➤ Как да получите достъп до дълбока мрежа? (Какво ще намерите там)

За повечето хора мрежата се свежда до страниците, които намират в Google, до съобщения на интелигентността на средностатистическия интелигентност или към любимите си канали в YouTube. & nbsp;

Въпреки това, има съвсем различна мрежа, която е скрита от гледката. Той е заключен с пароли и не се индексира от търсачките. Той е част от гръбнака, който осигурява повърхностната мрежа, която всички използваме. Това е дълбоката мрежа.

Въпреки че изглежда загадъчен и често се обърква с тъмната мрежа, повечето от нас имат достъп до нея всеки ден. Изненадващо, той представлява повече от 90 % от интернет!

Днес ще ви покажем как да получите достъп до дълбоката мрежа.

Какво е дълбока мрежа?

Но първо, каква е дълбоката мрежа?

по -просто, Deep Web е частната страна на световната мрежа. Тези страници не са индексирани от търсачките и често са скрити зад пароли или абонаменти. Ако имате достъп до него директно, може да бъдете пренасочени или да видите съобщение за грешка. Дори и да използвате Deep Web, тя е различна от повърхностната мрежа, по -позната.

Surface Web

Страниците, които са индексирани от търсачките, са част от Surface Web . Това са например традиционни уеб страници, статии и форуми в блога. Всеки може да го възпроизведе. Уеб адресът на това видео и страницата, на която се намира, в по -голямата си част са еднакви за всички.

За достъп до повърхностната мрежа, просто трябва да имате интернет връзка и мрежа браузър. Възможно е да има леки разлики в представянето на страницата според вашето географско местоположение или вашето устройство. Но независимо дали сте в Япония, Съединените щати или Швеция (може би не винаги в Китай), всеки може директно да получи достъп до видеото. Той като въвежда съответни термини в търсачките.

Deep Web

От друга страна, Deep Web не е отворен за всички. Ако имате акаунт в YouTube, вече знаете таблото си за управление. Можете да промените настройките, да управлявате списъците за четене и дори да създадете свой собствен канал.

Представете си за момент, че някой може да зареди тези страници, просто като въведете уеб адрес в браузъра си или ги намерите след бързо търсене В Google. Това би било кошмар по отношение на сигурността. Сметките на хората и личните данни ще бъдат редовно откраднати.

Ето защо сърфирането в дълбока мрежа е частно. Благодарение на комбинация от динамична доставка, разрешения на сървъра, пренасочвания и защита на паролата , само някои хора могат да имат достъп до определени определени Области на дълбокия интернет.

например, вие сами можете да получите достъп до вашия онлайн банков акаунт с вашата парола. Дори банковият персонал на високо ниво не може да се свърже с него. Вашата парола е криптирана. Докато не го споделяте, никой друг не го знае.

От друга страна, служителите по банковата сигурност ще имат своя собствена зона за дълбока уеб администрация, към която обществеността няма достъп. Това може да им позволи да видят вашите транзакции в случай на измама, но има всякакви ограничения. Те не могат да добавят нов бенефициент на разузнаването или да преместят парите ви, както и вие.

Какво има в дълбоката мрежа?

Дълбоките уебсайтове за текущи уеб са както следва:

  • Степ сайтове и сайтове за членство
  • таблата за управление на потребителите за интелигентност на средностатистическия интелект
  • съдържание на гео-възстановяване
  • Вътрешни сайтове на компании и организации
  • Банкови сметки и акаунти за съобщения
  • Научни и университетски бази данни
  • Медицински файлове

Интересно е да се отбележи, че дълбоката мрежа представлява приблизително 96 % от Интернет . Повърхностната мрежа включва само между 1 и 4 %. Някои части от дълбокия интернет дори никога не са били консултирани от хора. Той е изпълнен с езици за кодиране и програмиране, които комуникират със сървърите и обработват данните.

Тогава има страниците на границата между повърхностната мрежа и дълбоката мрежа. Ако вече сте работили с WordPress или други системи за управление на съдържанието, знаете, че има страница за статична връзка.

Повечето хора не знаят, че тази страница съществува и n ‘не би въвел правилните данни Намериха го случайно. Въпреки това, освен ако не са предприети допълнителни мерки за сигурност, страницата винаги е достъпна за всички. Индексът на търсачките дори от време на време страници от този тип.

