➤ Кибератаки: Ключови статистически данни и цифри (2023)

Киберсигурността често се счита за един от тези основни проблеми, от които само големи предприятия като банки, технологични компании и правителства трябва да се притесняват. В действителност много повече хора трябва да се притесняват от киберсигурността, а не само за големи компании. Последните наистина могат да бъдат отговорни за повече данни. Въпреки това, малките предприятия, като компании с по -малко от 1000 служители, изпълняват най -голям риск.

Тук е списък на статистиката за киберсигурност, която ви позволява да визуализирате какво се случва в домейна и каква да очакваме днес.

Алармиращи статистически данни за киберсигурността

Това са някои тревожни факти по отношение на киберсигурността:

  • отнема шест месеца, за да се открие, за да се открият, за да се открият, за да се открият шест месеца, за да се открият шест месеца, за да се открият шест месеца, за да се открият шест месеца, за да се открият шест месеца, за да се открият шест месеца, за да се открият шест месеца Нарушение на данните.
  • 43 % от всички кибератаки са насочени към малкия бизнес.
  • 91 % от атаките се стартират от фишинг имейл.
  • Компанията е компанията е компанията е компанията е компанията е The Company е компанията е The Company е компанията е The Company е компанията е The Company е компания Жертва на атака от Ransomware на всеки 14 секунди.
  • 38 % от злонамерените прикачени файлове са скрити под формата на файл от тип Microsoft Office или други.
  • Компаниите бяха изправени пред средно от 22 нарушения на сигурността през 2020 г.
  • Разузнаването на престъпността в престъпността в престъпността в престъпността Линията ще достигне 10,5 милиарда долари годишно до 2025 г.
  • Оценките показват, че пазарът на киберсигурност ще достигне 300 миларитични разузнавания на долара през 2024 г.

Нека започнем с най -новите Статистика и факти, свързани с киберсигурността.

Статистика на киберсигурността

В допълнение към работата със ситуацията на COVVI-19, компаниите също трябва да се предпазят от киберпрестъпления. Ето какво разкриват цифрите:

1. Сред докладваните случаи напоследък сменяемите среди са били отговорни за 9 % от векторите за атака.

(Източник: Expel)

USB ключовете винаги са актуални, И те все още могат да предизвикат хаос, като разпространяват злонамерен софтуер. Киберсигурността на IDO ще се увеличи.

(Източник: Sectrio)

Iots не е известен с отлична безопасност. Това може да е причината те да са били цели през последните години. Като се има предвид, че все повече и повече IoT устройства пристигат на пазара, свързаната с тях киберсигурност ще се увеличи. & Nbsp;

3. Средно цената на нарушенията на данните през 2021 г. е била 4,24 милиона долара.

(източник: IBM)

предвид цената на колосални от тези кибератаки, Компаниите трябва да направят всичко възможно, за да подобрят безопасността си. Човешката грешка остава важен фактор, ако вземем предвид броя на нарушенията на данните поради лошо конфигурирани бази данни. & Nbsp;

4. Сигурността като услуга ще представлява поне 50% от доставката на софтуера за сигурност. & Nbsp;

(източник: gartner)

Относителна статистика на Бюджетът на киберсигурността разкрива, че тези услуги са призовани да надвишават разходите, посветени на -сайт и хибридни решения. & nbsp;

5. 69% от компаниите смятат, че цената на борбата с киберпрестъпниците е непоносима. не е лесна задача. Повече от две трети от компаниите са изправени пред финансови затруднения в контекста на постоянната борба срещу киберпрестъпността. Въпреки това, предвид изобретателността на пиратите, вътрешните заплахи и човешките грешки, тази тенденция трябва да продължи. & Nbsp;

6. Очаква се пазарът на киберсигурност да достигне 300 милионни разузнавания от долари до 2024 г.

(източник: prnewswire)

Пазарът на киберсигурност се развива с бързи темпове . Поради постоянното увеличаване на киберпрестъпността, търсенето на продукти и решения за безопасност се увеличава.

7. Разходите за киберсигурност в света трябва да достигнат 125 Миларитични долари Интелигентност на Тук 2025.

(Източник: Парашут)

Според статистиката на данните за нарушенията в здравния сектор, последният е пълен с кибератаки. За всяка атака болниците харчат около 408 долара за досието на всеки засегнат пациент и 1,75 долара, за да поправят репутацията си опетнена.

