➤ Какво е хакерска бяла шапка? Всичко, което трябва да знаете

Мрежата е най-важното бойно поле, което историята някога е познавала. Няма национални граници или организирани армии. Онлайн бойното поле е мястото, където се случва най-чистата конфронтация между доброто и злото.

Всеки ден, киберпрестъпници стартирайте хиляди атаки срещу компании, правителства и лица. И стотици хиляди злонамерени програми ще се опитат да проникнат в система, преди да пристигнете в края на тази статия.

Добрата новина е, че имаме хакери бяла шапка, за да балансираме баланса. << /p>

Какво е хакерска бяла шапка?

Хакерите на бялата шапка, наричани още „етични хакери“, са специалисти по разузнаване на киберсигурността, които тестват безопасността на системите.

Въпреки че A “ Бялата шапка „използва методи, подобни на тези на “ черна шапка „ (киберпрестъпник) За да влезете в система, има съществено значение Разграничение.

Етичният хакер има разрешение да влезе в система и да изложи своите уязвимости. От друга страна, черна шапка не я има. В допълнение, черните шапки го правят със злонамерени намерения, често мотивирани от алчност. Ето защо техните действия са незаконни и наказуеми по закон.

Като цяло бялата шапка и черните хакери правят същото: те намират недостатъци в системата. Докато последният използва тези недостатъци, обикновено за доходоносни, етичният хакер ги отчита така, че собственикът на системата да ги коригира.

компаниите често използват хакери с бели шапки, за да тестват своите системи и да намерят проблеми със сигурността преди a Черната шапка може да се възползва от нея.

Определението на хакерското същество за достъп до данните на система, киберпрестъпниците и киберфенсерите са и двамата хакери. И двете страни се изплащат на хак.

Въпреки че престъплението обикновено плаща добре, хакерите с бяла шапка също печелят впечатляваща заплата. В допълнение, те имат множество други източници на доходи.

Много технологични компании предлагат заграждащи бонуси програми, за да намерят недостатъци в своите системи. „Белите шапки“ хакват въпросната система, за да намерят възможни недостатъци в неговата безопасност и по този начин да печелят бонуси, ако успеят.

Ако се замислите, хакерите White N ‘не само помагат на компаниите, като подобряват тяхната безопасност. Те също така помагат на потребителите, като гарантират, че услугите, които използват, са безопасни и сигурни.

Всички сме съгласни, че предпочитаме да използваме по -безопасна услуга.

Ето защо хакерите с бели шапки са толкова ценни в днешния дигитален свят.

Защо хакерите се наричат ​​“шапки“?

Аналогията на хакерите бяла шапка и черно се връщат към американските филми, направени между 20 -те и 40 -те години на миналия век. По онова време нежният обикновено е носел хакер с бяла шапка, докато злодейът е имал черна шапка.

В цялата история, бялото винаги се е считало за цвета на светлината и чистотата, докато Черният символизира тъмнината и злото. Ето защо булките носят бели рокли на своята мариновална интелигентност. Булката и младоженеца носят черно, защото, добре знаете, те са осъдени от този ден (шегувам се).

Каквото е, тази черно -бяла символика е причината да наричаме хакерите на езичниците Бяла шапка и киберпрестъпници – хакери с черна шапка.

Сега знаете каква е хакер бяла шапка и защо се наричат ​​шапки. Въпреки това, има няколко други вида шапки, които да направят нещата по-интересни.

Каква е разликата между хакване на бяла шапка, хакване на черна шапка и хакване на сива шапка?

Както в живота, нищо не е черно или изцяло бяло. Има много нюанси между двете.

Ето защо ще разгледаме различните видове шапки, за да видим кой какво. /H3>

Както бе споменато по -горе, бялата шапка на хакерите са „добрите“. Те често са ангажирани от компании или участват в програми за лов на бъгове.

Хакер Hacker White Hat Hacker е законен и добре възнаграден. С нарастващата нужда от спецификационни разузнавания в киберсигурността, хакерството на бялата шапка се превръща в все по -печеливша дейност.

Всъщност знаете ли какъв е равнището на безработица на разузнаването на киберсигурността? 0%.

Истина е – нула! Нада! Niente!

На земята няма спекулатен интелект на киберсигурността, който не може да намери работа, съответстваща на неговите умения! Не Друг сектор В света също е иск на ищеца на ищец на ищец на ищеца на ищец на ищеца на иск на ищеца на ищец на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищеца на ищец SpecCartificial Intelligence.

Хакерите с бели шапки са търсени и добре платени.

Вече обмисляте промяна в кариерата? Ще се върнем към това.

