➤ Как да криптирате файлове и папки под Windows?

< div class = "_ 20px">

В този урок ще проучим как да криптираме файлове и папки в операционната система на Windows, за да може нашата поверителна и Личните данни остават тайни и не се разкриват на никого, дори и в най -лошите сценарии, дори ако неоторизирано лице получи достъп до системата.

Следователно ще разгледаме етапите на етапите тук тук Следвайте, за да криптирате файлове, като използвате примери и скрийншоти. There are integrated encryption tools available in each of the operating systems to ensure the Initartificial Intelligencel encryption and the safety of files and folders.

to ensure a high level of safety and encryption of the Set of the volume of the твърд диск и системата и за сигурно предаване на данните, криптирани по имейл или по мрежа в облаци, можем да използваме определени софтуерни инструменти, за да гарантираме процес на криптиране с високо качество.

Какво е криптиране?

Шифроването е явлението, което се състои в кодирането на битовете или файловете на съобщението, което може да бъде под формата на текст, глас или видео, под друга форма, известна като криптиран текст. Определена група от хора с ключа за декодиране на криптирания текст, за да го преобразуват в оригинални данни, могат да включват само този формуляр.

По този начин обменът на данни между подателя и получателя се извършва под кодирана форма, И само някои оторизирани потребители могат да имат достъп до данни, които имат ключов ключ за кодиране и декодиране.

Ключови точки, които трябва да бъдат предоставени, преди да започнете да криптирате файлове и папки в Windows:

 • Преди криптиране на файлове, уверете се, че имате резервни файлове в оригиналния формат и че те се съхраняват офлайн на сигурно физическо местоположение.
 • Решете и отделете файловете и папките, които искате да криптирате. < /li>
 • Криптираните файлове ще загубят своето криптиране, ако ги изпратим в други мрежи чрез баритичната интелигентност на имейлите. Следователно е необходимо да се вземе разрешението на Windows за защита на криптирането на файлове, в противен случай те могат да бъдат изтрити по време на предаването.
 • Методът на криптиране не е безупречен инструмент за безопасност. Пиратите могат да ги хакнат. Следователно трябва да използвате силна парола и криптографски ключове, за да защитите данните.

Как да криптирате файлове и папки?

Вижте методите за криптиране на файлове и папки в операционната система на Windows:

там са различни методи за криптиране на файлове и папки в операционната система Windows. Първо ще подходим към методите, които са интегрирани в операционната система на Windows. Те могат да се използват лесно, като следвате прости стъпки за конфигуриране.

Освен това, има и различни софтуерни инструменти, които осигуряват висок слой за безопасност за криптиране на базата данни в нашата компютърна система. Ще проучим тези инструменти по -нататък в тази статия.

Основните интегрирани инструменти, достъпни за Windows, са както следва:

 • Защита на MS документи
 • Криптирана файлова система (EFS)
 • BIT-LOCKER

1) Защита на MS Office Documents за Windows

Ако трябва да криптираме един от документите на MS Office, за да го защитим от неоторизиран достъп, можем да използваме този метод, който е много лесен за прилагане. Можете да използвате този метод за криптиране на всеки документ на файла, като файла MS Excel, MS Power Point, MS Office и др.

Стъпките са както следва:

1) Първо От всичко, отворете документа, който искате да защитите или шифровате.

2) Отидете в менюто на файла, след това изберете опцията за криптиране на документа, както е посочено на фигурата по -долу.

 recrypt file ms office document защита

3) Une boîte de dartificial intelligencelogue apparaît alors, asking you to enter a password to protect the E Документ, както е показано на фигурата по -долу. Въведете паролата и въведете същата парола отново, за да потвърдите правилната парола и след това щракнете върху бутона OK. Документът вече е защитен и това прекратява процеса на защита на файловете.

