➤ 11 Най -добри FTP сървъри: сървър за протокол за прехвърляне на файлове (2023)

Сървърите за протокол за прехвърляне на файлове са решения, които ви позволяват да съхранявате файлове и да получите достъп до варкуонен интелект в интернет. FTP е набор от стандартни протоколи за прехвърляне на файлове в мрежата.

FTP сървърите гарантират безопасността на вашите данни и техния контрол. Тя ви позволява да изпращате обемни файлове, до Gigabytes на данни и в един GO.

Протокол за прехвърляне на файлове (FTP)

С тези решения можете да планирате масивни трансфери на интервали, варкуонални Интелигентност на задействания на събития или дори през нощта или уикенда. Най -добрите доставчици на FTP имат функции, които могат да ви помогнат в случай на възстановяване при бедствия. Повечето FTP сървъри поддържат FTPS и SFTP протоколи, които ви предлагат повече сигурност от традиционните FTP сървъри.

Тези протоколи задават файлове по време на предаване и следователно са по -безопасни. Сигурните FTP сървъри могат да криптират данни в покой, както и да преместят данни.

Управляваните решения за прехвърляне на файлове предлагат повече сигурност от основните FTP сървъри и следователно повечето компании заменят основните FTP сървъри с MFT и JScape Solutions. Според проверени пазарни изследвания , размерът на пазара на софтуер Прехвърлянето на управлявани файлове трябва да достигне 2,50 милиардични разузнавателни долари до 2026 г. Той има растеж при годишен темп на растеж, съставен от 9,5 % от 2019 г. до 2026 г.

 Управляван размер на софтуера за прехвърляне на файлове

Conseil : Lors du choix du fournisseur de services FTP, les main characteristics to take into account are s Квадрат, предпазване и възстановяване след претенции, контрол на достъпа, облачна инфраструктура и спазване на регулаторните регулаторни. За функциите за сигурност можете да проверите типа контрол и типа на криптиране, предоставен от инструмента.

ftp срещу mft

Изображението по -долу обяснява разликата между основния сървър на The Протокол за прехвърляне на файлове и решение за управление на файлове.

ftp срещу mft

Qu ‘Does a FTP customer?

Традиционно клиентите на FTP са приложения с интерфейс на командния ред. Днешните клиенти на FTP имат лесен интерфейс -употреба. Те предлагат интуитивен интерфейс и опростяват процеса на прехвърляне на файлове. Клиентите на FTP са достъпни под формата на автономни приложения, уеб клиенти и разширения на уеб браузъра. Те могат да се използват на настолни компютри, сървъри и мобилни устройства.

Какво е FTP сървър?

FTP Server Software е приложение, което предоставя FTP услуги за изтегляне и изпращане на файлове от A сървър.

Този сървър може да бъде всяка компютърна система, на която е инсталиран софтуерът за сървър на протокол за прехвърляне на файлове.

Колко струват FTP сървърите?

Тяхната цена се основава На броя на връзките, протоколите за сигурност поддържат функциите за съответствие и възстановяване след внимателно бедствие. Един прост ad hoc трансфер може да бъде поддържан от безплатен сървър за протокол за прехвърляне на файлове, докато по -сложен и критичен трансфер за компанията вероятно ще се възползва от платено решение с корпоративни функционалности и техническа помощ.

Списък на най-добрите онлайн FTP сървъри

Тук е The Списък на най -популярните FTP сървъри:

 1. jscape (препоръчително)
 2. Goanywhere
 3. Progrès moveit
 4. Filezilla
 5. Cerberus
 6. Globalscape
 7. Titan Server
 8. Server IIS FTPS
 9. Core FTP
 10. sysax multi server

 11. Openssh

Нека прегледаме подробно сървърите:

1) jscape (Препоръчително)

jscape е най-доброто решение за безопасно управление на проклетите си трансфери IRS вътре и извън организацията.

jscape

JSCAPE MFT Server est un serveur avancé secure file transfer protocol. Той поддържа SFTP, FTPS, AS2, OFP2 и други защитени протоколи. Той има събития за събития, криптиране на данни в покой, допълнително удостоверяване, механизми за контрол на достъпа и т.н. Той има DLP функции и управление на пароли.

