➤ Какво е IPTV (Интернет протокол Телевизия)?

Традиционното разпространение на телевизионно съдържание използва формати на сателитни, кабелни и системи за разпространение на земя. Но телевизията от Интернет или IPTV протокол предоставя излъчването на телевизионни сериали, използвайки мрежите за интернет протокол на Vartificial Intelligence Internet (IP).

Интернет протокол Телевизията е много популярен днес от неговите характеристики, които позволяват на абонатите да гледат не само телевизия Предавания по любимите си канали, но и на живо предавания на любимите им предавания и филми, игри на живо като крикет, футбол и т.н. И дори да гледате ретроактивни програми от любимите си програми.

Какъв е IPTV?

Интернет протоколът телевизорът може да бъде дефиниран като интелигентна интелигентност с голяма лента, която предоставя мултимеедерни интелигенции за услуги под формата на телевизия, аудио, видео, графика и т.н. Разпространени в интернет протоколни мрежи, предназначени да осигурят качество на услугата, сигурността и ръчния интелигентност, желани от веществото.

IPTV се утвърди като най -ефективният начин на предаване на програми на телевизия. Обикновено работи въз основа на заявка и разпределя само програмата, поискана от абоната. Всеки път, когато променяте канала си, той предава нова поредица от програми на зрителя.

От друга страна, в конвенционалния режим на предаване на телевизионни програми, всички канали се излъчват едновременно.

Неговото използване не е ограничено до телевизията в интернет, но се използва главно във високоскоростни телекомуникационни мрежи чрез абонамент за достъп до веригите в абоната с помощ Може да се разгледа на компютър, лаптоп и дори на смартфон, ако имате широка връзка за достъп до неговите услуги.

чете -Поплащане-gontv-gratuites-android „target =“ _ blank „> най-добрите IPTV приложения безплатно за гледане Телевизия чрез Интернет протокол

1) Телевизия на живо: Разлика Live Usion на телевизионни програми или видеоклипове/аудио/игри в стрийминг на живо с минимална латентност, например за гледане на мач на крикет на живо, мач на футбол на живо, финал на риалити телевизионна игра и т.н. В реално време, когато това се случи.

2) Дигитален рекордер за видео (DVR) или забавена телевизия: Позволява ви да гледате телевизионни програми, които първоначално са били излъчвани няколко часа или няколко дни преди и прегледайте текущата част предава.

Потребителите могат да гледат любимите си емисии по -късно и дори ако им липсва разпространението им поради липса на време по време на излъчването по телевизията.

3) видео при поискване ( VOD): Всеки потребител има колекция от различни мултимеедерни файлове, съхранявани в тяхното устройство и може да ги разглежда и гледа по всяко време, като ги избере. Тази телевизионна функция на Интернет протокол използва протокол за поточно предаване на реално време за предаване, тъй като тя разгръща режим на предаване на едноадрес.

Днес най -поисканите VOD услуги са Netflix и Amazon Video Bonus.

Някои характеристики на телевизията чрез интернет

 • Тази технология предлага две умения за интерактивна телевизия. Следователно той ви позволява да персонализирате Услугите и абонатът може да избере това Крайният потребител, базиран в мрежата.
 • Услугите могат да бъдат гледани не само в телевизията, но и на настолен компютър, лаптоп, смартфон, таблет и т.н.
 • Той също така поддържа функции като музика при поискване, телевизионна почивка, бърз напредък (което позволява на рекламите да прескачат), препрочитане на телевизия, информационни метеорологии и мултимеедерен разузнавателен играч и др.
 • Рекламата може също да бъде излъчена от IPTV Intelligenceis Intelligence, тъй като вмъкването на реклами се прави в много видеоклипове, които гледаме онлайн и че не можем да пренебрегнем напълно, трябва да разгледаме един от вратовръзка.