4) Ако се опитате да отворите документа, той първо ще ви попита паролата, тогава можете да прочетете или промените документа. По този начин можем да криптираме документа на MS Office и да го защитим от неоторизиран достъп.

enter password to encrypt MS office doc

2) криптиране на файловата система

Това е инструмент за криптиране на Windows, който се използва с Криптирайте файлове и папки на NTFS плейъри. EFS ви позволява ръчно да криптирате отделни файлове, папки и директории, вместо да криптирате целия диск. Криптираните файлове ще бъдат достъпни само когато потребителят, който криптира файла, ще се свърже към системата.

По време на този процес Windows генерира ключа за криптиране, който автоматично се криптира и се съхранява локално на компютъра. Този процес не е 100 % сигурен и следователно трябва да използваме силна парола за свързване.

Стъпки за криптиране на файлове на Windows, използвайки EFS

1) В Windows, първо изберете файла или Папка, която искате да криптирате и надясно -кликнете върху нея.

2) Сега, от опциите на менюто, изберете опцията Properties, както е посочено на фигурата по -долу.

 свойства на файла, който трябва да бъде криптиран с помощта на efs

3) Select the advanced button from the optional menu От кутията на дарртичния интелект. След това се появява кутията с атрибути на интелигентния интелигент на усъвършенстваните параметри. В това поле изберете и проверете опцията „Криптиране на съдържанието, за да защитите данни“ и щракнете върху бутона OK, както е посочено на фигурата по -долу. След това щракнете върху Прилагане.

4) À ce stade, si vous avez choisi de Шифроване на папка, съдържаща един или повече файлове, ще се появи поле с интелигентност на Dartificial потвърждаване, за да ви помоли да потвърдите промените и да криптирате всички файлове в папката или определени специални файлове. Изберете опцията „Прилагане на промени в тази папка, подплата и файлове“, след което щракнете върху OK.

Apply changes to this folder, subfolders, and files< /div>

5) une boîte de dartificial intelligencelogue de contextuel appara alors, qui affiche l’option de sauvegarde de la clé de chiffrement et du certificat de votre fichier. Ако изчезне, можете да го намерите и в областта на уведомяване на вашата операционна система.

6) Свържете USB устройството към вашия компютър, на който искате да запазите. След това щракнете върху опцията „Резервно копие сега (се възстановява)“, както е посочено на изображението по -долу. След това щракнете върху Напред, за да продължите процеса.

7) Cliquez sur Next pour générer The сертификат, както е посочено на фигурата по-долу.

Съветник за експортиране на сертификат-EFS

8) Сега проверете формата на файлове .pfx, за да експортирате файлове и щракнете върху собствените си, както е посочено в изображението по -долу.

 checkmark on file format .pfx

9) La boîte de dartificial intelligencelogue du mot de passe apparaît maintenant. Въведете паролата и въведете същата парола отново, за да я потвърдите, след това щракнете върху следващата опция, за да продължите, както е посочено на екрана по-долу.

 EFS Final Step Security

10) ouvrez le péripherique usb, puis entrez le nom de la clé à износител и cliquez sur engreder. Файлът вече ще бъде запазен с разширението .pfx на вашето USB устройство. Щракнете върху следната опция, за да завършите процеса, след това щракнете върху бутона OK. Вече можете да премахнете USB устройството безопасно и да го съхранявате на безопасно място.

Можете да използвате всяко устройство за съхранение, като DVD, преносим твърд диск и т.н. За да направим резервни копия.

Стъпки за дешифриране на файлове и папки в Windows

За декриптиране на файлове и папки, трябва да следваме същите стъпки като споменатите по -горе, докато в стъпка 4 и да премахнем отметката от полето на Dartificial Intelligencelogue „Плаче съдържанието за осигуряване на данни“. След това файловете се четат отново. Паролите и архивирането трябва да се съхраняват на безопасно място, за да можем лесно да ги възстановим, ако е необходимо, за декриптиране на файловете.

3) бит-шкаф

< P> Това е инструмент за криптиране, предназначен за издания на Windows, но не и за фамилното издание на Windows от Windows Vista OS. Той предлага криптиране на цели обеми данни, присъстващи на твърдия диск или външното устройство, поставено в компютъра.