Ето защо средствата, разпределени за киберсигурност в сектора на здравето, трябва да се увеличават в идващи години.

8. През февруари 2022 г. имаше 8,77 милиона нов злонамерен софтуер.

(Източник: AV-Test)

Актьорите на заплахата създадоха злонамерен софтуер като луд. & NBSP ;

Статистиката за киберсигурност разкрива, че през 2019 г. е имало близо 145 милиона нови злонамерени софтуерни проби.

C ‘е почти все едно, че някъде има злонамерена картечница, която се дърпа постоянно. И той се опитва да достигне възможно най -много цели. 11,41 милиона зловреден софтуер. Може би ще присъстваме на други капки.

9. 91 % от британските компании претърпяха фишинг атака през 2021 г.

(източник: Информационна сигурност)

Това се увеличи в сравнение с 2019 г., където „само“ 72 % от британските компании са претърпели подобна атака. Добрата страна на нещата е, че има спад в атаките на злонамерен софтуер – само 16 % от компаниите са засегнати, в сравнение с 33 % през 2019 г. & nbsp;

Това е намаление в сравнение с 2020 г., където 78 % са били жертви на фишинг.

10. Броят на паролите в света ще достигне 300 Millariticial Intelligence.

(Източник: Yahoo! Finance)

Това е огромна цифра! /p>

Ако всеки човек на Земята използва пароли, всеки от нас би имал около 38. Това е лудо, нали? Не мога да си спомня повече от парола, дори по-малко от 38. За щастие, има тези малки сладки приложения, наречени мениджъри на пароли който може да управлява този проблем. & nbsp;

Сега.

Ако тези статистически данни за киберсигурността за 2022 г. не са били достатъчни за вас, знайте, че има много други по -долу. & nbsp;

Статистика за нарушения на данните

Често нарушенията на данните правят заглавията.

11. В повечето случаи компаниите са необходими за около 6 месеца, за да открият нарушение на данните.

(Източник: ZD NET)

Ако се извърши полет и се извършва и полет се извършва и полет се извършва Че авторите избягат, колко предварително трябва да покрият следите си? Ден ? Един час ? Киберпрестъпниците често имат шестмесечна преднина, което прави тяхното проследяване още по -трудно.

12. През 2021 г. са записани 293 милиона пропуски. This figure is down compared to the 2.2 combination intelligence recorded during the 2018 record year.

(Source: PC Mag)

He It seems that the < a href = "/post/comment-prevenir-vol-inidentitite" target = "_ blank"> полет за идентичност плаща. Тези нарушения представляват милиони, с цена за нарушение между 120 и 600 долара.

Ако изчислим средно 360 долара, общата сума е в Милариалния интелигентност. Хората говорят за цената на киберсигурността, но рядко мислят за цената на отсъствието му. % до 83 %.

13. Повече от 90 % от малките и средните предприятия съобщават за кибератаки, които са повлияли на тяхната активност.

(източник: ENISA)

Малките предприятия са по -склонни да са по -склонни към кибератаки, тъй като те не използват подходящата защита на отбраната срещу напреднали киберренции, което силно допринася за тези статистически данни за киберсигурността.

тенденции в кибер атаките < /H3>

Кибератаците варират в натура и по гравитация, но те могат да бъдат абсолютно опустошителни, особено за малкия бизнес.

14. 43 % от кибератаки са насочени към малкия бизнес.

(източник: тенденции в малкия бизнес)

Напълно логично е, че малкото човек е толкова често насочен. Ако ползата от подобна атака за пират е сравнително ниска, е много по -лесно да го направите. Много малки предприятия имат минимална инфраструктура за сигурност, което прави лесна плячка за хищници на данни. Като се има предвид броят на кибер атаките на ден, много от тях са насочени.

15. Около 50 % от рисковете, пред които са изправени компаниите, идват от съществуването на няколко доставчици на сигурност.

(източник: Cisco)

Можем да мислим, че по отношение на гледна точка на гледна точка на гледна точка на гледна точка на гледна точка на гледна точка на гледна точка на гледна точка на гледна точка на гледна точка на гледна точка на гледна точка Сигурност, толкова по -луди сме, толкова повече се смеем. Въпреки това, наличието на няколко доставчици на сигурност е чудесен начин да усложните вашата инфраструктура за безопасност по начин, който може да създаде по -големи уязвимости. Според различни статистически данни за хакерството е за предпочитане да се придържате към един доставчик на сигурност и да се съобразява с всички препоръки за актуализации и безопасност, които представя.

