➤ 7 най -добри тествани и сравнени уеб браузъри (2023)

< /div>

Думата „Преглед“ може да се използва в много контексти и може да има различни значения в зависимост от сценариите. Например, „Преглед“ означава метене, докосване или четене и може също да обозначава факта на хранене, паша, паша или култивиране.

В техническо отношение браузър или уеб браузър е софтуерът, който се използва, който се използва За да извлечете информация от световната мрежа.

Мисля, че нямате нужда от дълги обяснения, дефиниции или уроци по история по темата на платформите за навигация в интернет.

В крайна сметка вие сте вие ​​сте Вече използвате такъв в момента и вероятно имате любим предвид.

и със сигурност не сте сами.

През март тази година повече от 55 % от светското интелигентност Населението (почти всички, които имат интернет връзка) използват браузър, за да изследват огромната вселена, която е Интернет.

Това представлява около 4,3 Millariticial Intelligence des Peos , в случай че си зададете въпроса. < /p>

Изминахме дълъг път от Въвеждането на първия уеб портал .

Тази колекция от най -добрите настоящи уеб браузъри не само покрива обичайните заподозрени (Chrome, Firefox, Opera, Edge), но и някои изненадващи допълнения.

Но нека започнем от Началото: Нека разгледаме вътрешната работа на всяка платформа и да видим какво го прави да работи.

В този урок ще потърсим 10 -те най -добри браузъра, налични днес, като разгледаме техните основни характеристики, след това ще ги сравним да ги сравним Във функция на различни фактори и накрая ще ги разгледаме.

В края на този урок можем да кажем кой е най -добрият уеб браузър сред 10 -те най -добри браузъра.

Съвет : Когато изберете най -добрия браузър за вашия компютър, винаги потърсете този, който е най -безопасният, в допълнение към това, че сте По-бързо и най-лесният за използване.

Според статистиката на Mondartificial Intelligencelas, Chrome доминира на пазара на навигатори с 63, 63 %от акциите, следвани от Safari (19.37 %), Firefox (3,65 %), Samsung Internet (3,49 %), Edge (3.24 %) и Opera (2.16 %).

<клас клас = "W-richText-figure-image-image w-richtext-align-fullwidth" style = "max-width: 740pxpx">

global statcounter stats

Списък на най-добрите уеб браузъри

Google Chrome

vs Хром се роди сравнително закъснял, преди малко повече от десетилетие. Въпреки това, той беше толкова по -висок от конкуренцията, че бързо се превърна в индустриален двигател.

Google Chrome в момента има масивен пазарен дял от 63,38 %. За сравнение, Safari е най -близкият „съперник“, с 19.25 %.

Най -популярният портал използва двигателя на Chromium Open -Source и се възползва от перфектната съвместимост с всички платформи – Windows, MacOS, Linux, Android и Android и iOS.

сериозен кандидат за заглавието на „най -добрия интернет браузър“.

Предимства

 • Добър генерал скорости
 • Голяма библиотека от плъгини
 • Редовни актуализации

недостатъци

 • консумира Големи количества ресурси
 • Производителност

  Google Chrome монополизира много системни ресурси, това е добре известен факт. За да бъдем справедливи, разработчиците се справят с някои от тези проблеми в редовните си актуализации, но цифрите все още не играят в тяхна полза.

  със 7 % консумация на процесора и 71 % от RAM, Chrome е най -големият потребител на ресурси.

  По отношение на скоростта нещата се подобряват малко. A оценка на скоростния котлона От 190.92 Поставете браузъра на Google в 3-та позиция, точно след Firefox и Opera.

  Характеристики

  Няма по -богато навигационно решение във функционалността, отколкото Chrome. Това е просто невъзможно.

  Интерфейсът е чист и елегантен и всичко изглежда просто от там – имате голяма адресна лента (която също действа като лента) и голям брой много практични интегрирани опции.

  Можете да синхронизирате браузъра си с всички услуги на Google, че, нека бъдем откровени, почти всички използват.