Какво е хакер с черна шапка?

Ситските лордове хакерската империя често е Много интелигентни, но егоистични същества. Избутани от алчност, киберпрестъпниците са отговорни за всички видове кибератаки. Data violations, DDOS attacks, ransomware, cryptojacking and Identity vol There are only some of the Видове атаки, които правят заглавията.

Повечето от тях имат банална мотивация: пари. Киберпрестъпниците печелят значителни печалби, като правят това, което правят.

Черните шапки са супер-злодеите на съвременния свят, но междинните интелектни интелигенции и филмите правят тези престъпници донякъде романтични. Особено Холивуд е виновен, защото има не само един филм на хакерите „Черна шапка“, който им дава хладен въздух. Филми като мечове , хакери и blackhat създават фалшива идея за истинския черен хаткер.

Не: “ Хакерите с черна шапка „са престъпници и това е всичко. Те могат да изглеждат като обикновени хора, но в крайна сметка печелят живота си, като извършват престъпления.

За щастие, някои от тях се обръщат към светещата страна. Най -често това се случва, когато властите ги хванат.

Като цяло агенциите предпочитат да се възползват от своите умения, вместо да ги заключват. За съжаление, това се случва само с малък процент от хакери „Черна шапка“.

Сивите шапки са на половината път между черните шапки и белите шапки. Те считат, че хакерството на компютър е повече или по -малко като тест за техните умения.

Те могат да хакнат определени системи, но обикновено нямат злонамерените намерения на „черни шапки“. Най -често те дори нямат умения на черна шапка. В същото време хакерската сива шапка не възнамерява да се превърне в хакер с бяла шапка.

И така, какво точно правят?

Е, те особено хакват за себе си. Ако хакването може да им позволи да печелят пари, това е още по -добре. Когато хакерите за сива шапка намерят проблем в дадена система, те обикновено информират собственика. Естествено, те предлагат да се реши проблема срещу възнаграждението.

, обаче, повечето от тях не използват уязвимостта. Това, което правят „сивите шапки“, е незаконно, тъй като те нямат разрешение на собственика на системата.

Някои от тях дори използват уменията си за леки престъпления, тъй като полетът на малки суми на пари.

В обобщение, те се опитват да осигурят приходи от уменията си, без да се излагат на големи рискове.

Тези три вида хакери представляват по -голямата част от хакерите в света. В Mondartificial Intelligencele обаче има няколко други групи. Пиратски компютърен хакер да отмъсти. Те нямат големи хакерски умения и само насочени компании или хора, които са ги сгрешили. Хакерите със сини шапки обикновено не се стремят да подобрят хакерските си възможности. Те обаче знаят достатъчно, за да достигнат целта си, за да задоволят жаждата си за отмъщение.

Какъв е скриптът за деца?

Скриптът на децата се счита за част на хакерската общност, но те не искат да учат. Те изтеглят зловреден софтуер, който вече е написан и ги използват за създаване на вирус. Най -често те правят това, за да впечатлят приятелите си.

Въпреки липсата на компетентност (или може би поради това), те не са безобидни. Проблемът с сценария на Kiddies е, че те не могат да оценят последствията от техните атаки. Ето защо те могат да създадат хаос, без стават широко известни. Те са различна порода хакери, която е подобна на хакерите с черни шапки.

Виждате, най -голямата разлика между хактивисти и всички други видове хакери е, че те хакват за кауза. През повечето време тя е да се разпространяват политически мнения или да се популяризира промяната на социалния интелект.

Знаете – проблеми като свободата на изразяване, правата на човека и т.н. Ако се замислите, те не са толкова лоши по отношение на идеали.

Услуга по услуга (обратно) се случва, когато хакерите заливат сървър от масивни вълни за движение. Тази атака има за цел да спре система или да я направи напълно неработещ. Независимо от това, е противоречиво да се насърчава свободата на изразяване, докато се извършва атака чрез отказ от услуга на уебсайт.

това „е червена шапка хаткер ?

Оставих този тип пират до края, защото самото съществуване на хакери с червена шапка е загадка. Мрежата не знае дали са истински или дали са само мит.

Въпреки това, ако съществуват, това са най -добрите, които съществуват.

Те са като хакери с бели шапки , тоест, че те също се стремят да спрат киберпрестъпниците. Въпреки това, методите, които използват, са различни от тези на „бели шапки“. Ако „черна шапка“ атакува система, „белите шапки“ искат тя да бъде преследвана от закона. Хакерите с червена шапка, от друга страна, приемат закона в ръка и се стремят категорично да унищожат черната шапка, използвайки арсенал от техники.

