➤ Какво е хакер с черна шапка? Всичко, което трябва да знаете

< /div>

Не толкова отдавна нарушение, което застрашава данните на няколко милиона души, би направило всички големи заглавия. Днес кибер атаките от този вид пристигат твърде често.

На всеки 39 секунди има нова атака някъде в интернет. Това представлява приблизително 2,244 недостатъци на ден . Пиратите са насочени към физически лица, фирми и правителства, което означава, че никой от нас е напълно безопасен. Много често хакерът с черна шапка е източникът на хаос.

Но какво е черен хакер? Нека да забавим малко и да започнем с основите.

Какво е хакерство?

хакерството е дейността, която се състои в експлоатация на система или компютърна мрежа. През повечето време това действие се извършва за достъп до лични или професионални данни. Случайният пример за хакерство на компютър може да бъде навлизане в система, използвайки алгоритъм за прекъсване на паролата.

Влезте в система за компютърна сигурност, всъщност пита повече експертиза, отколкото да създадете такъв. Ето защо всички хакери трябва да са висококвалифицирани в своята професия.

Еволюцията на технологиите е играла в полза на киберпрестъпниците. В днешно време компютрите са от съществено значение за безпроблемното управление на бизнес или организация. В допълнение, мрежовите компютърни системи са заменили изолирани системи. Следователно те са изложени на компютърни хакери. Да не говорим, че всички ние използваме лична информация в Интернет, което създава повече възможности за стачката на престъпниците.

Какви са различните видове хакерство?

Има много видове хакерство и всеки от тях се фокусира върху нещо друго. В допълнение, повечето от тях имат различни пилоти.

Някои хакери летят пари, други имат достъп до информация от националните разузнавателни служби, докато други участват в „бизнес шпионажа. В допълнение, някои видове са предназначени само да дадат възможност на киберпрестъпниците да покажат своите хакерски таланти. През последните десетилетия се появихме и групи с политическа мотивация като анонимни и wikileaks, които се включиха в хакивизъм.

И така, какви са различните видове хакерство?

Keylogging

Нека започнем с един от най -често срещаните начини за шпиониране на потребител на компютър: Записване на клавиатурни удари.

a strikecorder е скрит софтуер, който спестява това, което някой удря на клавиатурата си.

Всичко, което записва програмата, се поставя във файла на списанието, който позволява на хакерите да виждат вашата лична информация (идентификация на интелигентност и пароли).

фишинг

Вероятно вече знаете как работи риболовът: Прикрепяте куката към риболовен прът и я хвърляте във водата. Е, това правят хамлерите, с изключение на това, че използват фалшив уебсайт на мястото на куката и че ви го изпращат по имейл. Тяхната цел е също да откраднат вашата лична информация. Понякога те се опитват да ви насърчат да изтеглите злонамерен софтуер на вашия компютър, вместо да ви питат за вашата лична информация.

груба сила

не можем да говорим за The Техники, използвани от пирати и хакерски организации, без да се споменават груба сила.

Това е изчерпателен метод на изследване, който се състои в изпробване на всички възможни комбинации от пароли, използвайки алгоритъм за изчисление. В зависимост от силата на паролата, този процес в определени ситуации може да отнеме милиони години.

Ransomware

Представете си, че сте принудени да имат достъп до достъпа до файлове на вашия собствено устройство. Това е, което атаките от Ransomware сервират. Пиратите изпращат форма на зловреден софтуер, за да криптират вашите файлове, след което изискват откуп за възстановяване на достъпа до вашите данни. Те ви дават инструкции как да извършите плащането, за да получите ключа за декриптиране, за да възстановите вашите файлове.

deni на разпределена услуга

Това Хакерската стратегия има за цел да изпусне цели уебсайтове и да попречи на собствениците да предоставят тяхната услуга. Оттук и името на отказ на служба или обратно. Големите компании често са засегнати от откази чрез разпределена услуга или DDOS. Това са синхронизирани опити, насочени към прекъсване на повече от един сайт, което може да свали всичките им активи онлайн. Какво е хакер за черна шапка ?

Най -накрая стигаме до големия въпрос: Какво е хакерска черна шапка? & nbsp;

За да разберете по -добре какво правят тези хора, първо трябва да знаете, че има различни категории на хакери. Обикновено те са класифицирани според метафоричната шапка, която носят. В зависимост от техните намерения и ситуацията има три големи групи: бели, черни и сиви шапки. Жаргонът идва от старите спагети западняци, в които Нишният винаги носи бяла шапка, а злодейът е черна шапка.