 Features of IPTV

История на IPTV

 • Терминът IPTV се появи през 1995 г. Той е разработен от предписания софтуер, комбинация от приложения на Windows, съвместима с Mbone и Unix, използвана за предаване на аудио и видео съдържание С единичен или множество източници с помощта на протокол за транспортиране в реално време (RTP) и протокол за контрол на реално време (RTCP). Цифров (DSL). През 2001 г. тя добави и VOD услугата, която наистина беше първият тип услуга, стартирана от организация в света, а също така я направи търговски интелект.
 • През 2005 г., един от северноамерикански Компаниите стартираха телевизионния телевизионен телевизионен телевизионен телевизионен телевизионен телевизионен телевизионен канал. -Services-APTV „target =“ _ blank „> iptv услуги . Те също така стартираха DVR варкуонен интелект на декодерите.

iptv пазарен размер

 • Досега американските и европейските пазари се утвърдиха като най -големите страни по отношение на абонатите. Общият брой на абонатите се оценява на повече от 1000 милиона и се очаква да достигне 90 комбинация от разузнаване на долари до 2025 г.
 • Търсенето на IPTV услуги се увеличава по целия свят с годишен темп от 30 до 35 %. < /li>
 • Огромната персонализирана заявка за съдържание на телевизия е основният растежен фактор на пазара на IPTV. Включването на реклама при поискване със съдържание също е един от основните фактори, които ускоряват активността в тази област и генерират доходи и маркетинг.
 • Според проучването страни от Азия-Тихия океан като Индия, Южна Корея и Китай са нововъзникващите пазари на IPTV, след тенденциите на северноамериканските и европейските пазари.
 • Европейските страни като Франция, Германия и Обединеното кралство притежават най -голям пазарен дял сред всички IPTV.
 • Основните доставчици на IPTV, които предлагат услуги на пазара на Mondartificial Intelligencel, са Matrix Stream Technologies, At & amp; T Inc, Verizon Communication Inc, Orange SK, SK Telecom, Cisco Systems, Huawei Technologies и др.
 • Индия се превърна в най -големия пазар за растеж на телевизията по интернет протокол поради бързия растеж на интернет услугите с висока скорост в цялата страна. Този растеж доведе размера на телевизора по интернет протокол до повече от 100 милиона приходи.
 • В Индия той беше стартиран за първи път от MTNL, BSNL и отдалечено разузнаване Jio само в някои градове, но след това, той has become very popular and demand increased.
 • Remedicial intelligence JIO INFOCOMM LIMITED launched the 4G services which support votes on LTE and others Data services in India in 2015. The Jiotv service which provides watching the live television program, Cricket , DVR и др. Стартира през 2016 г.
 • С JIOTV, Recordicial Intelligence Jio стартира други услуги като Jio Cinema за своите зрители, за да гледа при поискване най -новите филми и уеб сериал Jio Saavan, за да слуша Онлайн и офлайн музика на различни езици, Jio Money Wallet, за онлайн плащания, презареждане и плащане на FA ctures и много други услуги.

iptv архитектура

Internet TV architecture

L’architecture de l’IPTV comprend quatre blocs principaux, à savoir une super tête de réseau, un bureau de service Video, a local end Office и дома на абонатите.

Глави на мрежата

Мрежовата глава ще изтегли и съхранява всички програми, които се излъчват по национални телевизионни канали ден след ден.

След това съдържанието на програмите се третира така, че да може да бъде предаден на Големият интелект в високоскоростната интернет интелигентност като Larificial Intelligence DSL и FTTH. За разпространението на IPTV канали се използват различните IP адреси за многоадрешно. Мрежовият ръководител придобива видеоклипа от различни източници и също използва MPEG енкодер и дифузьор за средна интелигентност, за да предостави съдържание на данни.

Мрежовият ръководител също гарантира сигурността на съдържанието, използвайки системата за условен достъп (CAS) и цифровия цифров Система за управление на правата (DRM).

Роля на видеото в офиса

тя ще се комбинира и съхранява в него локално съдържание, видео при поискване и рекламен сървър. Той може също да разпространява съдържанието, използвайки безжичната антена, както и с голяма високата скорост на интелектната интелигентност към терминалните офиси на зоната.

Роля на местния офис

Основният компонент в Нивото на местните терминали е DSLAM (цифров мултиплексор за достъп до абонати на абонати), чиято основна задача е да обединят услугите за данни и телефоните с IP видео услуги.