Те имат всички умения и всички инструменти на бялото Хакери на шапки и черна шапка. Веднага щом намерят злонамерен пират, те започват всеобхватна атака, включително, наред с други неща, изтеглянето на вируси, атаки на гърба или поглъщането на компютъра на пират.

слухът иска дали са те бдители на общността на хакерите или хакери „Черна шапка“, наети от агенции и оперират в тайна.

Няма официална информация за действията на червените шапки, но е възможно тези хакери да имат Атакувайте престъпните пазари на тъмната мрежа .

В обобщение, хакерната червена шапка е мотивирана от чистото желание да унищожи хакерите на Черната шапка.

Сега, да се върнем към звездите на шоуто.

Какво мотивира бялата шапка на хакерите?

Любопитството е първият фактор, който тласка почти всички човешки същества В Dev Enteen хакери. Да не знам какво прави едно нещо, а какво може да направи. По този начин, след като хората открият какво е хакерство, цял нов свят се разгръща пред очите си.

В този точен момент те имат избор да направят: използвайте уменията си за добро … или не. Ако намерят подвиг, какво трябва да правят с него? Трябва ли да посочат, така че всеки да може да се възползва от него или да го експлоатира за свой собствен акаунт?

Всичко зависи от етиката на индивида. Повечето хакери „Черна шапка“ са егоисти по природа и не се интересуват от последиците от действията си за другите.

хакерите с бяла шапка, както за тях, искрено искат да направят света по -добър и повече. Това, което е Genartitifice Intelligence с тях, е, че всички, включително и вас, се възползват от работата си.

Има друга причина, поради която етичният хакер защитава системите, вместо да ги използва: пари.

Средната заплата на етичния хакер в Съединените щати е 182 214 долара на година . В някои щати той може да достигне до 786 676 долара годишно, включително премии. В сравнение със средната заплата в Съединените щати, което е 47,060 долара от Година , етичното хакерство изглежда изкушаващо.

Има и много програми за бонус бонуси, които предлагат страхотни награди. Най -важното до момента е 112 500 долара, платени от Google. Средната премия, платена от Hackerone е повече от 2000 долара за критични проблеми.

Виждате, че етичното хакерство може да бъде печеливша професия. В допълнение към това, съществува безделната интелигентност на удоволствието да създаде по -безопасен свят. Така че нека да видим как го правят.

хакери бяла шапка техники

Хакери Бялата шапка печелят живота си чрез това, което се нарича проникване тестове (или тестване на химикалки). Компаниите ги наемат да проникнат в мрежата и да намерят потенциалните недостатъци на тяхната политика за сигурност. Тези тестове обикновено се провеждат, преди хакерите „Черна шапка“ да намерят уязвимости и да ги използват.

„белите шапки“ използват същите инструменти и техники като „черни шапки“. Те влизат в система и пътуват цялата мрежа, за да намерят някакви проблеми. След като го направят, те (или Службата за сигурност на компанията) ги коригира, за да избегнат нови атаки.

Единственият недостатък на бялата шапка на хакерите е тяхната цена. Тази услуга не е евтина и като цяло ограничава времето, достъпно за етичните хакери, за да намерят уязвимости. „Черните шапки“, от друга страна, винаги са подготвяли атака. След като са проникнали в система, те могат да останат там месеци, преди да започнат атаката правилно.

Обикновено компаниите извършват автоматизирани нарушения, за да тестват безопасността си. Въпреки че е добра практика, тези симулации често се надвишават, тъй като „черните шапки“ създават ежедневни нови техники и нов злонамерен софтуер.

Ето защо Hackers White Hat остава най -доброто решение по отношение на киберсигурността. Ето някои имена, които заслужават да бъдат споменати.

най-известните хакери в света (хакери бяла шапка)

Има хиляди етични хакери, работещи ден и нощ, за да подобрят света. Въпреки че всеки от тях заслужава да бъде оценен, ето петте най-известни бели хакери.

kevin mitnick- Hacking

„За някои хора винаги ще бъда злодея.“

Кевин Миник е известен като най -известният компютър в света. Миналото му като хакер е толкова богато, че щеше да отнеме отделна статия за неговата история.

За кратко той беше хакер „Черна шапка“. Mitnick беше в списъка на хората, които са най -търсени от ФБР за хакване на 40 големи компании.

Той беше арестуван през 1995 г. и прекара пет години в затвора за много киберпрестъпления. Един от интересните факти относно престоя му в затвора е, че той е прекарал първата година в изолация.

Защо? https://archive.is/20120713163239/http:/news.cnet.com/8301-1009_3-9995253-83.html#selection-1203.199-1203.249 „target =“ _ blank „> ядрено плътност в телефонна кабина „.