16. Между януари и юни 2021 г. имаше 1,5 Millaritical Intelligence D’Atucs IoT в света.

Източник: (TDWI)

Броят на IoT устройствата експлодира, предлагайки пирати и киберпрестъпници по -голям избор от цели. Част от това увеличение се дължи на увеличаването на броя на IoT устройствата, но най -важният проблем е, че свързаната сигурност не следва темпото на нарастващия брой заплахи.

17. 31% от организациите са претърпели кибер атаки срещу оперативна инфраструктура.

(източник: Cisco)

Най -смущаващата страна на статистиката за киберсигурността като цяло е Може би броят на инцидентите, за които не са докладвани. Спекулациите водят до вярване, че цифрата от 31 % е значително по -ниска от реалността. Както и да е, важна фигура е да се знае, защото показва, че хакерите могат да намерят правилната цел.

18. DDOS атаките представляват 5 % от месечния трафик, свързан с игри.

(Източник: Cox Blue)

Друга много широко разпространена атака е DDOS. Тази атака има за цел да наруши редовния трафик към желаната точка за достъп до уеб. Видеоигрите са любимо поле за тези атаки, тъй като има предвидими и специфични точки за достъп за повечето устройства.

19. Само 38 % от светските разузнавателни организации твърдят, че са оборудвани и са способни да се справят със сложна кибер атака.

(източник: IBM)

един от един от Най -тревожната статистика за киберсигурността в този списък е може би, че 62 % от светските разузнавателни организации не могат да потвърдят, че са подготвени да се справят с кибер атака. Този вакуум ще бъде в началото на подобряването на киберсигурността в бъдеще.

Статистика за киберсигурността

Статистика на злонамерен софтуер

Неправилен софтуер е далеч тип злонамерена интернет дейност Най -често срещаното. Един от най-често срещаните начини за защита на вашите устройства от злонамерен софтуер е да използвате антивирусен софтуер .

20. Магазините за приложения блокират повече от 24 000 злонамерени мобилни приложения всеки ден.

(източник: symantec)

Apple обикновено е в горната част на магазина за приложения на звука, Разрешаване на злонамерен софтуер или вреден софтуер на iOS устройства. Android имаше по -дълго пътуване поради свободата, предоставена на разработчиците. Въпреки това той коренно се подобри през последните години. Винаги е възможно да се получи достъп до тези злонамерени приложения, но повечето от устройствата изискват одобрение на потребителя, преди да инсталират всяко трето приложение за трето. Статистиката на Cyberattacks показва, че това е една от основните причини, поради които вредният софтуер за мобилни устройства вече не е проблем.

21. До 2031 г. Ransomware ще струва 265 милиантично разузнаване на долари годишно на жертви.

(Източник: Cyber ​​Security Ventures)

Този тип софтуер Malveillant може да парализира цели системи, дори да ги направи неизползваеми. Успешната атака може да доведе до нарушение на киберсигурността, което нарушава функционирането на компанията и съсипва публичния му имидж.

22. През 17 юни 2022 г. има 2,633 милиона нов злонамерен софтуер Mac. Сигурност срещу заплахи. Но нещата сякаш се променят. Статистиката на злонамерен софтуер показват астрономическо увеличение. Възможно ли е киберпрестъпниците да са намерили нови уязвимости?

23. 75% от сектора на здравеопазването е заразен със злонамерен софтуер по едно или друго време.

(Източник: Cision: PR Newswire)

Здравният сектор е този, който губи най -много данни. Това се обяснява с много фактори, включително остарели системи, липса на обучение за киберсигурност и протоколи, които не са в съответствие със стандартите. Накратко, доставчиците на здравни грижи са лесна цел, която има много да предложи потенциални престъпници. Не е изненадващо, че този сектор е толкова често целта на големи кибер атаки.

24. Около 60 % от злонамерените уеб зони са свързани с спам кампании.

(източник: cisco)

По една или друга причина, намирам, че се притеснявам, че a Компанията ми казва да проверя моя спам файл. Именно в това досие много хора са малтретирани. Кампаниите за спам се опитват да изпратят потребителя в необезпечени или злонамерени полета, за да извлекат данни.

25. 38 % от злонамерените файлове идват от формати, използвани след това от продуктите на Microsoft Office.

