➤ Какво е PPC? Разберете всичко от маркетинга чрез плащане при щракването

 • Post author:
 • Post category:Бизнес

< /div>

, че вече сте чували за PPC маркетинг и че ви е любопитно да разберете повече или че това Вече знаете, че искате да използвате PPC, за да уведомите бизнеса си, но че не знаете откъде да започнете, вие сте на правилното място!

Какъв е PPC?

ppc е съкращеният разузнаване на „плащане на щракване“ (Плащане с CLIC) , модел на дигитална реклама, в който рекламодателят плаща такса всеки път, когато едно от съобщенията му.

По същество плащате за целеви посещения на вашия уебсайт (или страница за връщане или заявление).

Когато PPC работи правилно, разходите са незначителни интелигентност, тъй като щракването е повече от това, което плащате, за да го получите.

например, ако платите 3 долара за a Щракнете, но това щракване води до продажба на 300 долара, вие сте реализирали значителна печалба.

PPC съобщенията са в различни форми и размери (буквално) и могат да бъдат съставени от текст, изображения, видеоклипове или комбинация от двете.

Те могат да се появяват на търсачки, уебсайтове, интелигентност на средни платформи и още повече.

Рекламата в търсачките (известни също като платено търсене или маркетинг на търсачки) е една от най -популярните форми на PPC. ;

как работи PPC рекламата?

PPC рекламата присъства различно от една платформа в друга, но като цяло процесът е следният:

 1. Изберете вашия тип кампания в зависимост от целта си .
 2. Прецизирайте настройките и насочването си (аудитории, устройства, места, календар и др URL адрес на дестинация ( целева страница ).
 3. Създайте вашата реклама.

<Фигура Class = "W-richText-figure-image-image w-richtext-arign-fullwidth" style = "max-width: 720pxpx">

ppc параметри бюджет

An example of the budget stage resembles that of Google Ads. times the online announcement, the place and the moment it appears, as well as the amount you Платете за щракване, се определят по алгоритмичен начин според вашия бюджет, вашия търг, параметри на кампанията, така че на качеството и уместността на вашата реклама.

Тъй като всички платформи, които предлагат PPC реклами Задоволете на своите потребители, те възнаграждават рекламодатели, които създават платежни кампании със подходящо и достойно щракване от конфискурата, като им предлагат по -добро позициониране на рекламите и намалени разходи.

Така че, ако искате да увеличите максимално печалбите си от The PPC, трябва да се научите да го правите правилно.

Какво е E, че Google Ads?

Google Ads е най -популярната PPC рекламна система в света. Платформата на Google Ads позволява на компаниите да създават реклами, които се появяват в търсачката на Google и други свойства на Google.

Всеки път, когато стартира търсене, Google разработва в резервните реклами и изберете набор от победители, които ще се появят на Страницата с резултати от търсачката.

 qu'est-ce que la publicité ppc - exemple d'une annonce google

les „gagnants“ sont choisis en fonction d’une combinaison de facteurs, notamment la qualité et la pertinence de leurs mots clés et de техните кампании в кръчмата Лицитарен, както и размера на техните търгове на ключови думи. Това ще обясним това в следващия раздел.

Как работи PPC в Google Ads?

Кога Рекламодателите създават реклама, те избират набор от ключови думи, които да се насочат с тази реклама и да поставят търг на всяка ключова дума.

По този начин, ако наддавате на ключовата дума „Приемане на домашни любимци“, казвате на Google, че искате вашата реклама да се появи за изследвания, които съответстват или са свързани с приемането на домашни любимци.

Google използва набор от формули и процес на „оферта“, за да реши кои съобщения ще бъдат излъчени за дадено търсене.

Ако вашата реклама е включена в търга, ще ви бъде присвоена качествена оценка от 1 до 10 според уместността на вашата реклама в сравнение с ключовата дума, очакваната ставка на щракване и качеството на страницата на местоназначението .

След това той ще умножи качествения си резултат по максималния си търг (максимумът, който сте готови да платите за щракване върху тази реклама), за да определите рекламния си ранг. Съобщенията с най -добрите резултати от рекламата са тези, които се показват.