JScape предлага софтуер и управлявани услуги за прехвърляне на файлове. Той също така осигурява управление на работните процеси за справяне с много действия преди и след прехвърлянето на самия трансфер. Това е един от основните доставчици на тези решения. Той набляга на лекотата на автоматизация, безопасност и резки интелигентност.

функции

 • jscape може да криптира данни в движение, следователно файловете ще останат сигурни дори по време на по време на по време на по време на по време на по време Предаване.
 • Той има функции за удостоверяване, така че злонамерените хора да нямат достъп до файловете.
 • Той има данни за функции за цялостност.
 • Той предоставя криптиране на данни в покой и може да защити файлове по време на съхранение.
 • Нейният капацитет за контрол на достъпа ще ви позволи да предоставите „достъпа до файлове само на упълномощени хора.

присъда

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

<

< P> JScape е един от най -популярните доставчици на сървъра за протокол за прехвърляне на файл, прехвърляне на прехвърляне на управлявани файлове и софтуер на AS2 Server. Той предлага решения за закрепване и управление на прехвърлянето на файлове чрез голям брой потребители и множество кости и протоколи за прехвърляне на файлове. Различни вертикални индустрии като здравеопазване, финанси, банка, логистика, правителство и др. Използвайте JScape.

Цени

JScape MFT сървърът предлага напълно функционален 7-дневен пробен лиценз, така че можете сами да го опитате. Те също предлагат оферта за вашата персонализирана конфигурация.

2) goAnywhere mft.

Най-доброто решение за сигурния обмен на данни вътре и екстериор на организацията.

GoAnywhere Предлагайте Un Servur Ftp Gratuit Doté d’un Tableau de Bord Administrateur Basé Sur un Navigature. Решението има разширени функции за безопасност и подробни песни за одит. Той също така предлага функции за управление на потребителите и задействане на файлове. С това безплатно решение можете да прехвърляте данни безопасно на всяка платформа.

Goanywhere предлага MFT решение, което опростява и осигурява прехвърляния на файлове вътре и извън компаниите. Той предлага обширни параметри на сигурност и подробни одитни песни, които ще ви дадат централизиран контрол. Това ще ви позволи да обработвате информация за файлове в бази данни XML, EDI, CSV и JSON. Той е подходящ за големи обеми на файлови трансфери и следователно за компании.

функции

 • GoAnywhere предлага функциите на няколко метода за удостоверяване за потребители, база данни, база данни, Active Directory, LDAP и IBM I.
 • Позволява на потребителите да се ограничават до конкретни лични директории/подпапки и да определят разрешения във файловете от потребителя и по група.
 • Той може Автоматично криптирайте файлове в целеви папки с криптиране на AES256.
 • Той предлага много други функции, включително приемане или отхвърляне на файлове с определени разширения, etcs.
 • присъда

  GoAnywhere MFT ще рационализира обмена на данни между системи, клиенти, търговски партньори за разузнаване и т.н. GoAnywhere MFT поддържа няколко варианта за внедряване, по -специално на място, в облака, в хоствания на MFTAA план на Goanywhere и в хибридни среди.

  Цени

  goanywhere ftp сървърът е включен в безплатния сървър в безплатния сървър в безплатния сървър е включен в безплатния сървър на FTP в безплатния сървър на FTP в безплатния сървър на FTP в безплатния сървър на FTP в безплатния сървър на FTP в безплатния сървър на FTP в безплатния сървър на GoAnywhere FTP в безплатния сървър на Goanywhere FTP в безплатния сървър е включен в безплатно лиценз на Goanywhere Mft. Можете да получите оферта, за да получите подробности за цените. Той предлага пълна, премиум, предприятие, пакет за стартер, пакет от основни сървър и др. Оферти и т.н. Той предлага безплатна пробна версия от 30 дни.