Сега основната функция на местния офис е да комбинира всичко това Информация и го разпространява в зоната на абонатите, като се използва големият интелект на цифрови абонати (DSL) или Larificial Intelligence STM. DSL също действа като сепаратор, тъй като променя формата на съдържанието, за да го направи достъпен за крайния потребител.

Край на абоната

Това може да бъде разбрано с следващия пример : Ако крайният потребител иска съдържание във формата на данни, DSL модемът се използва за преобразуване на IP данни във формат, съвместим с лаптопа или работния плот. За да извлечем видео съдържание, ние разгръщаме STB (полето на Set-Top), което го прави съвместим с телевизор.

като мрежите на видео сървърите ще използват огромни ширини на лентата за съхраняване и излъчване на видеоклипове, съхранявани и при поискване, Предлагат се два архитектурни модела, за да се оптимизира използването на честотната лента, внедрена в тези мрежи.

Архитектни модели

 1. Първият е централизиран архитектурен модел модел , в който цялото съдържание се съхранява на централизиран сървър. Това е добро решение за излъчване на малки уеб серии и малко съдържание на VOD.
 2. Другият е разпределен модел на архитектура, в който съдържанието се разпределя между различните възли на мрежата и се разпределя отличителна ширина на лентата За тях според нуждите на мрежата.

Разпределената архитектура е малко сложна, но е ефективна за разпространение на голямо количество съдържание в големи мрежи, използвани от големи доставчици на услуги. < /p>

BANDE Необходим

Противната лента, изисквана от IPTV за интелигентността на Larificial Access, е 4 Mbps на канал за SDTV и 20 Mbps на канал за HDTV. За видео при поискване необходимата честотна лента е 25 Mbps за качество на видео с висока разделителна способност.

IPTV декодер (STB)

 • Функцията на The Decoder трябва да преобразува входящия сигнал във видео сигнал, който потребителят може да гледа на телевизора си, използвайки HDMI кабел, AV кабел или в наши дни на Wi-Fi връзка.
 • Един краища на декодера е свързан към телевизора, докато другият е свързан към интернет варкуоналния интелект на рутер или модем, използвайки кабел RJ45 конектор, който гарантира високоскоростната интернет свързаност в помещенията на къщата.
 • Кутията на декодерите има Много други портове и характеристики, но не е необходимо да се приближавате до тях тук, защото не всички са подходящи.
 • Кутията на декодерите може да бъде свързано към таблета или смартфони, като се използват лесно Wi-Fi мрежи.

<фигура class = "w-richtext-figure тип- картина W-Richtext-Align-Fullwidth "Style =" Max-Width: 391pxpx ">

 IPTV Set Top Box
Set-top box application

протоколи, използвани в телевизията чрез Интернет протокол

IPTV транспортира до вяра S видео услуга при поискване (VOD), която е услуга за монодифузия, и телевизия на живо, която е услуга за мултидифузия. За да разгледате тези приложения, безжичната или безжична IP мрежа с широка BAT е свързана с варкуонен интелект на устройства за операционна система на дъска като таблети, смартфони, конзоли за игри, компютри и декодери.

За да гледате тези услуги , Видео компресията се извършва от кодека, генериран от H.263 или H.264, а аудио компресията се извършва от кодека, генериран от MDCT и след това капсулиране се извършва с помощта на потока на MPEG транспорт или RTP пакети за телевизор на телевизия на телевизия на телевизия на телевизия на телевизия на телевизия на телевизия на телевизия на телевизия на телевизия на телевизия на телевизия на телевизия на телевизия на телевизия на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор на телевизор На живо и съхранени VOD услуги.

Използваните протоколи са както следва:

 • Протоколът на IGMP се използва за видео потоци, базирани на доставчик на услуги. Използва се и за промяна на канала за излъчване на живо от един канал в друг. Маршрутизирането в мрежата се извършва от PIM протокола (протокол-индуктивен мултикаст), който предоставя разпространението на телевизионни канали на източника до крайната дестинация на клиента, който желае да визуализира съдържанието.
 • Протоколът Real Real -Време за транспортиране (RTP) Vartificial Intelligence UDP се използва за преглед на съдържанието при поискване. Методът на капсулиране, разгърнат тук, е транспортен поток H.222 на TCP.
 • За наблюдение на живо и мултиадайст въз основа на мрежата, ние използваме RTP вариално интелект TCP или UDP, като внедряваме RTSP на TCP за конфигурация и контрол Цели.
 • За да гледаме местно съдържание чрез свързване на телевизия Vartificial Intelligence the Decoder и игра на онлайн игра, използваме UPNP AV варианта HTTP на TCP или UDP.