Е, ние сме тук, за да говорим за лошите момчета. Не тези на старите западни спагети, а тези, които се бият на бойното поле на киберпространството.

Хакерските черни шапки са престъпници, които заобикалят протоколите за сигурност и влизат в компютърни мрежи. Основната им цел е да печелят пари, но понякога те участват в шпионирането на бизнеса или активизма. Те не само се стремят да откраднат данни, но често се стремят да ги променят или унищожат, в зависимост от мотивациите си. Хората, принадлежащи към тази категория, могат да бъдат на всяка възраст, всеки пол или всякакъв етнически произход.

Те могат да бъдат компютърни гении, но много киберпрестъпници са начинаещи. Разбира се, не всеки може да пише сложни работни канали, но някои атаки не изискват изключително високо ниво на кодиране.

Тези хора също са надарени за социално инженерство. Въпреки че могат да изглеждат като суичъри с качулка, които прекарват всичките си дни пред екрана си, те могат да бъдат много добри в убеждаването на жертвите си да кликнат върху връзките си или да изтеглят файловете си.

Популярни методи, използвани от хакери с черни шапки

Методите, използвани от киберпрестъпниците, постоянно се развиват. През повечето време те са насочени към лична информация като акаунти за съобщения, подробности за кредитните карти и идентификационната интелигентност на потребителите.

Когато става въпрос за атака на най -големи риби, като компании и организации, хакването на черната шапка има за цел да се засили Откраднете от търговските данни на Intelligencele или за отпадане на уебсайтове.

Най -популярните методи са както следва:

  • keylogging
  • Фишинг < /li>
  • груба сила
  • Ransomware
  • DOS/DDOS атаки
  • Троянски вирус и коне
  • Faux W.A.P.
  • Полет на бисквитките
  • „стръв и превключвател
  • Тип атаки

Бяла шапка срещу хакер черна шапка

Сега, когато знаете какво е хакер с черна шапка, нека поговорим за хубави, алариални интелигенции Белите шапки .

Въпреки че работят от По същия начин до известна степен те нямат едни и същи мотивации.

Основната разлика между хакерската бяла шапка и черната шапка на хак е, че първата извършва етично хакерство.

Тяхната работа се състои в идентифициране на грешките на система за сигурност и намиране на начини за отстраняването й. Това означава, че те имат разрешение на собственика. Тъй като те са ангажирани от компании и организации, всички аспекти на техните операции са част от правната рамка.

Тези хакери спират „черните шапки“, преди да имат възможност да извършат престъпление. Независимо дали е да откраднат данни или да свалят уебсайт, „белите шапки“ трябва да намерят начин да спрат атаката.

По определен начин, хакерите бялата шапка използват същите ресурси и същото хакерство инструменти като техните колеги. Както ще видите в следващия раздел, някои от тях дори променят лагер.

Що се отнася до всичко, Hacking също има сива зона. Сивите шапки търсят уязвимостите на системите без никакво разрешение. Ако идентифицират проблем, те го съобщават на собственика или искат малко възнаграждение, за да го коригират.

най-известните черни шапки < /H2>

Има много хакерски експерти. Някои от тях са успели да спечелят големи суми пари, като вършат мръсната си работа, докато други са само за удоволствие от киберпрестъпността. Въпреки че има цял списък с компютърни хакери, за които бихме могли да говорим, ние сме избрали най-известния от тях:

kevin mitnick

Кевин Миник беше The Най -търсеният от ФБР през 90 -те години на миналия век. Той получи неоторизиран достъп до компютърна мрежа за първи път на 16 -годишна възраст. По-късно, като беглец, той хакна десетки други мрежи, откраднати пароли и четеше частни имейли.

След Много медартисалитиран преследване , ФБР се хвана и спря Mitnick през 1995 г. След като изтърпя присъда от затвора, той се превърна в консултант по сигурността, платен от ФБР и Компании във Fortune 500.

Класификация днес, Mitnick насочва собствената си консултантска компания за сигурност.

Gary McKinnon

Следващият път Списъкът е една от най -известните хакерски черни шапки, Гари Маккинън. През 2002 г. Маккинън беше обвинен, че стои зад най -големия военен компютър за хакерство за всички времена. В рамките на един ден той успя да изтрие всичките си критични файлове, включително вестниците на оръжията. Той никога не е бил затворен, защото Обединеното кралство блокира екстрадицията му.