Поради недостатъчната сигурност и разрешения, на повърхността се намират много частни страници или полезност. -deep-web-„> Как да получите достъп до дълбоката мрежа?

Дори и да се чудите как да получите достъп до дълбоката мрежа, вероятно вече сте го направили. Когато се консултирате с имейлите си или вашия Twitter тел, това е достъпът до мрежата дълбоко, защото вие сте специфичен интелигентност, запазена.

хората могат да получат достъп до дълбоката мрежа на iPhone или Android Vartificial Intelligence, просто браузър, просто, просто както правят в офис браузър. Няма специализиран дълбок уеб браузър.

Освен ако нямате разрешение, достъпът до имейл или Medartis разузнавателни сметки за разузнаване на друго лице е незаконен. Освен това е практически невъзможно, освен ако не откраднете паролата си или не намерите недостатък на сигурността на сайта. Фирмите наемат хакери „бяла шапка“ За достъп до дълбоките уеб страници и тестване на слабостите, така че Hackers“ Black Hat „ Не ги експлоатирайте.

Други дълбоки уеб сайтове са достъпни за всички, но се премахват от The повърхност и не може да бъде намерен от търсачките. Някои местни библиотечни сайтове работят по този начин. За да намерите книга в техния каталог, първо трябва да разгледате сайта с вътрешна изследователска функция.

Каквото и да е извършено, в тяхната база данни ще бъде създадена единична заявка и ще бъде предложена динамика на резултатите от страницата . Дори страницата на заглавието на книгата няма статична страница и не може да бъде покрита, като кликнете върху връзки от началната страница. Можете да получите достъп до него само чрез задълбочено търсене в мрежата.

Основните уеб търсачки като Google и Yahoo могат да изследват и индексират страниците чрез баргиалния интелект на връзките. Те осигуряват пътя, докато текстът на връзката (закрепване на текст) помага да се определи темата. Като цяло, колкото по -голям е броят на връзките към страницата, толкова повече е добре класифициран в резултатите.

Ако няма връзки или ако сайтът е блокирал доброволно роботите на търсачките, страницата попада в дълбоката мрежа.

geo-restrictions: Как да получите достъп до съдържанието на дълбоката мрежа

Има области от Интернет, които се считат за дълбоката мрежа за някои, но не и за други. Например, тежките ограничения, наложени за достъпа до Интернет в Китай, са блокирали големи части от интернет, в които жителите на повечето други страни могат свободно да имат достъп. Местните търсачки не предлагат тези връзки.

Гео-преструктурирането е често срещано изживяване: информационните сайтове и стрийминг услуги предлагат различно съдържание на различни потребители според тяхното географско местоположение. Или иначе те блокират достъпа.

За щастие, това съдържание не е напълно недостъпно. Използването на vpn услуга или прокси може да създаде впечатление, че сте в необходимата географска област. Въпреки че е намръщен, много хора извън Съединените щати използват такива инструменти за достъп до американско съдържание в Netflix и други поточни сайтове .

deep web vs dark web

През последните години Dark Web (понякога наричан Darknet) беше обект на значителни Внимание поради растежа на незаконните пазари като Silk Road и неговите имитатори. Тези пазари са известни със своята търговия с наркотици, огнестрелно оръжие и откраднати данни. Изображението на анонимен див Запад без закон, населен от престъпници и отвратително съдържание като детска порнография, беше засилен. A статия на 2016 г. разкри, че на 2,723 анализирани тъмни уебсайтове, анализирани, 57 % Въз основа на незаконното съдържание и незаконните дейности.

Всъщност свирките, журналистите, войниците и разузнавателните служби също използват тъмна мрежа за всички добро, като същевременно защитават своята идентичност.

Въпреки че терминът Dark Dark Web се ​​използва взаимозаменяемо с Deep Web, технически е подмножество. Тъмната мрежа представлява само малка част от дълбоката мрежа.

тъмен уеб браузър

и тъмната уеб, и дълбоката мрежа не са индексирани от Обикновени търсачки. Основната разлика е, че повечето от дълбоката мрежа винаги са достъпни от обикновен уеб браузър.