  H3 ID = „3-РОГРЕС-МОВИТ“> 3) Прогрес MoveIt.

  Най-доброто за усъвършенствани функции за безопасност и капацитет за автоматизация на работния процес. w-richtext-align-center“>

  Прогрес MoveIt е защитен софтуер за прехвърляне на файлове, подходящ за бизнеса. Той предлага характеристики и функции за сигурно сътрудничество и автоматизация на процесите на прехвърляне на файлове. Той съдържа усъвършенстван капацитет за автоматизиране на работните процеси.

  MoveIt има криптиране и дейности за наблюдение на капацитета и следователно отговаря на регулации като PCI, GDPR, HIPAA. Платформата ще ви позволи да автоматизирате работния процес без скрипт.

  Функции

  • Този управляван софтуер за прехвърляне на файлове е безопасно и контролируемо решение. Консолидирането на всички дейности по прехвърляне на файлове ще ви позволи по -добро управление и по -добър контрол.
  • Той поддържа няколко варианта за внедряване, на място, изкуствен интелект и SaaS.
  • Тя може да бъде интегрирана във всеки всеки Система, използваща MuleSoft Connector, REST, Java и .NET API.

  присъда

  Прогрес MoveIt е платформа, позволяваща безопасно споделяне на файлове на светско разузнаване и между бизнеса. За да прехвърли чувствителната информация в пълна безопасност, тя осигурява транзит и криптиране на почивка. Той също така предлага усъвършенствани функции за сигурност. Инструментът ускорява създаването на задачи и работни процеси.

  Цени

  Можете да получите оферта, за да разберете цените.

  Уебсайт: напредък на напредъка

  4) filezilla.

  The Най-доброто за безплатни FTP решения, както за клиента, така и за сървъра.

  FileZilla FTP Solution prend en charge FTP, FTPS and SFTP. Този инструмент с отворен код е достъпен безплатно. В допълнение към тези протоколи, Pro Edition на Filezilla поддържа WebDAV, Amazon S3, Backblaze B2, Dropbox, Microsoft OneDrive, Google Drive, Microsoft Azure Blob, съхранение на файлове и хранилище в Google Cloud. Той се грижи за кръстосаните платформи. (Windows, Linux, Mac OS, BSD и др Изпращане на големи файлове

  функции

 • filezilla е безплатен FTP и FTPS сървър и с отворен код.
 • Той предлага IPv6 поддръжка.
 • Предлага функции за използване и прехвърляне на обемни файлове, тоест файлове на повече от 4 GB.
 • Той има характеристиките на мощен сайт Мениджър и опашка за прехвърляне.
 • Предлага много други функции, като търсене на отдалечени файлове, модификация на отдалечени файлове, ограничителни ограничения за скорост на прехвърляне и др.
 • присъда

  Filezilla е безплатен FTP сървър. Това е бърз мултиплатен и ръчен интелигентен клиент, който поддържа FTP, FTPS и SFTP. Той има интуитивен графичен потребителски интерфейс и следователно е лесен за използване. Той поддържа няколко езика.

  Цени

  filezilla е безплатно и отворен код. Той също така предлага изданието Filezilla Pro.

  id = „5-Cerberus-сървър“> 5) сървър на Cerberus.

  Най-доброто за гъвкавостта за поддържане на всеки протокол.

  Cerberus FTP Server 11 е сигурно и собствено решение за прехвърляне на файл с интелект, което поддържа Windows Server 2019, 2016, 2012, 10, 8 и 7. „Решение в съответствие с HIPAA и валидирани FIPS 140-2 закон. Той има усъвършенствани функции за отчитане и пълни одитни функции. Всички основни протоколи за прехвърляне на файлове се поддържат от този инструмент.