Bitlocker drive encryption

Характеристики и експлоатация:

 • Той използва метода за криптиране на AES, с режим на верига на блокове за криптиране и ключ от 128 и 256 бита.
 • Bit-Locker е инструмент, който предлага криптиране не само по отношение на софтуера, но и в хардуера, използвайки TPM чип (надежден модул на платформата). << /li>
 • Ако TPM не е TALLE В вашата операционна система можете също да криптирате файлове и папки, като използвате интегрираното битово шкафче на софтуерно ниво.
 • За да позволите на битовото шкафче да криптира целия обем на диска, той трябва да бъде разделен в два тома . За стартирането на операционната система е предназначен начален дял и следователно ще се използва безпроблемна и другата се поддържа безспорно и ще се използва за стартиране на операционната система. След като се извърши разделянето, процесът на криптиране започва с конфигурацията на USB ключове.
 • Има различни режими на криптиране, в които можем да използваме битово шкафче. За да се защити операционната система от физически атаки и зловреден софтуер при старт -UP, се използва режим на хардуер TPM. Ключът, който се използва за криптиране на обема на диска, се кодира от TPM чипа и се дава на операционната система само когато процесорът се стартира по доходоносен начин.
 • Другият режим е USB ключ режим. В този режим потребителят вмъква USB устройството в компютъра, който има ключа за свързване, който позволява на компютъра да стартира операционната система, защитена от битовото шкафче. За правилен процес на удостоверяване, стартерният ключ също трябва да бъде снабден с CCID криптографски кодове, които се използват в комбинация, така че ключът да не е откраднат за неоторизиран достъп.
 • След като системата успешно е започнала да ги използва, използвайки тези Режими, той трябва да се използва с EFS, за да се осигури допълнително криптиране на файлове в операционната система в ход.
 • Така самото шкафче не е мощен инструмент за криптиране, тъй като злонамерените вируси и Начало -UP мениджърите могат лесно да го атакуват. Следователно се предлага да се използват външни софтуерни инструменти.

  4) Инструменти за криптиране за системата на експлоатация на Windows

  На пазара има няколко инструмента и софтуер за криптиране на файлове и папки в операционната система Windows, но ние ще разберем само определени популярни инструменти.

  1) Winzip

  Инструментът Winzip се използва за криптиране на данни на компютри като компютри, лаптопи и сървъри в файл с компресирана папка с .zip разширение със защита с парола, за да се осигури сигурност на високо ниво за поверителни файлове с данни.

  img alt = „winzip изтегляне начална страница“ src = „https://global-ploads.webflow.com/5ef9c22a12deaafc90caa1e105e /637bf95c60019a8096532e64_bxioqphoe_o4ly3orgxk jLzXISiyMtU-CvSPoGJl7xEhnYB0Y7-LIYspd2oxiyuNHV7o8GdZroLUyR2V6wQAbKJLnzP222JV39t_8vzDUUtFZHI9kBYIhpVPWpp2fnwzkWODPc1B6syj8CxJnZOxxljmxfSdCbFIVzmTLH81ncbLObu38YofpburItg.jpeg“>
  Fonctionnalités
  • Tous les types de fichiers, comme les fichiers image ou vidéo avec l „Разширение (.png, .jpg и т.н.), както и MS Office файлове могат да бъдат криптирани по този метод. Можем да криптираме почти всички видове файлови формати, използвайки този метод.
  • Използваните процеси на криптиране са методът на криптиране на 128 -битовите и 256 -битовите AES. Цифрите показват размера на ключа за криптиране, който се използва за криптиране на данни.
  • Той може да извършва и други операции, отколкото криптиране на файлове, като пренасяне, компресиране и управление на файлове.
  Етапи на криптиране на файлове на файлове:

  Стъпка 1: Отворете Winzip и в панела за действие щракнете върху опцията за криптиране.

