➤ Какво е кражба на самоличност и как да се предотврати?

Всички бяхме наказани за неща, които не бяхме правили, когато бяхме деца. Въпреки това, с остаряването, можете да искате да се измъкнете с обикновена порицание на мама. За щастие, аргументът „това не бях аз, но той“ не преминава в повечето заведения. Лош платец ще се нуждае от много повече, за да накара банката да повярва, че именно вие сте договорили този заем, а не той.

Тук информацията на другите се превръща в вид стоки. Тъй като все повече и повече хора са жертви на това престъпление, човек се чуди какво е кражба на самоличност. Каква е вероятността да сте изложени на риск?

Може ли да се изненадате от честотата на това престъпление. Един от 15 души беше жертва на форма на измама с идентичност през последната година. Това също доведе до полета на 16,8 милионния интелигентност на долари.

Най -добрият начин да избегнете да станете брой в тази статистика е да научите повече. Познаването на методите, използвани от престъпниците, е първата ви линия на защита. Тук ще намерите няколко бързи и конкретни идеи, които значително ще подобрят сигурност на вашата идентичност .

Така че нека се потопим в сърцето на въпроса. -Селевател-Волтитичността- „Какво означава кражба на самоличност?

По дефиниция кражбата на самоличност е незаконна практика, състояща се в използването на личната информация на друго лице, обикновено за финансова печалба. Узурпаторите често търсят лицензи за шофиране или безопасност Socartificial Intelligencele с намерение да свиват заеми или да купуват стоки. Също така се случи, че престъпниците имат информация за идентифициране, откраднато от полицията.

Като говорим за заявлението за закон, може да се чудите какъв вид престъпление е кражба на самоличност. За щастие това е престъпление и често води до лишаване от свобода от няколко години. Това зависи и от въздействието, което е оказал върху живота на жертвата.

Въпреки санкциите, предвидени в случай на кражба на самоличност, измамниците непрекъснато намират нови начини да откраднат вашите данни. Нека да разгледаме някои от най-често срещаните измами.

1. Поемете контрола върху акаунта

Този метод се основава на използването на лична информация за достъп до съществуващи потребителски профили. Обикновено се състои от теглене на средства от банкова сметка или плащане на големи сметки. След като престъпник пое контрола, той може да промени имейл адреса, свързан с профила, което затруднява осъзнаването на какво се случва. Тази измама е доста популярна, тъй като онлайн транзакциите стават най-често срещаният метод на плащане.

2. Узурпация на самоличност, свързана с данъка

След като мошениците се справят с вашето име и вашия номер за сигурност на интелигентния интелигент, те могат да попълнят вашата декларация за данък върху доходите преди вас. Не е рядкост и те да променят вашите доходи и номера на задържане на източника, за да получат повече пари. Добрата новина е, че можете да се защитите и да получите данъчен идентификационен номер. Благодарение на подобни мерки, записахме 3. Полет на медицинска идентичност

Целта на тази измама не винаги е пари, а медицински услуги или лекарства, отпускани по лекарско предписание. В някои случаи измамниците могат да получат скъпо оборудване и да ги продават на черния пазар. За да избегнете жертвата на тази измама, трябва да защитите застрахования си и идентификационния номер, който ви е присвоен от вашия доставчик на грижи.

Можете да го направите, като разгледате заявките, които получавате по пощата . Можете също да отидете онлайн, за да наблюдавате всяка медицинска дейност, извършена от ваше име. Не забравяйте, че това е една от най -трудните измами, които трябва да забележите.

болниците са в началото на 30 % от всички основни нарушения на данните. Сега, когато знаете какво е узурпацията на медицинската самоличност, не забравяйте да предприемете необходимите мерки и да защитите личната си информация.

4. Измама на дебитни или кредитни карти

Това е една от най -известните измами. В ерата на онлайн и безконтактни плащания загубата на вашата карта може да има сериозни последствия от вашите финанси. Въпреки това, дори без достъп до вашата физическа карта, измамниците винаги могат да извършват неоторизирани транзакции – ако получат ръцете си на номера на акаунта ви, вашия пинов код и вашият код за безопасност.

Проверете редовно прехвърлянето на вашата карта е The Най-добрият начин за кражба на идентичност . Също така се уверете, че никога не съобщавате информацията си за плащане на съмнителни уебсайтове.

5. Кражба на шофьорска книжка

Тази измама е много проста и всъщност представлява най -често срещаният вид измама с идентичност. Вашата шофьорска книжка може да бъде продадена на човек, който е физически като вас – или крадецът може да го използва за закупуване на артикули под ваше име.

Ако те бъдат взети за престъпление с голям трафик, можете дори да намерите желани от полицията. Което от своя страна може да повлияе на цената на вашата застраховка. Затова следете шофьорската си книжка и помислете за предупреждение за измама на кредитния си файл, за да ви защити.

