби, претърпени от компании и физически лица. В този случай колко киберпрестъпници наистина печелят?

Киберпрестъпността генерира 1,5 Millariticial Dollars Intelligence печалби, докато отделните киберпрестъпници печелят до $ 521,000 годишно. И откъде идват повечето компютърни хакери, мислите ли? Искате ли да гадаете? И победителят е … Китай!

R.P.C. Дали домът на киберпрестъпниците, отговорен за 41 % на всички мрежови атаки. Сравнете нивото на доходите, което току -що споменахме на китайската минимална заплата на 161.07 до 348.02 долара ( Различно в зависимост от провинциите) и ще разберете, че начинът на живот, предоставен от компютърното хакерство, може да бъде много изкушаващ. на печалби:

2. Политическата мотивация или социалната интелигентна част

Интернет активисти, известни още като хактивисти, използват технология за насърчаване на политическа програма или промяна на социалния разузнавател. Може да изглежда невинно от идеологическа гледна точка. Въпреки това, повечето хактивисти търсят и откраднат информация, която вероятно ще навреди на жертвата (ите) или предотвратява нормалното функциониране на целевата си организация.

В последния случай, това е действаща атака на гърба (денаргионен Intelligencel– Служител, вижте по-долу за повече подробности), което може да се счита за една от основните кибер атаки. Добър пример за атака на отричане на служба е този на Естония, който беше ударен през 2007 г. от масивни вълни от трафик, насочени към различни институции. Резултатът беше блокирането на онлайн банкови услуги, интелигенции и правителствени организации. Тази атака също се считаше за пример за кибергюер. Често хактивистите са ангажирани да правят подобни атаки, използвайки армии от ботнети, за да постигнат определени цели.

3. За интелектуалното предизвикателство

Повечето от пиратите, когато го попитат, казват, че е причина n ° 1 на хакерство. Както можете да очаквате, всички тези хакери не предоставят закона.

Това каза, че може да изпълнява различни видове атаки за киберсигурност и да се преодолеят обществата и правителствата, които струват интелигентността на Милантиалните долари, може да бъде по -печеливша върху Лошата страна на закона, за тези, които се интересуват от този вид.

Това са трите основни мотивации зад всяка кибер атака. Покрихме „защо“. Нека да разгледаме „Кой“.

Кои са хората, които стоят зад тези атаки?

Имаме ли ние имаме ние имаме ли ние имаме Всички гледани филми на хакери като „хакери“, „мечове“ и „Blackhat“. Те помагат за рисуването на образа на компютърен хакер като самотен мъж с тъмна суитчър с качулка.

Може би вече го представяте, но холивудският роман до голяма степен начин на живот на хакерите, за да се възползвате. Това описание всъщност съответства само на нисък процент хакери. Напротив, основните участници в началото на големите кибератаки са:

 • Организираните престъпници – съвременната организация на големи киберпрестъпления изглежда повече изглежда като бизнес, отколкото няколко болни лица в изба. Подобно на наркотанките, те са много пъргави и често по -организирани от експерти по сигурността, които се опитват да ги спрат. They are responsible for 50 % of all violations in 2018.
 • < li> инициира – повече от една четвърт от нарушенията на данните ( 28 28 %) са фактът на посветените. Това са служители на компания или публична администрация. Това може да се случи неволно, дори чрез инсталиране на злонамерен софтуер, заразен от имейл, което позволява на киберпрестъпника да получи достъп до мрежата.

 • национални държави -участниците в националните държави знаят точно какво точно знаят какво точно знаят какво точно знаят какво точно знаят какво точно знаят какво точно знаят какво са те правят. Без риск от съдебно разузнаване съдебно преследване и с огромни ресурси, с които разполага, те могат да сеят хаос в чужбина или да бъдат ангажирани за шпиониране или пропаганда. Актьорите, свързани с държавите, са отговорни за 12 % нарушения на данните. <
 • Хактивисти – Тези мъже и жени представляват определена раса от хакери. Те са мотивирани от идеология и хак за кауза. Една от най -известните хактивистки групи е „анонимни“.
 • престъпници – не всеки има отборен дух. Най -често срещаните кибератаки се изпълняват от един човек. Статистиката показва, че най-често е млад бял човек.