IPTV Hybrid

поради увеличаването на гледането на онлайн видео сайтове като YouTube, сателитни и кабелни оператори трябва да намерят решение за поддържане на своята дейност, като позволяват на потребителите да гледат видеоклипове В интернет едновременно с телевизионните канали по телевизори.

В допълнение, платените телевизионни оператори също искат те да предоставят необходимата услуга без AJO Матка на допълнителни разходи и инфраструктура към съответните им мрежи.

IPTV Hybrid е добро решение за изпълнение на изискванията на операторите на потребителите и платените телевизии. It is a combination of conventional television services and video on demand based on IP networks.

A hybrid decoder makes it possible to merge the content of various sources, such as broadcasting chains By cable and satellite, with the video Съдържание, което трябва да се излъчва по IP мрежите на Vartificial Intelligence IP. За допълнителна инфраструктура.

С IPTV хибридни декодери е възможно също да получите достъп до няколко вида напреднали услуги, като репетицията на телевизионна програма, онлайн игри, пазаруване, онлайн залози, игри на живо и електронно управление, и т.н. На самия телевизор.

Като телевизионен оператор доставчиците имат възможност да предоставят достъп до различните услуги, споменати по -горе на потребителите, според нуждите и заявките на потребителя да активира или деактивира услугата. По този начин доставчикът на услуги и крайният потребител се възползват от определена гъвкавост, без мрежата и услугата да са сложни.

Предимства на IPTV

 • За достъп до IPTV услуги, просто инсталирайте IPTV декодера и можем да разгледаме съдържанието, което е много икономично за използване.
 • Най-новите му версии могат да бъдат гледани лесно с помощта на Wi-Fi Връзка. Не е задължително да се използва кабелна интернет връзка. Това използва лесно.
 • Интернет протоколът е чисто цифров и затова поддържа всички най -нови технологии, за да предложи добър QoS.
 • Няколко вида програми могат да се разглеждат едновременно на телевизионния екран и смартфони без прекъсване.
 • В допълнение към видеоклипа при поискване, можем да използваме и други услуги като глас, данни, онлайн игри, реални -време за време и телефонни услуги.
 • Програмите могат да се разглеждат чрез избягване на рекламите, които се вмъкват между телевизионни сериали и други програми, като ги прехвърлят от дистанционното управление. Това е спестяване на време за абонати.
 • Системата IPTV е приятелска интелигентност и спестява време, защото крайният потребител може да гледа емисиите от сървъра, съхранявани по всяко време и според неговия избор, използвайки бързия аванс Бутони обратно, прекъсване и четене.

ограничава телевизията чрез интернет протокол

 • Няма гаранция да можете да гледате емисиите на IPTV без технически проблем, тоест, че ако много потребители гледат една и съща програма едновременно, сървърът става зает и крайният потребител няма да може За да гледате шоуто на този канал и каналът ще покаже грешка.
 • Понякога някои канали влагат много време за излъчване на програма и продължават да пускат тампон на всеки 30 секунди. Ако това се случва често, потребителите губят желанието да гледат шоуто.
 • Понякога това много често се блокира поради проблемите на синхронизацията между крайния потребител и офиса на видео услугите.
 • Заключение.

  В този урок ние научихме различни аспекти на IPTV, който е една от най -нововъзникващите тенденции на „комуникационната и развлекателната индустрия днес.

  Четене предложено: най-добрите IPTV услуги за Amazon Firestick

  ние също са изследвали архитектурата и режима на работа на различните компоненти на IPTV, както и техните предимства и техните граници.

Някои от връзките, появяващи се в тази статия, могат да бъдат връзки на партньорски интелигентност, които мога да мен Rocure Amable ангажименти за вас, ако решите да купите платен план.
Това са инструменти, които лично съм използвал, които поддържам и които ви позволяват да ви предлагате безплатно съдържание.