Тази система позволява на печелившите рекламодатели да получават потенциални клиенти на цена, подходяща за своя бюджет. По същество това е вид търг. Инфографиката по-долу илюстрира работата на търга на Google Ads.

c'est quoi le ppc - enchères< /Div> < / figne>

как да направите PPC с Google Ads

PPC маркетинг вариално интелект Google Ads е особено полезен, тъй като, тъй като The Най -популярната търсачка, Google получава огромни количества трафик и затова предоставя най -много отпечатъци и кликвания към вашите реклами. Честотата на дисплея на вашите PPC реклами зависи от ключовите думи и видовете кореспонденция, която сте избрали. Въпреки че определен брой фактори определят успеха на вашата рекламна кампания за PPC, можете да получите много резултати, като продължите по следния начин:

  оферта за съответните ключови думи. Създайте списъци с подходящи ключови думи на PPC, ограничени групи от ключови думи и подходящ текст за обявяване.
 • Факт за качеството на страниците за уволнение. създайте оптимизирани целеви страници С убедително и подходящо съдържание и ясен призив за действие, подходящ за конкретни заявки за изследвания .
 • Подобрете оценката на качеството си. Оценката на качеството е оценката на Google за качеството и уместността на вашите ключови думи, на вашите страници за уволнение и вашите PPC кампании. Рекламодателите с по -добър качествен резултат получават повече кликвания при по -ниски разходи.
 • Привличане на вниманието. Атрактивен рекламен текст е от съществено значение; И ако излъчвате дисплейни реклами или социални разузнаватели, същото важи и за закачливи рекламни творения.

 What is PPC? Example of a Google ad with an effective advertising text

Как да извършите ефективно търсене на ключови думи за PPC < /h2>

Изследване на думи ключове За PPC могат да отнемат много време и значително важно.

Цялата ви PPC кампания е изградена около ключовите думи, а най -успешните реклами на Google Ads се увеличават и непрекъснато усъвършенстват списъка си с ключови думи на PPC.

Ако търсите ключови думи само веднъж, когато създавате първата си кампания, вероятно ви липсват стотици хиляди ценни ключови думи, дългостранни, малко скъпи и много подходящи, които биха могли да генерират трафик към вашия сайт.

Можете да се консултирате с нашите Пълно ръководство за търсенето на ключови думи тук , но в обобщение, a Списъкът на ефективните PPC ключови думи трябва да бъде ..:

  уместно: Разбира се, не искате да плащате за кликвания, които няма да конвертират. Това означава, че ключовите думи, които наддавате, трябва да са тясно свързани с офертите, които продавате.

  Изчерпателно: Вашето търсене на ключови думи не трябва да включва само най -популярните условия и най -често търсените във вашия Ниша, но и дългоизвестните ключови думи. Последните са по -специфични и по -рядко срещани, но те добавят, че представляват по -голямата част от трафика, генериран от изследвания. В допълнение, те са по -малко конкурентни и следователно по -евтини.

  Expansive : PPC е итеративен. Трябва постоянно да усъвършенствате и разширявате кампаниите си и да създавате среда, в която вашият списък с ключови думи се увеличава и адаптира за постоянно.

Управление на Вашите PPC кампании

След като създадете новите си кампании, ще трябва да ги управлявате редовно, за да сте сигурни, че те продължават да са ефективни. Всъщност редовната активност на акаунта е един от най -добрите прогнози за успеха му. Трябва непрекъснато да анализирате ефективността на вашия акаунт и да направите следните корекции, за да оптимизирате кампаниите си:

 • Добавете PPC ключови думи непрекъснато : Удължете обхвата на Вашите PPC кампании чрез добавяне на подходящи ключови думи за вашата дейност.
 • Добавете отрицателни ключови думи : Добавете неконвергентни термини като ключови думи отрицателни за подобряване на уместността на кампаниите и намаляване на ненужните разходи. Прегледайте скъпите ключови думи на PPC : Прегледайте скъпите и не се появи ключови думи и затворете -ако е необходимо.
 • Усъвършенствайте страниците за уволнение : Променете съдържанието и CTA на вашите страници за уволнение, за да ги приведете в индивидуални искания за търсене, за да увеличите степента на конверсия. Не изпращайте целия си трафик на една и съща страница.
 • Разделете рекламните групи : Подобрете процента на щракване (CTR) и оценката на качеството, като разделите рекламите на вашите групи в по -малки и по -подходящи реклами, което ви помага да създадете рекламен текст и по -целенасочени страници на дестинация.

 Structure Google Ads

<

Някои от връзките, появяващи се в тази статия, могат да бъдат партньорски връзки, които могат да ми осигурят безплатно възнаграждение за Вие, ако решите да купите платен план.
Това са инструменти, които лично съм използвал, които поддържам и които ви позволяват да ви предлагате безплатно съдържание.