  Chrome е като хитър покер играч – той отдели време да чуе първия залози и направи търга да се покачи по -късно – режим на инкогнито, преводи на страници, лесен сигнал.

  Всичко, което Chrome не може да направи за себе си, има полезен плъгин за тази задача.

  разширения

  Разработчиците на Google имат най -пълния пазар на библиотеки на допълнителни модули и Chrome се възползва изцяло от него.

  Хиляди и хиляди разширения, като готови да забавлявате, осигурявате и оптимизирате опита си в Igne.

  Почти целия софтуер, който използвате, имат разширение за Chrome. Например, приложения за управление на проекти Тъй като асана предлага разширение за улесняване на достъпа до вашите задачи. Други, като Buddy Session, ви позволяват да следвате раздели, които отваряте в браузъра.

  Намерете и инсталирайте необходимата функция никога не е било по -лесно. Просто хвърлете Web Store Chrome , няколко кликвания на мишката и voila.

  безопасност < /H4>

  Не е необходимо да бъде специфичен за безопасността специфичен, за да може да се ориентира в мрежата безопасно. В това вярват разработчиците на браузъри и това е, което те искат да предложат.

  Екипът на Chrome активно кампании в полза на онлайн опит изключително HTTPS, което ще гарантира защитата на потребителя на всички уебсайтове.

  Ще намерите множество полезни функции на анти-тренировъчни, антикоолози и защита от зловреден софтуер в изтъкнатото решение за навигация на Google. Изглежда обещаващо с всички cyberattacs които мъчи в мрежата като чумата.

  дори набор от инструменти, толкова здрави Не може да гарантира 100 %сигурност и разработчиците на Chrome са я научили за своя сметка. Едва преди няколко години екипът на Google сигнализира потребителите за уязвимост на „нулев ден“, която представлява сериозна заплаха за онлайн данните. Проблемът беше бързо решен, но това показва колко уязвимо е нашето сърфиране в мрежата. Ето защо препоръчваме Закрепете всичките си данни По всички възможни средства.

  присъда

  Моят преглед на браузъра Chrome потвърди това, което вече е очевидно според статистиката: Това е най -универсалният и пълен продукт на пазара на уеб портала. Допълнителни функции са под формата на полезни плъгини. Моля, обърнете внимание обаче – повече добавки – често влияят на количеството на консумираните системни ресурси.

  firefox

  корените на Mozilla се покачват в Internet Internet. Firefox Navigator е роден през ноември 2004 г., но историята му датира от 1998 г. Netscape беше стандартът на индустрията, а Mozilla дойде като духовен наследник на този стар мастодон.

  И така, какво има Firefox SI Si Sifcariticial Intelligencel?

  В момент, когато интернет изследовател на Microsoft до голяма степен доминира на пазара, потребителите отдавна искат промяна в статуквото. Тогава се появи нов Challenger.

  Firefox беше по -бърз, по -безопасен и вероятно по -красив, отколкото да изследва. Следователно не е изненадващо, че новият браузър е натрупал повече от 60 милиона изтегляния през първите девет месеца от съществуването си.

  Предимства

  • Бързо като Светкавица
  • Широка гама от инструменти за защита на поверителността
  • Редовни актуализации
  • Персонализация на интерфейса

  недостатъци

 • Няма поддръжка на живо
 • изпълнение

  Firefox винаги е имал задоволителни изпълнения, но това беше квантовият двигател, въведен през 2017 г. , който доведе платформата до горното ниво.

  порталът Mozilla получи най -добри резултати в няколко теста за скорост, което го прави най -бързият интернет браузър в очите ми.

  Няколко няколко Преди години Firefox консумира толкова ресурси, колкото Chrome (който, както забелязахме, е значителна ), но разработчиците са започнали работа и отмениха Ситуация.

  стрес тестът, който проведох с десет отворени раздела, разкри, че те са консумирали само 2,5 % процесор и 57 % RAM. Може да изглежда малко, но не забравяйте, че направих тези тестове на стар лаптоп Lenovo B50-30.