6. Измама по отношение на онлайн покупките

Има два начина за извършване на този тип кражба на самоличност.

Първите целеви сайтове за онлайн закупуване, създайте профил и се опитайте да създадете впечатление, че сте битие Автентични за известно време, преди да предприемете действия. Другите иззема съществуващите клиентски акаунти за закупуване на стоки, като се използва информацията за плащане на собственика Initartificial Intelligencel. По много практичен начин те имат продуктите, доставени на друг адрес.

За да ви защитят, Избягвайте повторното използване на паролата си и попълнете информацията си на съмнителни сайтове, дори ако предлагането на намалението е привлекателно.

7. Полет на синтетичната идентичност

Според FTC, това е типът измама с идентичност, който знае най -бързия растеж и който представлява приблизително 85 % от всички случаи на кражба на идентичност.

Ако мошеникът получи името, адреса, телефонен номер или най -вече, номерът за сигурност на Socartifical Intelligencele, той създава нов личен файл, съдържащ реални и неверни данни.

Тогава, тогава, Тези самоличности могат да помогнат на мошеника да договарят заеми, да имат достъп до вече налични финансови услуги или да кандидатстват за работни места. Те също могат просто да ги продадат на тъмна уеб .

Ако започнете да получавате телефонни обаждания или имейли, които са адресирани до вас на друго име, това може да е знак, че вашите данни са откраднати.

За щастие, можете да проверите историята, за да видите кой е Импосторът. Дали са най -честите жертви?

Сега, когато прегледахме дефиницията на кражбата на идентичност и някои от най -популярните измами, нека да видим кои групи хора са най -вероятно да бъдат насочени.

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

h3 id = „1-а-възрастни“> 1. Младите възрастни

Най -изложбената група за измами с идентичност е тази на младите възрастни. Изследванията показват, че 40 % от жертвите на измами през 2017 г. са били на възраст между 20 и 29 години. Една от причините е, че те са склонни да използват редовно карти като платежно средство, което дава по -склонни измамници да откраднат данните си.

младите хора също са по -склонни да разкрият лична информация онлайн. Това може да се случи при средата на интелигентността на Socartificial Intelligence или когато правят покупки от своите смартфони, използвайки публични (и незащитени) Wi-Fi петна.

2. Възрастните хора

Възрастните хора също са склонни да бъдат жертви на кражба на самоличност – около 18 % от жертвите са на възраст над 79 години. Възрастните хора загубиха много повече средно – 1,092 долара, в сравнение с 400 долара за млади възрастни.

Тази група е предпочитана от мошеници, тъй като възрастните хора се използват за предоставяне на своите медицински данни и D ‘увереност. Те също са склонни да са по -малко наясно с различните методи, които измамникът може да използва.

Тъй като е по -малко вероятно да се нуждаят от кредит, възрастните хора не следят своите сметки толкова внимателно. Следователно те са идеална цел за кражба на самоличност и измама. Учените често установяват отношения по телефон или имейл и ги манипулират, за да ги приведат да споделят лична информация. Повече от 30 % от контрола на банковите сметки се отнасят до хората над 60 години.

3. Деца

Също Свържете се с интернет в по -ранна възраст. Пиратите имат повече възможности да се справят с ценни лични данни.

Обществото за социално разузнаване на дете може да изглежда почти безполезно в началото. В действителност той може да се използва за договаряне на заеми или полза от публични услуги и това може да остане незабелязано от години. доклади Покажете, че повече от милион деца в обединените Държавите бяха жертви на кражба на самоличност, което доведе до загуби от 2,6 милитично разузнаване на долара. Следователно е логично да научите децата си да внимават, когато разкрият лична информация.

4. Служителите с висок доход

Хората, които печелят повече от 75 000 долара, представляват 10 % от всички жертви на измами. Причината е ясна: това са по-печеливши цели.

заможните хора също често използват кредитни карти и имат няколко акаунта, което дава на крадците повече точки за достъп.

5. Хората с ниски пароли

Ако паролата ви е вашата дата на раждане или, още по -лоша, просто „парола“, трябва да помислите за нещо по -оригинално. & Nbsp; Компютърът ще се нуждае от по -малко от 10 минути, за да го напусне. И ако използвате същата парола за няколко уебсайта, може да сте вероятно в статистиката на полетите за идентичност. За да подобрите безопасността си, създайте силна парола . & Nbsp;

Кой е най-вероятно да бъде автор на престъплението?

Сега, когато знаем какво“ е кражба на идентичност, вие Може да се чудя кой би могъл да извърши такова престъпление.