(Източник: Cisco)

Microsoft Office е един от най -познатите елементи в съвременна работна среда. Киберпрестъпниците използват тези формати за своите злонамерени файлове, за да накарат хората да повярват, че не много смесени жертви на разузнаване, независимо дали става въпрос за проста електронна таблица или доклад. Това не е валидно само за последните кибератаки, като маскирани и безобидни изпълними файлове. Известните файлове са популярна цифрова стръв от години.

Статистика за работата на киберсигурността

специфичната интелигентност на сигурността е един от най -обещаващите решения за кариера в ИТ сектора.

26. В областта на киберсигурността в Съединените щати и търсенето се увеличава повече от 300 000 работни места. > Ако сте в първата година на университета и трябва да изберете спецификация, киберсигурност може да бъде интересен вариант. Не само, че търговските обекти са многобройни, но търсенето трябва да се увеличава с безпрецедентна скорост. Днес има много работни места в технологиите, но може би нито една не е толкова жизненоважна, колкото сигурността. Следните няколко статистически данни за киберсигурността показват колко належаща е тази нужда.

27. През 2021 г. работните места, които не са предоставени в областта на киберсигурността, са били около 3,5 милиона.

(източник: tutela)

очаквахме, че предлагането на работни места е по -голямо отколкото търсене. Безопасен залог е, че компаниите няма да могат да наемат достатъчно експерти по киберсигурност. Както показват статистиката на киберпрестъпността, това е един от най -големите проблеми, които компаниите трябва да решат.

28. Работите в областта на киберсигурността са се увеличили със 74 % през последните пет години.

(Източник: Cybint Solutions)

Това е добрата страна на неща. Много млади хора могат да намерят платена работа в сектора на киберсигурността. Тъжната реалност е, че голяма част от тази работа ще бъде в отговор на атаки, които ще се случат и че ще има много повече нарушения на данните, засягащи милиони хора през следващите години. Статистиката за нарушенията на данните не предполага, че необходимостта от експерти в тази област ще намалее скоро.

29. Разходите за киберсигурност трябва да надхвърлят интелигентността на 1000 долара до 2025 г.

(източник: предприятия за киберсигурност)

още веднъж, точно като данните за заетостта, това предполага много много много много Безопасно бъдеще за тези, които продължават кариера в киберсигурността. Остава да видим дали тези очаквани разходи ще бъдат достатъчни, за да се предотвратят нарушения на данните или поне да ги намалят значително.

30. Можем да очакваме, че разходът на Mondartifice Intelligencel за онлайн престъпност достига 10,5 трилиона долари годишно до 2025 г.

Източник: (CyberSecurity Ventures)

За съжаление, Този процент на престъпност продължава да се увеличава. Престъпниците намират повече и по -умни и да се разделителните разузнавателни средства, за да получат ръцете си върху данните. Ако добавим към това прогнозите за нови нарушения на данните, има много предизвикателства. Според определени оценки, тази цифра може да достигне 10 000 милионни интелигентност на долари. В този контекст, независимо от цената на киберсигурността, изглежда, че инвестицията си заслужава.

31. 65 % от компаниите с повече от 500 служители никога не са променили паролата си.

(източник: varonis)

Мисля, че повечето хора са виновни да не се променят паролата им често. Това позволява на киберпрестъпниците лесно да имат достъп до чувствителна информация благодарение на компрометиране на пароли.

Лесно решение на тези проблеми е автоматизирана система, която принуждава служителите да променят паролите редовно. Много програми от този тип са безплатни и лесни за изпълнение от ИТ специалисти.

Но промяната на паролата не е достатъчна. Служителите също трябва да знаят как да изберат силна парола .

Статистика на Ransomware

ransomware, особено с появата на криптовалути, са все по-популярно средство за пиратите да печелят пари.

32. Атаките от Ransomware се увеличават с повече от 350 % годишно.

(Източник: Cisco)

Attack Ransomware е предназначен да отклони системите на целите и да задържи задържане и задържане те заложници в замяна на определени заявки. Тези атаки са особено ефективни и се размножават, както е показано от данните на Cisco. Увеличението на кибератаки ще продължи в предсказуемото бъдеще.

33. Цената на щетите, причинени от откуп, ще достигне 42 долара интелигентност през 2024 г., според статистиката.

(източник: предприятия за киберсигурност)

Веднъж в допълнение, Ransomware взема пълни данни и системи, докато не отговорите на техните изисквания. Независимите оценители на риска постулират, че фактът на спазването на автора на атаката води до по -големи уязвимости на безопасността и по -голяма обща загуба.