  Напълно впечатляваща производителност като цяло.

  характеристики

  < P> Не можете да твърдите, че сте един от най -добрите уеб браузъри и не сте съвместими с всички популярни платформи. Firefox е добре запознат с това и може да работи без проблем в Windows, MacOS, Linux, Android и iOS.

  Фактът, че FF съществува толкова дълго, му дава допълнително предимство: той винаги поддържа определени повече приложения Древни, че съвременните браузъри не могат да разпознаят.

  Потребителите имат голям брой възможности за персонализиране на интерфейса, за да усъвършенстват своето навигационно изживяване. За всичко останало те могат да разчитат на библиотеката на плъгините.

  разширения

  Firefox има богата библиотека от допълнителни модули, която ви позволява да добавите множество нови функции към решение, което вече е богато във функционалността.

  няма нищо, което FF може да направи с подходящата помощ, наистина. Каталогът е изпълнен с прекрасни допълнителни модули, които могат да засилят вашата безопасност, да подобрят навигационното ви изживяване или да обогатят вашата емисия за новини.

  Направете забавление: От 15 -те най -използвани разширения, 4 са приставки на блокиране на реклама на приставки ( включително първото и второто място).

  Сигурност

  Едно нещо е сигурно: те са много загрижени за нашия онлайн личен живот.

  За щастие, Firefox разработчици За тази област са до тази област: Автоматично блокиране на рекламния мониторинг, пълен режим на инкогнито на браузъра и интегриране на борбата срещу злонамерен софтуер и фишинг.

  Версията 60.0 на Firefox постави черешката на тортата. Той въведе първата стъпка към навигацията без парола – набор от стандарти за удостоверяване и криптография. Те имат за цел да заменят традиционните връзки с парола и да премахнат риска от проникване от компютърни хакери.

  присъда

  Моят преглед на браузъра Firefox разкри само много малко отделно портала на Mozilla от доминиращия От пазара, Chrome. Отлична алтернатива, която работи бързо с разумна консумация на ресурси.

  Opera

  Изследванията на проекта Opera стартира през 1994 г., а първата версия е публикувана две години по -късно . Той е работил като търговски софтуер за интелигентност през първото си десетилетие, преди да приеме Blink Engine.

  операта се основава на хром, което означава, че той споделя голяма част от ДНК на Chrome.

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  < P> Разработчиците са се съсредоточили върху плавността на навигацията и безопасността, с някои допълнителни предимства, които ще намерите тук.

  Предимства

  • Турбо функция
  • Съхранява страниците, за да ги прочетете по -късно
  • Интегриран VPN

  недостатъци

 • Не се признава от стари уебсайтове
 • изпълнение

  Opera върши своята работа, без да се похвали. Много тестове за скорост и стрес поставят това навигационно решение в средата на пелотона.

  Резултатите от 126 666 основни и 26 887 JetStream само потвърдиха впечатлението ми.

  Характеристики

  За разлика от Firefox и Chrome, браузърът Opera се основава много повече на своите интегрирани функции, така че можете да имате всичко, без да се налага да търсите допълнителен модул.

  Дизайнът е много изискан и навигацията е лесна: a Страничната лента представя основните опции и голяма адресна лента, която също действа като поле за търсене. Намерих функцията „скривалище“ за особено полезна, защото често се намирам с 30 отворени раздела, повечето от които искам да прочета по -късно.

  Има дори портфейл за всички любовници на крипто-monnaies .

  разширения

  Въпреки това, ако трябва да добавите Няколко екстри можете да синхронизирате опера с уеб магазина Chrome и да се възползвате от неговите предимства.

  Знаете принципа на магазина за приложения: Намерете най -подходящата категория, изберете оръжието си и го стартирайте в по -малко отколкото минута.

  Сигурност

  Opera се стреми да защити деликатната информация от потребителите и това може да се види.