Склонни сме да си представим такъв човек като закоравен престъпник без морал. Въпреки това, средният измамник няма криминална история, той е на възраст между 31 и 45 години и е малко по -често човек. Идентичността разкрива, че е много възможно да познавате мошеника – особено в случаите на измама относно децата или възрастните хора .

Ако SSN на детето ви е откраднато, има 33 %, сякаш е бил приятел на семейството, който го е направил … и 18 % като вашия съпруг. Възрастните хора често могат да бъдат принуждавани да споделят своите данни от онези, които се грижат за тях.

Коя е най -добрата защита, ако вече сте жертва на кражба на самоличност?

Ако измамник вече е взел вашата информация, трябва да действате най -бързо. Знайте какъв е отчетът за полета на FTC Identity и как да го използвате може да бъде променлив интелигентност, за да ограничите щетите.

Можете да използвате този отчет за:

 • Докажете, че сте станали жертва на престъплението.
 • Предотвратяване на бизнеса да възстанови дълг
 • Защита на кредитните резултати
 • поставете сигнал за измама, разширен до вашия акаунт

 • Определено предотвратявайте появата на фалшива информация във вашите кредитни отчети.
 • Можете да използвате сайт за търсене на хора. Тези услуги също предоставят често наблюдение на вашите публични файлове и ви предупреждават в случай на промяна.

Въпреки това, най -добрият начин да защитите самоличността си е да ви донесете услуга за защита на полета на идентичност .

В допълнение, предлагаме ви да посетите IdentityTheft.gov – Уебсайтът на правителството, Specartificial Intelligence, предназначен да се справи с такива случаи.

Можете да получите личен план за възстановяване и друга информация, за да ви помогне ?

Добре, ние вече знаем определението за кражба на идентичност. Открихме също защо мошениците може да се нуждаят от вашата информация. Сега да видим как могат да ги получат.

Полет на физическа идентичност

Първо, нека разгледаме добрия стар полет за физическа идентичност. Той вече не е толкова популярен, както преди, но заслужава да бъде споменат.

1. Потопен в боклук сметища

Този метод се основава на чувствителна информация Re -Stricken. Крадците обикновено се въртят около кутиите за боклук, се потопят в боклук и търсят всичко, което може да бъде полезно – документи или поща. Раздробяването на всички лични документи е съществен начин да се защитите.

2. Сърфиране на рамото

Ако някой стои до вас, докато попълвате документи или предоставяте информация по телефона, той може да се опита да ги открадне. Винаги наблюдавайте средата си, когато използвате лични данни.

Полет за цифрова идентичност

Нарушенията на цифровите данни са по -често срещан начин за извличане на ценна лична информация. Има няколко отделни подхода, които мошеникът може да използва.

1. Hames

Има ли най -никозационното разузнаване на принца, който вече се свърза с вас, като ви обещава богатство в замяна на някаква лична информация? Ако не сте отговорили на този имейл. Те могат да се свържат с вас по имейл, телефон или дори в социалния интелект на средата за интелигентност и да ви помолят за вашите данни или да ви убедят да отворите злонамерени връзки и прикачени файлове. В крайна сметка е много по -лесно да се заблуди човек, отколкото да успее при заобикалянето на защитата на компютър.

Някои автори на фишинг атаки използват социално разузнавателни мрежи, за да разберат повече за жертвите си предварително. Когато най -накрая се свържат с тях, опасността не е непременно очевидна.

измамниците също използват техника, наречена „разпознаване“, така че потребителят да не забелязва признаците на кражба на самоличност. Когато атакуват компании, те търсят каквато и да е информация за важни служители и дори на жаргона на компанията, за да могат да пишат достоверни имейли.

нападателите могат да стигнат дотам, че да създадат уебсайт, визуално подобен на този на The на организация, от която те узурпират самоличността. Те също така често използват лошо изписани имена на домейни, за да насърчават хората да отворят връзките си.

Някои интелигентност са родени от този тип полет за идентичност. Те включват:

 • Spear Phishing – измама, която е насочена към конкретни хора. Crooks правят изследвания на плячката си, така че комуникацията да изглежда автентична.
 • Китолов – атака, насочена към големи компании или служители на високо ниво, за да получат големи суми пари.
 • Злото Twin Wi -FI – безжична мрежа, която имитира автентична мрежа, но която позволява на престъпниците да имат достъп до предаваната информация.
 • Фишинг: Копие на законен имейл, който вече сте получили, но с модифициран и злонамерени прикачени файлове и прикачени файлове.
 • Vishing – Гласови съобщения, които ви информират за подозрителна дейност по вашата банкова сметка и ви насърчават да съставите фалшив номер, за да проверите вашата самоличност.

Въпреки този дълъг списък, все още има начини да се предпазите от този тип кражба на самоличност. Първата стъпка е да разберете как изглеждат фишинг съобщения като цяло. В допълнение, можете да използвате филтър за електронна поща и да избягвате потенциално злонамерени уебсайтове.

