➤ Как да създадете сигурна парола и да останете в безопасност?

< Div Class = "_ 20px">

Днес ще говорим за пароли.

В тази статия ще отговоря на много прост въпрос : „Как да създадете защитена парола?“ .

Въпросът може да е прост, но ви уверявам, че отговорът не е така. За щастие за вас, вие сте намерили подходящото място да търсите отговори и ще разкрия тайните за създаване на парола за всеки тест.

Ако вече сте заинтригувани, нека ви кажа нещо друго. Когато приключите с тази статия, ще бъдете много по -защитени от 150 милиона Хората, чиито сметки бяха компрометирани миналата година.

Не забравяйте, че почти 20 % от всички злонамерени софтуерни атаки имат за цел да отклонят акаунти. Това е само една от причините, поради които трябва да знаете как да създадете защитена парола. Статистиката показва, че 240 731 Паролите се открадват всеки ден! Представяте ли си? Почти четвърт милион пароли. Всеки ден!

Как се чувствате в безопасност в момента?

За да направим нашите акаунти по -трудни за пробиване, трябва да говорим за

най -големия Потребителски грешки

На първо място, ние считаме, че повечето от нашите акаунти са за еднократна употреба. Това е нормално, тъй като повечето онлайн потребители имат стоти акаунти , свързани с един имейл адрес . И този номер удвоява на всеки пет години .

Най -често сме избрали парола, лесна за запомняне за някои от нашите акаунти. И така, по -лесно е да запомните, нали? Това е грешка n ° 1. Чрез създаване на ниски пароли за сайтове, които смятаме Поканете ги да влязат. Освен това е много вероятно това, което смятате за „силни“ пароли, всъщност са ниски пароли. Използвали ли сте някога един от следните елементи като парола?

 • вашето име . (Сериозно? Няма нужда от пират или злонамерен софтуер да го пробие).
 • Имената на вашите приятели или членове на семейството. Имената на домашни любимци също. – Разбира се, аз също харесвам моето куче, но лесно можете да го познаете, дори и без професионалист от другата страна.
 • модели клавиатура „123456“ е в горната част на повечето списъци на „Wires Passwords“. Последвано от „qwerty“ и други.

 • вашата информация за връзката . Ако вашето потребителско име е, да речем, Стивън, паролата ви също не трябва да бъде Стивън.
 • Общи думи – има твърде много, за да ги изброим, но нека просто кажем, че паролите като „Парола“ или „администратор“ не са най -добрите опции. Също така избягвайте спортни имена, спортни екипи или общи имена за вашата парола.
 • Избягвайте да използвате кратки пароли – повече вашата парола е кратка, толкова по-малко някой се нуждае от време, за да го напусне. Само 30 % Потребителите използват пароли от повече от шест символа.
 • <>

  , ако вие са готови да спрат да използват тези видове пароли, вижте

  Какво трябва да бъде защитен външен вид на парола

  Той трябва да е съставен от букви с различен счупване, спецификационни символи и фигури на интелигентност. И се счита за разумно да съдържа повече от 6 знака – основно, колкото е възможно по -дълго. По същество тази парола не трябва да има много общо с примерите, които току -що ви дадох.

  Трябва също да помислите за създаване на различни пароли за вашите акаунти. Трудна е работата и може да ги забравите лесно. Статистиката обаче показва, че средният британски гражданин забравя за 49 пароли средно.

  Разбира се, е трудно да запомните повече от сто пароли. Един от начините за опростяване на нещата е да използвате мениджър на пароли (който също ще включва защитена парола генератор). Това е добър вариант за потребителите, които се дължат на тяхната безопасност. Софтуерът от този тип може да създаде думи на сложен пропуск за вашите различни акаунти , след това ги съхранявайте по криптиран начин. Използвайки този тип софтуер, имате само една парола, която да запомните.

  Много хора създават добра парола веднъж и след това използвайте вариантна интелигентност. Това също е доста лоша идея, защото ако един от вашите акаунти бъде отклонен, останалите могат да паднат като домино.

  , той също се счита за риск от безопасността да се отбележи думите му като преминаване, особено на цифровия цифров устройства. Ако те са откраднати или хакнати, можете да се сбогувате с вашите акаунти.

Как да създадете защитена парола?

Най-добрият начин да създадете трудна за хакване парола е да мислите за изречение, което можете да запомните лесно и да го транспонирате в код ( Съвет ° 1). Това ще попречи на почти всички да влязат в акаунта ви. Най -малкото, това значително ще попречи на процеса.

Ето пример: Имам жена и две деца. Звучи съвсем просто, нали?