  Стъпка 2: Сега плъзнете или разгледайте файловете Искате да шифровате и компресирате в централния панел, наречен newzip.zip, както е посочено на фигурата по-долу.

  WINZIP action pane

  é Касета 3: Сега добавете паролата, за да защитите файла, когато изглежда, че полето на Dartificial Intelligenceloggie въвежда паролата и въведете същата парола отново, за да потвърдите, както е посочено в изображението по-долу.

  Encrypt file by pssword using winzip

  étape 4: Cliquez sur le Bouton OK. След това се появява кутията с дарртичен интелект и ви моли да завършите процедурата за компресия. Щракнете върху OK и запазете промените, за да завършите криптирането, както е посочено на екрана по-долу.

  This ends the Winzip Процес на криптиране. Можем също така да извършим други операции, използвайки инструмента Winzip, като конвертиране на MS Office файла в PDF формат и намаляване на размера на файла с данни или файла с изображение, така че да може лесно да бъде изпратен чрез e-e-mail и т.н.

  Prices & nbsp;

  Winzip 24 Standard: $ 35.34

  Official url: winzip

  2) Експерт по криптовалута

  Инструментът за криптовалути е инструмент за безопасност на данните много по-мощен, безопасен и Прясна интелигентност в сравнение с други инструменти за криптиране, интегрирани в операционната система на Windows. Следователно той е много популярен в своята употреба и също така много лесен за използване.

   Cryptoexpert download tool
  Fonctionnalités

 • Той осигурява сигурен безопасен за всички данни на вашия компютър, твърд диск или лаптопи с бърза работа в движение.
 • L ‘Инструмент гарантира безопасността на Всички типове данни, съхранявани в компютъра, като различни видове документи на MS Office, PowerPoint файлове, файлове с изображения, аудио файлове, видео файлове и файлове с данни Uvegarde от имейли.
 • Методът на криптиране, използван тук, е AES криптиране с алгоритми за криптиране на ключове от 64 и 256 бита, 3DES, отливки и метод на издухване.
 • Лесно може да поеме на метода на това. Сигурно архивиране на данни с помощта на USB ключ и единственото, от което се нуждаем, е паролата за отключване на арката и след като направи незабавно заключване на арката. Сейфът може да има неограничен размер, който може да бъде по -голям от 10 GB, а потребителят може да създаде няколко сейфа за осигуряване на данни.
 • Силата може да бъде споделена и с PC Distant Vartificial Intelligence, локалната мрежа от мрежата от Предоставяне на потребителя с отключващи клавиши и е невъзможно да се получи достъп до него без парола.
 • В случай на полет на системата, данните ще останат защитени и никой неавторски човек няма да има достъп до сигурни лични данни, тъй като The Safe ще се появи като нормален пилот на платформата Windows.
 • Цени & NBSP;

  Crypto Expert 8: 59.95 $

  Официален URL адрес: Експерт по криптовалута

  3) veracrypt

  Този софтуер поддържа криптирането Методология в движение, което означава, че криптирането на данни, включително файлове с данни, папки, пространство RE, метаданни, файлове с изображения и мултимедартен интелигентност, резервно копие на имейли и т.н. се извършва автоматично, преди всички данни да бъдат запазени и декриптирани автоматично, преди да бъдат изтеглени от устройство, без намесата на външен потребител.

  Така не могат да се четат и дешифрират данни без правилната комбинация от ключовете за парола и криптиране от всеки достъп до компютъра или системата.