2. Зловреден софтуер

зловредният софтуер е един от най-много Популяр на кибер атака. P>

Злавият софтуер е a програма, предназначена да навреди на вашия компютър. Тя може да бъде инсталирана на вашето устройство чрез бариен интелект на USB ключ или CD плейър и по -често – варствен интелект Интернет.

Проблемът с заразените злонамерени връзки и привързаности е, че те изглеждат нормално. Дори няма да осъзнаете, че компютърът ви е заразен, освен ако не знаете как да ги анализирате.

Има голямо разнообразие от злонамерен софтуер, но фактите показват, че троянските коне и шпионския софтуер са най -вероятните виновници В полет на самоличност.

 • Троянските коне обикновено приличат на нормални програми, с изключение на това, че веднъж инсталирани, те създават открадната врата за нападателя. Това им позволява да имат достъп до цялата информация на вашия компютър и дори да променят параметрите дистанционно.
 • Софтуерът за шпиони тайно записва това, което правите на вашия компютър и събират личните си данни и информация от свързване към вашия акаунт. < /li>

За да се предпазите от злонамерен софтуер, силно се препоръчва да обърнете внимание на уебсайтовете, които посещавате, и на файловете, които изтегляте. Анализ на вашата система с Добрата антивирусна програма също може да се използва полезна.

3. Keylogging

По дефиниция, Keylogging е почти изключително инструмент за кражба на идентичност. Въпреки че може да се използва за законно наблюдение в компаниите, престъпниците са разбрали потенциала му и са го отклонили за по -малко благородни цени.

Записването на стачки обикновено е злонамерен шпионски софтуер, който записва всички удари на компютър без знанията на потребителя. Той може да заснеме вашите лични данни, информация за плащане или пароли и да ги изпраща на престъпници. Не е трудно да се разбере защо може да бъде проблем.

Откриването на тези програми също може да бъде трудно, тъй като те всъщност не се появяват на вашия работен плот. Знак, че може да сте жертва на тази измама, е забавянето на появата на символи на екрана, когато въведете.

Добрата новина е, че има няколко антивирусни програми, които могат да намерят и изтрият keylogger . За да не бъдете заразени на първо място, най -добрата мярка, която можете да вземете, е да избегнете:

 • Оставете устройствата си отключени
 • Отворени прикачени файлове от хора, които вие Не знам.
 • Кликнете върху реклами и подозрителни връзки

от проактивната страна, трябва да поддържате актуалната система на системата си, вашите уеб браузъри и други софтуер. Последните версии съдържат нови корекции на сигурността, които ще поставят вашата безопасност поне частично в автоматичен драйвер.

Добрата програма за анти-шпионски софтуер също може да ви помогне.

Резюме.

Сега знаем:

 • Какъв полет на ID
 • Как работи
 • Как как За да го избегнете

Знаейки всичко това, значително намалявате рисковете от необходимостта да се справите с такъв проблем.

Както в този досаден курс от петата година, The Най -важното нещо, което трябва да запомните, е да се защитите и да не споделяте твърде много с непознати. Или с други думи, най -добрият начин да не се ядосате на майка си е да сте сигурни, че нейната ваза остава първо непокътната. faq

Защо някой би искал моята информация?

вашия SSN, вашата шофьорска книжка, информацията за плащане и медицината могат да бъдат по-ценни, отколкото си мислите. Един мошеник би могъл да използва вашите данни, за да сключи кредит, да изтегли пари от банковата ви сметка, да се възползва от медицинските си услуги- или дори да се обвинява в престъпленията, които е извършил.

Как могат да откраднат измамниците? Можете да получавате имейли с молба за лична информация или да отворите прикачен файл или прикачен файл, който от своя страна може да инсталира злонамерен софтуер на вашето устройство. Този зловреден софтуер е по дефиниция, предназначен да компрометира вашата сигурност. Крушовете също могат да се опитат да съберат данните си, като погледнете през рамото си, докато попълвате документи-или, като търсите документите, хвърлени от вашия бизнес.

Какво е кражба на самоличност другаде?

В случай, че сте скочили цялата статия, ето версията „твърде дълга, не четете“ за вас. Кражбата на самоличност е престъпление, при което самозван открадва информация, за да идентифицира човек (като вашия SSN, вашата шофьорска книжка или вашите медицински застрахователни номера) и се преструва на други хора, за да получите финансова печалба.

Някои от връзките, появяващи се в тази статия, могат да бъдат партньорско разузнаване Връзки, които могат да ми осигурят безплатно възнаграждение за вас, ако решите да купите платен план.
Това са инструменти, които лично съм използвал, които поддържам и които ви позволяват да ви предлагате безплатно съдържание.