Ето трансформацията – IHV1WF & amp; 2kds. Като просто изтрием всички гласни след „аз“ и превръщайки определени думи в символи, успяхме да създадем сигурна парола. Разбира се, можете да изберете друго изречение или израз, който ви подхожда по -добре и това ще бъде лесно за запомняне.

Ето друг пример, за да сме сигурни, че сме разбрали. Има изречение от Леон Толстой, когото особено харесвам. Тя казва това: „Ако искате да бъдете щастливи, бъдете“.

можем да го превърнем в iuw2b 🙂 b.

Ако изберете такава парола и искате да я използвате В няколко акаунта не забравяйте да го персонализирате за всеки акаунт.

например, ако искате да използвате уменията си по отношение на уникално създаване на парола за Netflix, можете да го промените в „IUW2B 🙂 BN3TFL! X „.

Разбира се, това са само примери. Можете да промените паролата си, както желаете, но се опитайте да използвате флоти, фигури и различни спецификационни символи. Покажете оригиналност и създайте парола, която има смисъл за вас (и се надявам, че за всеки друг), така че да е лесно да се запомни.

Не забравяйте, че едно от най -важните неща за паролите е:

Опитайте се да бъдете креативни с паролата си

Не забравяйте, че злонамерен софтуер считате паролата си за игра на “ Mastermind „. Колкото по -сложна е вашата парола, толкова повече време е за злонамерен софтуер или компютърен хакер да я напука. Говоря за години и десетилетия тук, а не само за часове.

Както и да е, за вашата информация компютърът може да опита 350 комбинации от комбинации в секунда. Ако смятате, че паролата ви е добре защитена, помислете отново.

Има още един малък проблем, който би могъл да ви подведе и да ви накара да повярвате, че имате добра парола. Ще бъде по -лесно да се обясни дали измисляме история.

Ето бизнеса:

Имате среща с хубаво момиче/хубаво момче в ресторант. За целите на примера, нека наречем ресторанта „запознанства“*.

*Offtopic: Гугъл съм на първите си дузини идеи за име, за да намеря такава, която не е взета. Така че, ако искате да отворите ресторант, се предлага „запознанства“. Защото не само искам да ви помогна да създадете най -добрите пароли, но и получавате информация за търговски разузнаване. Добре дошли сте 🙂 Моята цел е да угодим.

Да се ​​върнем към историята. Вие сте на „запознанствата“ с очарователна компания. Всичко е Genartitific Intelligence и накрая, в един момент се прибирате. Не можеш да заспиш. И така, като всеки нормален човек, вие отидете в интернет, за да прекарвате време. Първо, вероятно ще отделите малко време за сокологичните разузнавателни мрежи или ще проверите имейлите си. & NBSP; И накрая, намирате интересен сайт за пазаруване, навигация или правене на други неща.

Сега трябва да се регистрирате на този нов сайт и ето моят съвет ° 2: Избягвайте да включвате емоции, когато създавате парола! Когато търсите добри идеи за парола, „запознанствата“ или името на вашата среща може да се случи в горната част на списъка ви, защото сте емоционално ангажирани в събитията от вечерта. Дори и да не го осъзнаете. И това е парола, която може: а) лесно се забравя с течение на времето или б) лесно се хакна. Това е едно от най -малко очевидните неща, които трябва да се вземат предвид при създаването на парола.

резюме.

Благодаря, че сте прочели до края. Ако сте тук, трябва да сте готови да се изправите пред следващите години в пълна безопасност и да можете да оцелеете невредими до уязвимости в сигурността. Просто не забравяйте да използвате съветите, които ви дадох, докато избягвате примерите на лоши пароли, които споменах.

на правилното място, за да ви осигуря още един съвет за съвет. Нито един сайт или институция никога няма да ви поиска вашата парола, независимо дали по имейл или по телефона. Така че, ако това ви се случи, бъдете сигурни, че това е измама.

Имайте предвид следното: Вашите пароли са вашите ключове за света онлайн. Тъй като правим почти всичко онлайн, те са много важни. Мисля, че отговорихме на въпроса „Как да създадем сигурна парола?“, Затова имайте предвид тези съвети, когато създавате нови акаунти. Също така не забравяйте да актуализирате старите си пароли. Погрижете се за себе си!

Интересен факт: японският учител Исао Ехизен ни предупреждава да не правим селфи, като показваме знака“ мир „с пръсти, защото хакерите могат да могат да възпроизвеждат нашите пръстови отпечатъци от снимки.

Предложете четене:

Някои от връзките, появяващи се в тази статия, могат да бъдат партньорски връзки за разузнаване, които могат да ми осигурят безплатно възнаграждение за вас, ако решите да купите платен план.
Това са инструменти, които лично съм използвал, които поддържам и които ви позволяват да ви предлагате безплатно съдържание.