които са най-често срещаните Жертви на кибератаки?

Като цяло те могат да бъдат всеки – лица, компании или правителствени институции.

небето е ограничението за компютърните хакери. Само в Обединеното кралство почти половината от компаниите (43 %) and 19 % Благотворителните организации са претърпели кибер атака през последните 12 месеца. Този процент достига 72 %в големите компании.

По отношение на хората, повече 1,5 милиони хора са жертви на киберпрестъпност всеки ден! And 30 % от всички атаки , въпреки че плячката на тези атаки е малка в сравнение. Това лесно се обяснява с факта, че 1) е по -лесно да се хакне човек, отколкото компания и 2) последиците от тези атаки са много по -малко сериозни, отколкото ако пират се приема в процеса на атака на организация или правителствена организация.

видове кибератаки

Вече споменах двете основни намерения за кибератаки. 1) парализиране или унищожаване на система или 2) поемат контрола върху системата и/или неговите данни. & Nbsp; Сега ще ги разделим на по -конкретни категории. Тогава ще проучим как се извършва всеки тип атака. Ще разгледаме и мерките, които можете да предприемете, за да ви защитим и/или защитите бизнеса си. Без допълнително обожание, позволете ми да ви запозная с различните видове кибер атаки:

злонамерен софтуер

какво е? От „злонамерен софтуер“, злонамерен софтуер е основното оръжие за кибератаки. Той е проектиран да повреди система. Вируси, червеи, троянски коне и рекламен софтуер са всички примери за злонамерен софтуер. Те са в състояние да направят компютъра или неефективната мрежа или да дадат достъп до нападателя.

Как се прави?

В миналото злонамереният софтуер се доставя ръчно на варствения интелект Система диск или CD. Днес 92 % от злонамерен софтуер се предава по имейл.

Как да защитите системата си от злонамерен софтуер?

Най -добрият начин да избегнете заразяването на вашата система от зловреден софтуер е да избягвате спам имейли. Също така е полезно да използвате антивирусна програма и да я поддържате редовно. Това значително ще помогне за имунизиране срещу инфекции от злонамерен софтуер.

Фишинг

Какво е?

Фишинг атаките обикновено се правят по имейл, като се преструвате на молба от източник на конфарична интелигентност (например вашата банка). Те осигуряват връзка, водеща до фалшив сайт, често проектиран като истински сайт. Потребителите, които не са много металично разузнаване, въведоха своята лична информация (потребителско име и парола, например), които след това се откраднат. 56 % of organizations consider the attacks of Фишинг като основна заплаха по отношение на киберсигурността.

Как се прави?

по имейл.

Как да се предпазите от фишинг?

Бъдете разумни, когато четете имейлите си и разглеждате мрежата. Не отваряйте прикачените файлове и връзките, съдържащи се в имейли, които твърдят, че идват от източници на резки разузнавания, освен ако не сте 100 % сигурни, че те са законни. Друг начин да запазите безопасно е да използвате мениджър на пароли , което може да определи уязвимостта на страниците, които посещавате . И накрая, за да избягвате киберенциите, използвайте HTTPS протокола със сайтовете, които го поддържат.

Това е зловреден софтуер, използван за заключване на потребителите на техния компютър и да им попречи да имат достъп до тяхната информация, докато не бъде изплатена „откуп“. Като цяло плащането се извършва на анонимно разузнаване на вариално портфолио bitcoin или друга криптовалута. Още 4000 Атаки се появяват откуп за откуп Всеки ден, така че бъдете внимателни.

Как се прави?

, като щракнете върху връзки, компрометирани в имейли или интелигентни социални мрежи, или варират по Drive-by.

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

< H4> Как да се защитите?

Най -добрият начин е да се сведе до минимум ефектите на тези компютърни атаки. Запазвайте вашите файлове редовно и използвайте съветите, които ви дадох по -горе. В допълнение, препоръчително е никога да не плащате откупа, ако компютърът ви е атакуван.

Атака на отдела (обратно)

какво Дали?