   Vera Crypt encryption

  < H5> FUNCTIONS

 • Файловете с данни се запазват в обема на Crypt Vera и могат да бъдат копирани от там по метода на Drag-Drop на локалния компютър и могат да Да бъдат запазени на RAM с помощта на паролата и правилните клавиши. Същото важи и за процеса на декриптиране.
 • Софтуерът на Crypt Vera никога не съхранява на локалния диск, поисканите данни на Véra Crypt, да бъдат копирани или отворени за локалната система.
 • Но той съхранява само частта от целия файл, която е помолена да вижда или чете в рамките на RAM временно, тъй като той е достъпен само за потребители за известно време. По този начин, когато затворим файла и изключим операционната система Windows, данните ще бъдат изтрити от паметта и ще се крият отново.
 • За да ги направим достъпни, трябва да въведем правилната парола и правилните клавиши , отново и отново. Следователно той е софтуер за безопасност на Windows, широко използван за криптиране на чувствителни и лични данни.
 • Ключовете за криптиране, използвани от този софтуер, са AES, Snake и Twofish. Vera Crypt също предлага известна гъвкавост по отношение на криптирането, тъй като той може да извърши процеса в дялове, използвайки метода на виртуалния дял.
 • Още, той се потопи срещу нов софтуер, въведен в системата, който може да бъде вируси или злонамерен софтуер, атакуващ системата за сигурност.
 • Освен Windows, тя също така поддържа операционни системи Mac и Linux.
 • цени & nbsp;

  безплатно < /P> Официален URL: vera crypt

  4 ) Axy Crypt

  Много лека и лесна за инсталиране и използване на софтуер. Това е многоезичен софтуер за криптиране, който може да работи с много езици като френски, немски, италиански, испански и руски и т.н.

  Ax Crypt encryption

  Функции

 • Той използва метод за криптиране на AES от 128 и 256 бита за целите на сигурността.
 • Той също така предлага облачно съхранение на съхранение Услуги за безопасно прехвърляне на поверителни и лични данни в облачната мрежа към отдалечения окончателен сървър, който е свързан към облачната мрежа чрез междинна интелигентност на трета.
 • Софтуерът автоматично създава криптови файлове AX в облачната мрежа, за да прехвърля и споделя данни безопасно. Можем просто да прехвърлим данните, като щракнем двукратно върху него и ги запазваме по същия метод.
 • Най-добрата характеристика е, че софтуерът поотделно осигурява всеки от уникалните файлове на папка и също така следи нови файлове, добавени към компютъра или системната папка. Когато се добави нов файл, той автоматично и индивидуално го осигурява.
 • В допълнение, използвайки този софтуер, няколко файла могат да бъдат избрани и обезопасени и с едно щракване.
 • Той също има функция за управление на паролата, така че потребителят да може да ги управлява съответно. Той може също да споделя ключове за криптиране с други потребители, а криптираните файлове могат да бъдат преглеждани от други потребители на мрежата, но те трябва да имат различна парола.
 • Той приема затоварване на файлове с данни от повече от 2 GB С функцията за запазване на метаданните,
 • Той е съвместим с всички версии на Windows OS, а също и със смартфони с Android. По този начин тези характеристики правят използването му популярно.
 • проценти

  безплатно

  Официален URL: ax crypt

  резюме.

  Основната цел на този урок е да се разбере да разбере Различните методи, достъпни за криптиране на поверителни данни и файлове или папки, присъстващи в операционната система на Windows, за да се осигури високо ниво на сигурност на обема на данните.

  Има три интегрирани метода за криптиране на файлове и папки в системата , които видяхме по -горе, използвайки различни примери и скрийншоти.

  В допълнение към тези опции, можем да използваме и определени софтуерни инструменти за извършване на тези действия. Ces outils sont conçus pour cette opération spécifique uniquement et offrent des fonctions de sécurité améliorées et improvisées, ainsi que des fonctions de stockage et de partage, en plus du processus de cryptage de base.

  Nous avons expliqué quatre de ces outils ci-dessus à l’aide de captures d’écran et nous avons également partagé l’URL officielle afin que chacun puisse les télécharger si nécessaire et acquérir une connaissance approfondie de ces outils.

  Certains des liens figurant dans cet article peuvent être des liens d’affilartificial intelligencetion, qui peuvent me procurer une rémunération sans frais pour vous si vous décidez d’acheter un plan payant.
  Ce sont des outils que j’ai personnellement utilisés, que je soutiens et qui permette de vous offrir du contenu gratuit.
  Comment crypter des fichiers et des dossiers sous Windows ?