  Cerberus предлага крайна сигурност, пълен контрол на сървъра, прозрачни отчети и опростени инструменти за интегриране и достъп и гъвкав. Той предлага защитен достъп до файлове, базирани на уеб и инструменти за резки разузнаване.

  функции

  • Cerberus предлага функциите за прехвърляне на файлове Основен защитен, от 50 до An Неограничен брой връзки и уеб администрация.
  • С премиум планове той предлага следните функционалности: Политики за съхранение на файлове, автоматизация на събития, известие по имейл, споделяне на ad hoc файлове и подробни отчети за дейности. Li> Той предлага две функции за удостоверяване на фактор, сигурно криптиране на SSL, автоматична забрана на IP адреси и активна директория и LDAP.

  andictcerberus е мощно решение с клиент за прехвърляне на уеб файлове и Advanced AD AD споделяне на хок файлове. Той предлага солиден регулаторен контрол. Той предлага решението с три издания. Cerberus предлага и други решения като файлови сървъри, управляван прехвърляне на файлове, прехвърляне на многопротеинови файлове и др.

  Цени

  Cerberus предлага решението с три ценови планове, стандарт ($ ($ 499), професионален (899 долара) и предприятие (199 долара). Той предлага гаранция за възстановяване на 30 дни. Безплатна пробна версия е достъпна и за изтегляне.

  Уебсайт: Cerberus

  6) Globalscape.

  Най-доброто за мощни и универсални инструменти за автоматизация, анализ, сигурност и сътрудничество.

  Globalscape EFT е мощно решение за прехвърлени файлове, управлявани. Той има опростена архитектура и позволява внедряване на светлина. Той предлага пълно управление на правилата за безопасност и съответствие, като CCPA, GDPR, HIPAA и др. EFT Arcus е решение за прехвърляне на файлове, управлявано в облака, а EFT е решение за прехвърляне на файлове, управлявано на сайта.

  функции

  • Globalscape EFT предлага функционалността на интегриран контрол на регулаторните съответствия, видимост, одит, отчети, автоматизация на работните процеси и мониторинг на файлове и др.
  • Globalscape предлага функции за удостоверяване с два фактора, висока наличност и криптиране на данни в покой и транзит.
  • EFT Arcus поддържа много протоколи като FTP, SFTP, HTTP, FTPS, HTTPS и AS2.
  • EFT Arcus предлага функции за безопасност и съответствие, както и сигурно споделяне от човек на човек.

  присъда

  Globalscape EFT ще централизира и стандартизира вашите операции за прехвърляне на файлове. Той осигурява мощни инструменти за безопасност, анализ, автоматизация и сътрудничество. Той също така предлага прост, но мощен FTP клиентски софтуер, който отговаря на всички бизнеси.

  Цени

  Globalscape предлага безплатна пробна версия за платформата. Цената на сладък FTP 9 (Windows) започва от $ 59.99. Същото решение с година на поддръжка и поддръжка може да бъде закупено за 89,99 долара.

  7) Titan сървър.

  Най-доброто за усъвършенствани функции за безопасност.

  Titan Server е софтуерът SFTP и FTP Server. Той поддържа Windows 10 Pro, 2012, 2016 и 2019. Той има уеб потребителски интерфейс. Работи с Windows, Linux и Macintosh. Той има съвместимост между Navigator и може да работи с всички съвременни браузъри. Той осигурява криптиране от баритициалния интелект на HTTPS протокола, за да улесни прехвърлянето на файлове.

  FTP сървърът на Titan поддържа SFTP, FTPS, HTTP и HTTPS протоколи. /H4>

 • Titan FTP сървърът предлага усъвършенствани функции за сигурност.
 • Той поддържа администрация. Автоматизацията на събития и компресиране zlib.
 • Можете лесно да прехвърлите няколко файла и папки едновременно, като просто ги плъзнете и като ги депозирате.
 • Има събития да задейства събития, които Ще ви позволи да автоматизирате трансферите, да предотвратите хакери и т.н.
 • присъда

  Titan е лесен за инсталиране и използване. Това е мощен FTP сървър с усъвършенствана гранулирана безопасност, конфигурация и управление на управление на контрола и интерфейс на уеб потребителите. Това е пълен SFTP сървър, който предлага лесна администриране и подробна журнализация.