Не може да се каже за тъмната мрежа, която използва допълнително криптиране и собствени протоколи. Той също има собствен домейн от първо ниво, .onion. IP адрес Подлежането и местоположението на сървъра са скрити, а също така се нуждаете от конкретен софтуер за уеб навигация, наречен Tor (Маршрута на лука), за да го отворите. Не можете да получите достъп до сайтове за лук без безопасност.

Още, когато използвате TOR, няма пълна търсачка, която да намерите тъмните уебсайтове. Някои директории и сайтове имитират изследователския опит, но те са склонни да се фокусират върху нишовите теми. Те често са остарели и със сигурност нямат индексиране толкова широк, колкото този на Google.

Част от естеството на тъмната мрежа е да променя адреси и да се движи нещата за повече сигурност. Поддържането на конкретни търсачки е огромно предизвикателство.

Много по -често е потребителите да научат точния адрес на сайт за лук и да го посещават директно. По ирония на съдбата можете да намерите много URL лук в повърхностната мрежа, но не можете да ги използвате.

tor използва серия от прокси сървъри, поддържани от доброволци, за да скрият сайтовете, които посещавате. Вашият IP адрес не може да бъде идентифициран или следван и не се генерира история на навигацията. Този начин на правене на неща създава бавно навигационно изживяване, което не е много миризнен интелигентност. Но тези, които използват тъмната мрежа, понасят компромиса, за да защитят своята идентичност и възможността да участват в незаконни дейности.

tor също ви позволява да сърфирате анонимно в дълбоките уеб области, в които имате достъп, и нататък Обикновена повърхностна мрежа, стига да не се свързвате с лични акаунти. Подобно е на използването на услуга vpn , а прилагането на двете решения ви дава възможно най-безопасност.

как да получите достъп до дълбоката мрежа без tor

Ако искате да получите достъп до неясната страна на Deep Web без TOR, можете да използвате сайт за тъмен уеб прокси. Това са сайтове, които можете да посетите с обикновен браузър като Chrome, който се свързва с TOR мрежата. 4everproxy.com Предоставя тази услуга.

Моля, обърнете внимание, че тези пълномощници въз основа на Браузърът не може да осигури същото ниво на анонимност и може да направи процеса още по -бавен. Те не са толкова сигурни, колкото Тор, защото могат да запишат кой ги е използвал.

е дълбоката мрежа за незаконна?

Може ли да се чудите Ако е незаконно да получите достъп до дълбоката мрежа? Понякога да, понякога не. Можете да разгледате предишния ни пример за динамичен каталог на местната библиотека като дълбоко уеб съдържание, но той винаги е отворен за обществеността. По същия начин, неизвестни и частично скрити страници за връзка са незаконни само ако се опитате да напуснете потребителското име и паролата. Рядко е, но случайно можете да паднете на такава страница без злонамерено намерение.

Когато дълбоката мрежа е незаконна?

<< P> Достъп до дълбоката мрежа е незаконна, ако нямате разрешение. Това всъщност е хакване, въпреки че прокуратурата обикновено зависи от факта, че хакерът изтегля или променя данни в системата. Това е особено вярно, ако намерението е измама или изнудване.

например, незаконно е достъпът до съобщения на друго лице. Нещата стават сериозни бързо, ако вземете информация от тези имейли, за да направите финансова полза.

Разбира се, ако имате достъп до собствените си имейли, това не е незаконно, но C все още е пример за използване на дълбокото Web.

Незаконността между мъртвата мрежа и тъмната мрежа

дори да се впускате в тъмната мрежа не е присъщо незаконна . Въпреки популярното убеждение, има сайтове за „лук“, които не са домакини на престъпни дейности и не се ангажират. Вие пресичате линията само когато активно нарушавате закона, например чрез закупуване на фалшиви документи за самоличност на нелегален пазар.

Има и сиви зони. Денунктивното разузнаване, което разкрива информация на журналист, може технически да наруши закона, но той също може да изложи укорими актове, извършени от публична компания или публична организация.

Обобщение & NBSP;

Обобщение & NBSP;

Някои от връзките, които се появяват в тази статия, могат да бъдат партньорски връзки за разузнаване, които могат да ми осигурят безплатно възнаграждение за вас, ако решите да купите платен план.
Това са инструменти, които лично съм използвал, които поддържам и които ви позволяват да ви предлагате безплатно съдържание.