Jeanson James Ancheta

През 2004 г. светът присъства при първата атака на компютър Хакери в историята, в която човек има контрол над група отклонени компютри. Калифорнийският Жансън Джеймс Андета използва червей, наречен „Rxbot“, за да поеме контрола над 500 000 компютъра, някои от които дори принадлежат на американската армия. & Nbsp;

Имайки цяла армия от ботнети, той публикува реклама за Услугата му, казвайки, че може да изпусне всеки сайт за пари. Той също така продаваше достъп до ботуши на клъстери, обикновено до 10 000 едновременно. През 2005 г. агент на ФБР арестува Андета и го осъди на пет години затвор.

Резюме.

Тук сега знаете какво е хакер с черна шапка и Какви атаки можете да очаквате. Тези хора не се интересуват от моралния аспект на нещата и се стремят само да извлекат пари от вас.

Ако няма безпогрешен метод за защита, добър антивирус е от съществено значение. p>

faq.

Какви са трите типа компютърни хакери?

Пиратите обикновено се разделят на три категории: „бяла шапка“, „черна шапка“ и „сива шапка“.

„Бялата шапка“ са етични хакери, които помагат на компаниите и организациите да защитят своите данни, за да изкарват прехраната си. „Черните шапки“ са престъпници, които хакват системи за лични цели, докато „сивите шапки“ са между двете.

Те влизат в системи, но не са насочени към компании за пари или данни.

Какво е хакер с червена шапка? < /H3>

Като цяло не са посочени сред основните видове компютърни хакери, „червените шапки“ са добри хора, които възприемат различен подход от този на „белите шапки“.

Ако те също се опитват да попречат на киберпрестъпниците да крадат пари или данни, те го правят по начин, противоречащ на етиката или незаконните.

Те често се наричат ​​бдители на киберпространството и се считат за местни легенди.

that -по какво Хакер сива шапка?

Както в живота, всичко не е бяло или черно. Ето защо концепцията за „хакер на сивата шапка“ съществува.

Тези хора търсят уязвимостите на система без разрешение. Те могат да се задоволят да информират организацията на проблема или да поискат възнаграждение за решаване на проблема на тяхно място.

Сивите шапки нямат лоши намерения, но те също не искат да станат добри хакери.

това „е Bluehathacker ?

Хакери Синята шапка са изследователи на отмъщението. Те не е задължително да се интересуват от парите или славата.

Те са там, за да направят само едно нещо: да хакнат компютри или мрежи, принадлежащи на някой, който ги е направил погрешно.

Например, хакер със синя шапка може да бъде бивш служител, който иска да навреди на репутацията на бившия си работодател.

Проучете хакери ?

По -голямата част от пиратите са бивши учени разузнаване в програмирането или компютърните науки.

Въпреки че те вече знаят основните принципи, те се научават да проникват в системите сами или чрез барте-интелигентността на форумите, където киберпрестъпниците обменят информация за хакерството.

Днес някои хакерски курсове са достъпни за обществеността и са предназначени за хората, които желаят да вършат работата си законно.

Колко хакери се изплащат?

Размерът на парите, спечелени от хакери, зависи от много аспекти.

Сертифицираните „бели шапки“ печелят средно 104 813 долара годишно. Някои от тях обаче работят като ловци на бъгове, което означава, че доходите им зависи от грешките, които идентифицират в системите.

Цифрите на черния пазар са трудни за следване, но се изчислява, че киберпрестъпността представлява 1,5 милиарда долари годишно . < /p>

Кой е хакерът номер 1 в света?

Веднага след като повечето хора Научете какво е черен хакер, те се опитват непосредствен интелигентност, за да намерят кой е най -добрият.

Мнозина смятат, че Кевин Миник е най -добрият в тази област. Initartificial Intelligence, черна хакерска шапка, Mitnick е изминал дълъг път в кариерата си. Той премина от списъка с хора, които са най -търсени от ФБР, за да работят много популярна консултантска компания за интернет сигурност.

Някои винаги смятат Mitnick за злодей, особено защото според някои доклади той би могъл да предизвика ядрена война, просто чрез подсвирващи кодове в телефон.

Някои от връзките, появяващи се в тази статия, могат да бъдат връзки на партньорско разузнаване, които могат да получат в тази статия, които могат да получат връзки на партньорско разузнаване, които могат да получат връзки Безплатно възнаграждение за вас, ако решите да купите платен план.
Това са инструменти, които лично съм използвал, които поддържам и които ви позволяват да ви предлагате безплатно съдържание.