  Цени

  Titan Transfer Protocol Server има три планове за ценообразуване, Enterprise + Webui ($ 1949.95), Enterprise Edition ( $ 1249,95) и професионално издание ($ 599.95).

  Уебсайт: Titan Server

  8) IIS FTPS сървър

  най-добрият безплатен и защитен сървър за протокол за прехвърляне на файлове под Windows.

  Можете да инсталирате защитен сървър от надежден протокол Windows файлове, използващи IIS (Интернет информационни услуги). Той има компонент на FTP сървъра, който може да бъде инсталиран независимо или с уеб сървър. Той може да бъде инсталиран на Windows Server 2016, 2012, 2008 R2, Windows 10, 8.7 и Vista. Можете да добавите варкуални роли и функции Разузнаване на мениджъра на Windows Server.

  функции

  • Можете да автоматизирате прехвърлянето на файлове към FTP сървър или SFTP.
  • Можете да свържете вашия FTPS сървър към екземпляр на Windows от Microsoft Azure.
  • Можете да заредите или изтеглите файловете, като просто ги плъзнете.

  присъда

  WinSCP е клиент SFTP, SCP, S3 и FTP за Windows. Благодарение на IIS имате възможност да инсталирате защитен сървър от протокол за прехвърляне на файлове в Windows като съхранение на автономни файлове или като решение за редактиране на вашия уебсайт, хостван на IIS уеб сървър.

  ; id = „9-core-ftp“> 9) Core ftp.

  Най-добрият FTP клиентски софтуер за Windows с всички безплатни основни функции.

  CoreFTP

  Core FTP е FTP клиентски софтуер, който е достъпен безплатно. Той е съвместим с платформата Windows. Той предлага защитен метод за изтегляне на файлове до и от FTP сървъри. Той се грижи за международните домейни. Core FTP ви предлага сигурност в съответствие със закона на HIPAA. Той е богат на характеристики и предлага функции като запазване на живота и усъвършенствания списък с директории и т.н.

  функции

  • FTP клиентската база поддържа SFTP (SSH), SSL, TLS, FTPS, IDN и др.
  • Той предлага функции за интегриране на браузъра, прехвърляне на сайта към сайта, визуализация и редактиране на файлове.
  • Той има функции за функциите за функциите за The Възобновяване на FTP трансфери, плъзгане и пускане, синтактичен анализ на FTP URL и т.н.
  • Той има характеристики за трансфери на контролни линии, филтри, персонализирани команди и др. /ul>

   присъда

   Core FTP е бърз и ръчен инструмент за интелигентност за актуализиране и поддържане на вашите уебсайтове по FTP. Той предлага всички необходими функции. Няма да има смущаващи изскачащи прозорци от реклами или напомняния за запис. Той има интерфейс, подходящ за потребителя на интелигентност и е напълно отговорен за плъзгането и пускането.

   Цените

   Core FTP се предлага безплатно. Други опции за лиценз се предлагат и с Core FTP, като Standard, Pro и Pro + конзола. Можете да получите оферта, за да получите подробности за цените.

   Уебсайт: Core FTP > < /Blockquote>

   10) sysax multi server.

   Най-доброто решение за автоматизиране на прости или сложни повтарящи се задачи.

   Sysax

   sysax multi server est une разтвор de servur ftp. Това е защитен инструмент, който поддържа SFTP, FTPS, HTTPS, FTP и Secure Shell. Sysax предлага решението за автоматизация на FTP. Софтуерът за автоматизация на Sysax FTP позволява на администраторите да автоматизират прости или сложни повтарящи се задачи. Това ще ви предупреди с бартиевия интелект на имейл. Инструментът е предназначен за Windows платформи.