Тези цифри трябва да се увеличат през годините, за да достигнат 265 Миларитични разузнавателни долари през 2031 г.

34. Компанията е жертва на атака на Ransomware на всеки 14 секунди.

(Източник: CyberSecurity Ventures)

, който отличава киберпрестъпността на всеки друг тип на Престъпността е автоматизация, която може да бъде внедрена от авторите. Автоматизацията дава възможност да се разгръща кибератаки едновременно и неуморно. Броят на кибер атаките продължава да се увеличава всеки ден. Автоматизацията също може да бъде ключът към защитата, но все още не е много добре известно как да се използва тази технология. Проблемите са по-високи и по-високи и киберпрестъпниците все по-агресивни, мотивацията за разработване на решение също ще се увеличи.

Важни факти за киберсигурността

Надстройката на системите не е най -лесното нещо за изпълнение. Те обаче стават все по -необходими, за да се справят адекватно с нарастващите заплахи за сигурността.

35. 21% от всички файлове са напълно незащитени.

(източник: varonis)

Това не е откровение толкова изненадващо, колкото другите статистически данни за киберсигурността, но Все още е тревожна фигура. Разбира се, не е защото файл не е защитен, че е достъпен.

36. Уязвимостите на отчетените системи се увеличават с 9,3 % през 2021 г. в сравнение с предходната година.

(източник: K2 киберсигурност)

като технология като технология се развива, повечето хора не надграждат непосредствения интелигентност. Старите системи имат различни недостатъци на безопасността. В края на 2021 г. са регистрирани 20 061 уязвимости.

37. Човешката грешка е отговорна за 95 % от нарушенията на данните.

(Източник: Cybint Solutions)

По време на важно нарушение на данните всички очи и пръсти се обръщат към компютъра обслужване. В действителност, обикновено не ИТ отделът е отговорен за тези нарушения на данните. Нарушенията за сигурност на информационните технологии са рядкост. Потребителски грешки или действия, които не съответстват на поведението, препоръчано от ИТ отдела, винаги ще създадат повече проблеми, отколкото просто спазване на директивите, установени от ИТ отдела.

Статистика за фишинг

кука поща, точно както популярното хоби в подобно име, е изключително често срещана и проста.

38. 30 % от американските потребители отварят фишинг имейли.

(Източник: Verizon)

Огромно количество имейли се изпраща всеки ден по целия свят. Голяма част от тях са фишинг имейли.

Не е изненадващо, че фишинг атаките представляват значителна част от инцидентите с киберсигурност. статистиката показва, че Хората на възраст от 35 до 44 години са най-вероятните жертви на киберпрестъпността, но това е много вероятно повечето от нас да са отворили фишинг имейли по едно или друго време.

Софтуерът за борба с дома на Kaspersky е забелязвал стотици милиони всяка година.

39. След това 12 % от хората, които отвориха фишинг имейли От статистиката на киберсигурността през следващата година, докладът на Verizon показва, че фишинг атаките са имали умерено висок успех. Тъй като все повече и повече хора разбират опасностите, които наблюдават за тези атаки, можем да се надяваме, че тази цифра ще продължи да намалява през следващите години.

40. През 2021 г. 74 % от компаниите в Съединените щати и 73 % в Обединеното кралство заявиха, че са станали жертви на фишинг атака.

(източник: График)

Фишинг атаките са най -често срещаните атаки за киберсигурност и до голяма степен са отговорни за компромиса на много пароли. Ако проверите вашия спам файл в пощенската си кутия, е повече от вероятно да намерите няколко. Ако фишинг имейл премине филтрите и пристигне в полето за прием, за неинформирано око, това ще изглежда законно и достойно послание за конфарична интелигентност.

Обобщение.

Статистиката за киберсигурност показва, че тази област ще продължи да нараства пропорционално при поискване. Той пиратите и киберпрестъпниците не се забавят, така че отделете време да оцените онези, които гарантират безопасността на дигиталната част от нашия живот. Това в сектора на пълно разширяване продължава да придобива значение от година на година.

Някои от връзките в тази статия могат да бъдат партньорски връзки за разузнаване, които могат да ми осигурят безплатно възнаграждение за вас, ако решите да купите платен план.
Това са инструменти, които лично съм използвал, които поддържам и които ви позволяват да ви предлагате безплатно съдържание.