След излизането си през 2000 г., Mitnick става консултант по сигурността. Клиентите му са компании в класацията на Fortune 500 и ФБР (агенцията, която го пусна първо). Днес той ръководи собствената си консултантска компания за киберсигурност, наречена „Mitnick Security“.

Кевин Миник също е зад знаменитостта на следващия хакер в нашия списък.

Tsutomu Shimomura

Името Shimomura стана известно, след като помогна на ФБР да заснеме Mitnick.

Виждате, през 1994 г. Кевин Миник направи грешка. He stole a speccartificial intelligence software code on Shimomura’s computer, which was a cybersecurity intelligence specialist for NSA.

naturally, Tsumutu shimomura took this personally and, to make it short, he has he Helped the FBI to catch Mitnick , намирайки апартамента на последния.

Джон Маркоф ​​беше журналист за The New York Times през 90 -те години. Той написа книга, озаглавена „Takedown“, която разказва „Историята на залавянето на Mitnick. Четири години по -късно историята се появи на големия екран благодарение на филма Track Prack“> Track Prack“> Track Prack“> Track Prack“> Track Prack“> Track Prack“> Track Prack“> Track Prack“> Track Prack“> TRACK TRAG Надолу (известен в някои страни под името Takedown.)

Dr. Чарли Милър

Според Външна политика , д -р Милър е един от „най -технически компетентните хакери на Земята“.

След като завършва университета в Нотр Дам, той работи за NSA в продължение на пет години. Тогава той започна да работи в Uber, където се грижи за автономните превозни средства.

Той се извежда, като хакна джип дистанционно и пое тотален контрол върху превозното средство. Това доведе до припомнянето на 1,4 милиона автомобила поради техните недостатъци на безопасността.

Днес д -р Милър работи за круиз Като експерт по киберсигурност за автономни превозни средства.

​​Грег Хоглунд

Името на Грег Хоглунд не споменава нищо за повечето хора , но той е добре известен в хакерската общност.

Той допринесе много за сигурността благодарение на своите изследвания за уязвимостите на системите и rootkits. Rootkits са инструменти, които позволяват на хакерите да поемат контрола над система, без да бъдат открити. Той също патентова няколко метода за тестване на софтуер и написа няколко книги.

Името му стана по -известно, когато е изложил важна уязвимост в World of Warcraft. Това откритие стартира кариерата на своя автор с книгата „Експлоатационни онлайн игри“.

Подобно на други хакери бяла шапка в нашия списък, Hoglund също е работил с правителствени агенции, за да продължи хакерите „Black Hat“ и да подобри сигурността. < /p>

Грег Хоглунд е основал няколко компании, включително Cenci, Bugsan и Hbgary.

Това, което е интересно в случая, е, че Анонимният хакнат компания, свързана с HBGARY, наречена HBGary Federal. Причината за това хакерство беше, че HBGary Federal ще разкрие самоличността на анонимните.

Днес Грег Хоглунд работи в своята компания Overlier Security, която е част от Symantec.

Дан Камински

Дан Камински е един от най-известните бяла шапка на хакерите.

През 2008 г. той откри недостатък на DNS, който позволи на хакерите да пренасочват исканията на един Уебсайт на друг след няколко секунди. Благодарение на откриването на Камински, уязвимостта беше коригирана бързо.

DNS е от съществено значение за работата на мрежата, последният би бил много различен днес без Дан Камински.

Още повече , Камински също откри няколко уязвимости в протокола SSL, които също бяха коригирани след няколко дни.

Днес Дан Камински продължава кариерата си в областта на сигурността, като работи като ОГО в своята компания за киберсигурност Уайт Опс.

Тези пет имена са спечелили уважение към общността на хакерите. Те правят интернет по -безопасен за всички нас.

Сега, когато знаете каква е Hacker White Hat, парите и уважението, което може да спечели, защо да не промените кариерата си? Изглежда изкушаващо.

как да станете хакер (бяла шапка)?

Каква е работата от бяло Хакер на шапка, точно?

Те идентифицират уязвимостите, симулират атаки и препоръчват подобрения на безопасността. Може да изглежда скучно на хартия, но външният вид може да бъде подвеждащ.

Тук е бизнесът:

Можете да си представите система като лабиринт, пълен с мистерии. Работата на хакерите с бяла шапка е да разглеждат целия лабиринт и да решат всички пъзели, които съдържа. Това е единственият начин да бъдат сигурни, че няма други начини да влязат или да излязат от лабиринта. -етика-„> Какво ви е необходимо, за да станете етичен хакер?