Тези атаки имат за цел да нарушат мрежата, като изпращат огромни обеми трафик и данни, докато мрежата не бъде наводнена и не спре да работи. Неговият подтип-разпределен денаргионен Intelligencel-of-Service (DDOS)-е създаден от армия от BotNet компютри, които атакуват сървърите с огромни пакети с данни. Най -големият пример за подобна мрежова атака е атаката срещу GitHub, която извежда сайта извън експлоатация, като изпраща 1,35 TB данни в секунда до неговия пик, докато средният трафик на сайта е приблизително 100 gb/s.

Как да защитите уебсайта си?

Като цяло е много трудно да спрете DDOS атака, след като започне. Вашият доставчик на достъп може да ви помогне, като блокирате трафика, предназначен за вашия уебсайт.

Има и други атаки, като „Male of The Middle“, известни още като име за слушане. В този случай престъпникът е поставен между вас и мрежата, към която сте свързани, за да откраднете данни.

Друг популярен тип кибератаки се нарича криптохакиране – когато актьор използва ресурсите на вашите устройства Да подкопае криптовалутите без ваше знание. Той инсталира злонамерен софтуер, скрит на вашата машина, за да я постигнете. За информация повечето атаки се правят по имейл.

резюме.

Мрежата е деликатно място за навигация. Като се има предвид нашата зависимост от интернет, вероятно е третата война на Mondartifice Intelligencele да се проведе изцяло онлайн.

За щастие, не всички хакери са лоши. „Хакерите с бели шапки“ са обратното на престъпните елементи, които извършват различни видове кибератаки.

Със сигурност, ако киберпрестъпността беше страна, той ще има БВП на Русия. Светът обаче инвестира все повече и повече в киберсигурността. Степента на успеваемост на целевите кибер атаки е само 17 % и продължава да пада. И дори ако тази цифра остава притеснена, това е индикация за предстоящите неща.

Надяваме се, че на този етап имате обща представа какво е кибер атака и пътя на пътя Изправени пред него, ако е приложимо.

Други полезни четения:

често задавани въпроси

Какво е инструмент за кибератаки?

< P> Киберпрестъпниците използват широк спектър от инструменти, за да им помогнат в работата си.

Списъкът включва скенери за уязвимост в мрежата, бисквити с пароли, скенери за пристанища и т.н. 90% от пиратите също използват един вид криптиране, за да покрият следите си. Хакерите „Blackhat“ също създават свои собствени инструменти. Ботнетите са отличен пример за тази технология.

Използва се главно за DDOS атаки, ботнетите по същество са мрежа от заразени системи, контролирани от престъпника. За щастие, хакери „бяла шапка“ Използвайте същите инструменти за подобряване на сигурността.

Все повече компании и хора също осъзнават тези заплахи, което също е много полезно.

Какво е разрушителен кибер Атаката?

Тревожните атаки се разгръщат с намерението да се деактивира търговското разузнаване в разузнаването.

Ransomware, Cryptojacking и DDOS атаки са перфектни примери за смущаващи кибератаки. По-специално DDOS атаките биха могли да се умножат в близко бъдеще, като се вземат предвид увеличение на IoT устройства .

Те са почти пригодени -направени да бъдат част от ботнет на компютърен пират благодарение на ниската си сигурност. Прекъсването на злонамерен софтуер може да има дълъг и траен ефект върху бизнеса.

За щастие, има платформи за сигурност, които могат да ги спрат, преди да стигнат до местоназначението си.

Какво е киберсигурност?

Киберсигурността е методът, който се състои в защита на програми, системи или мрежи от кибер атака.

Това е разширяващ се сектор, тъй като киберпрестъпниците също са все по -многобройни. Дигиталната сигурност е скъпа, но пренебрегването е много по -скъпо.

Спецификационният интелект на киберсигурността е все по -търсен след световен мащаб, а компаниите плащат високата цена. Обмисляте следващата си работа?

Някои връзки, появяващи се в тази статия, могат да бъдат партньорски разузнавателни връзки, които могат да ми осигурят възнаграждение за свободно разходи за вас, ако решите да купите платен план.
Това са инструменти, които лично съм използвал, които поддържам и които ви позволяват да ви предлагате безплатно съдържание.