   функции

   • Задачите могат да бъдат програмирани в определен момент или задействани за изпълнение, ако се идентифицира промяна в файл, който трябва да бъде наблюдаван.
   • Софтуерът за автоматизация на Sysax FTP предлага следните функции: мониторинг на трансферите, известие по имейл, планиране на задачи, FTP скрипт, удостоверяване чрез публичен ключ и др.
   • Той има функции за удостоверяване чрез публичен ключ и генериране на SSL сертификати.
   • Sysax Multier ще ви позволи да създадете акаунта в софтуера, както и в база от външни данни.

   присъда

   sysax multi server е лесен за инсталиране. Инструментът може да се използва и управлява лесно. Не е необходимо да има усъвършенствани ИТ умения. Това е сигурна платформа за автоматизиране на прехвърлянето на файлове. Sysax поддържа администриране от уеб браузър.

   Цени

   sysax предлага решението с няколко издания. Личното му издание може да се използва безплатно. Цената започва от 19 долара със стандартното издание и актуализациите за една година.

   Уебсайт: sysax multi server

   11) Openssh.

   Най-доброто решение за свързване на варкуонен интелигентност дистанционно SSH протоколът.

   OpenSsh

   OpenSSH est une suite gratuite qui prend en charge le protocole SSH pour crypter les services réseau tels que la connexion à distance et les remote file transfers. Той влиза в криптирането на целия трафик, за да предотврати незаконното слушане. Той има широка серия от капацитет за тунели и различни методи за удостоверяване. Той предлага усъвършенствани опции за конфигуриране. Il inclut un support complet pour SFTP.

   Fonctionnalités

   • Pour les opérations à distance, il offre les outils ssh, SCP et SFTP.
   • Pour la gestion des clés, il dispose des outils ssh-add, ssh-keysign, ssh-keyscan et ssh-keygen.
   • Il offre des fonctionnalités de cryptographie forte, d’authentification forte, d’interopérabilité, de transfert de X11, de transfert de port, de transfert d’agent, etc.
   • Il fournit la fonction optionnelle de compression des données.

   Verdict

   OpenSSH est une suite gratuite et open-source du protocole SSH à crypter pour les services réseau tels que les transferts de fichiers à distance. Il offre une authentification et une cryptographie fortes.

   Tarifs

   OpenSSH est un outil gratuit et open-source.

   Site web : OpenSSH

   Résumé.

   Un serveur FTP sécurisé est une solution pour transférer des fichiers par le bartificial intelligenceis de protocoles de transfert de fichiers sécurisés comme FTPS et SFTP. Le serveur MFT de JSCAPE est la solution que nous recommandons le plus. Ces serveurs avancés de protocole de transfert de fichiers sécurisés prennent en charge les deux protocoles FTPS, SFTP et d’autres protocoles de transfert de fichiers sécurisés. Il offre des fonctions de sécurité telles que la journalisation des événements, le cryptage des données au repos, davantage d’options d’authentification, etc.

   JSCAPE MFT Server offre un essai gratuit de 7 jours avec toutes les fonctionnalités pour que vous puissiez l’essayer vous-même. Sysax Multi Server, Core FTP, Win SCP, Xlight FTP et Complete FTP offrent des serveurs FTP gratuits. Ils ont aussi des plans payants. FileZilla est une solution gratuite et open-source. Titan FTP et Cerberus sont des serveurs FTP payants et ne proposent pas de plan gratuit.

   Certains des liens figurant dans cet article peuvent être des liens d’affilartificial intelligencetion, qui peuvent me procurer une rémunération sans frais pour vous si vous décidez d’acheter un plan payant.
   Ce sont des outils que j’ai personnellement utilisés, que je soutiens et qui permette de vous offrir du contenu gratuit.
   11 meilleurs serveurs FTP : File Transfer Protocol Server (2023)