Преди всичко компютърни умения. Диплома по компютърни науки или математика би била добра основа, дори и да не е задължителна.

Има обаче няколко сертификати, които биха направили добра фигура на вашата CV. Като ceh (сертифициран хакер за етика) или garific intelligencec gpen (тест за проникване в глобална информационна застраховка).

Има Стотици онлайн курсове, които можете да следвате, за да научите ABC на Hacking. След като покриете това, можете да се потопите в дълбочина.

Колко можете да спечелите?

Има няколко източника доходи за хакери Бяла шапка.

Първата е тяхната заплата, ако имат работа с пълно време. Заплатата на междинния интелект на етичен хакер е в диапазон от 70 000 до 80 000 долара годишно.

Въпреки това, най -ярките хакери могат да спечелят повече, като участват в бонус програми в бъгове и по съвет. Най-добрите бойци в Bug-Boundy могат да спечелят до 500 000 долара годишно чрез намиране на недостатъци в системите. Хакерите на платформата за сигурност на Hackerone са спечелили повече 31 милиона долара бонуси От 2012 г.

Консултантите също печелят много пари. Те получават високи такси от $ 15 000 до 45 000 долара на компания.

къде да намеря работа на етичния хакер?

<

<

<< P> Краткият отговор би бил: Навсякъде.

Има компании за компютърни и мрежови сигурността, които винаги търсят лъскави таланти.

Правителствата и агенциите също увеличават бюджетите си за киберсигурност от година на година до Година и най-често сте в под-заетост.

Естествено, можете да бъдете на свободна практика/независим и да печелите пари чрез ловни програми за грешки и консултации.

Обобщение. < /h2>

Е, сега знаете какво е бял хакер.

Вие също знаете какво правят, как го правят и защо. Вие дори знаете колко пари печелят и някои от техните имена и история.

публикувахме много статии за киберсигурността и кибер атаките, но днес сте се запознали с страните на хората от интернет кралството.

Тогава, ако знаете какво е хак и искате да направите света по -добър, продължете напред и станете хакер с бяла шапка. Можете да превърнете своите ИТ умения в доходоносна кариера – има огромно търсене на вашите способности.

За всички останали можете поне да спите на двете си уши, знаейки, че всичките ви данни имат ангел пазител Кой се стреми да ги защити.

Бъдете внимателни онлайн и следващия път.

faq.

Какво прави хакерът с бяла шапка?

Хакерите с бели шапки са известни още като тестери за проникване и етични хакери.

Те се ангажират да намерят уязвимостите на системите, преди пират „Черна шапка“ да ги използва. Те често използват същите техники като техните престъпни колеги.

Разликата е, че етичният хакер има разрешение да проникне в система, докато черните шапки го правят незаконно. Като цяло хакерите с бели шапки идентифицират недостатъците на мрежата и препоръчват подобрения на безопасността.

Обичайно е белите шапки сами да коригират проблемите.

колко печелят хакерите (хакери Бяла шапка)?

Средната заплата на етичния хакер е 71 331 долара годишно. Независимо от това, някои от тях могат да спечелят до 500 000 долара годишно благодарение на бонусите за грешки и консултантските компании.

кой е най-добрият Хакер бяла шапка?

Сега, деликатен е. Ако вярвате на интелигентните среди, това е Кевин Миник. Известно е, че е най -известният хакер в света. Това обаче не означава непременно, че той е най -добрият. Много хакери бяла шапка заслужават това заглавие. Въпреки това, всеки от тях работи в различни области за сигурност и следователно можем да се чудим кой е най -добрият. Споменахме петима души, които се отличават в своята област, но има много други, които вършат чудесна работа, за да гарантират безопасността на мрежата.

Каква е разликата между хакер с черна шапка и хакер с бяла шапка?

С други думи, хакер“ черна шапка „е злодей , докато „бяла шапка“ е хубава.

И двете части влизат в системите. Първият обаче има злонамерени намерения да хакне системата, докато вторият прави същото, за да подобри безопасността си. Като цяло законът и мотивацията на пират определят каква е хакерската бяла шапка.

Toutefois, dans certains pays, la frontière entre les hackers white hat et noirs est un peu floue.

Certains des liens figurant dans cet article peuvent être des liens d’affilartificial intelligencetion, qui peuvent me procurer une rémunération sans frais pour vous si vous décidez d’acheter un plan payant.
Ce sont des outils que j’ai personnellement utilisés, que je soutiens et qui permette de vous offrir du contenu gratuit.
Qu'est-ce qu'un Hacker White Hat ? Tout ce que vous devez savoir