  Всички блокери за мониторинг на рекламите и данни бяха блокиращи данни впечатляващо сам по себе си, но когато научих, че Optra също включва vpn интегриран, i Беше много впечатлено. Тествах тази функция и макар и малко ограничен, той успя да скрие данните ми без никакви течове на IP/DNS. Независимо от това, би било добре да предвидите vpn услуга Автономна, за да се избегнат ограничения. & Nbsp;

  Дадено от Всички усилия, положени в тази област, мога да кажа, че Optara е най -сигурният уеб браузър.

  присъда

  операта може да притежава по -малко от 2 % от акциите на пазара, но това със сигурност го прави Не означава, че е по -нисък от конкуренцията. Често всичко се свежда до навика и мога да разбера, че това не е първото решение, което идва на ум, когато планираме да приемем нова платформа.

  Въпреки това, това мнение за браузъра на операта успя да направи аз променя мнението си за най -доброто. Можете да го опитате безопасно, ако не сте доволни от Chrome или Firefox.

  Microsoft Edge

  Microsoft Edge е наследник D ‘Internet Explorer … Знам, знам, но нека го оставим предимството на съмнението …

  Edge излезе на сцената за първи път през 2015 г., поддържан на Windows 10 и Xbox One. След това той добави съвместимост за Android и iOS (2017), както и за MacOS (2019).

  Edge вече е браузърът по подразбиране, предоставен с Windows, но по -добре ли е от страховития изследовател?

  Предимства

 • Мощни функции за безопасност
 • Телефонна помощ
 • Интеграция на Cortana
 • Недостатъци

 • Не е съвместим със стари версии на печалба
 • Не много персонализируеми
 • H4> изпълнение

  Не бях стартирал Edge отдавна, така че главата ми беше пълна с въпроси:

  до каква степен се е подобрило през последните години? По -бърз ли беше? Възползвал ли се той от увеличаване на ефективността?

  Тестовете са работили добре. Edge вече е много по -бърз и лек от преди. Въпреки това, той все още е малко бавен и неефективен в сравнение с всички браузъри за първи избор.

  Трябва да се отбележи, че Microsoft използва двигателя на хрома, който е много по -оптимизиран и предлага значително по -високи скорости.

  Характеристики

  Microsoft никога не е бил много склонен да поддържа широк спектър от функции; Често се задоволява с най -важното. След като стартирате браузъра, можете да видите родните опции като отметки, история на навигацията и изтегляния.

  Естествено, разработчиците са се съсредоточили върху Microsoft Services, като вокалния асистент Cortana.

  Като цяло, Edge не изглежда да се интересува от битките на „най -добрия интернет браузър“ – като дългогодишен служител, той просто иска да бъде гол минимум, за да получи вашата заплата в края на месеца.

  <

  <

  <

  <

  <

  <

  < H4> разширения

  Потребителите на Edge все още могат да оптимизират навигацията си благодарение на допълнителните модули на магазина на Microsoft Store. Библиотеката включва около 260 разширения, което е много по -малко от това, което Chrome и Firefox могат да предложат.

  навигацията в магазина на Microsoft е ненужно хаотична. Няма филтри или категории, но три дълги страници от допълнителни модула за превъртане.

  Сигурност

  По отношение на безопасността, Edge прави повече от усилия обичайния минимум. Браузърът успя да открие фишинг и злонамерен софтуер и да изолира рисковите заплахи за моите данни.

  Не само ръб елиминира 98 % от уязвимостите, но той го направи изненадващо бързо.

  Присъдата

  Edge продължава да бъде изборът по подразбиране, който просто съществува, или както казва шегата – „Браузърът, който използвате само веднъж веднъж – за да изтеглите друг браузър“.

  Safari

  Safari се появи като навигационно решение на Apple, Specartificial Intelligence, предназначен за потребители на Mac. Първата му версия се появи през 2003 г. и за определено време тя дори беше съвместима с операционната система Windows (2007-2012).

  Когато се роди първият iPhone, Safari естествено се превърна в избор по подразбиране за Всички устройства на iOS.

  Не е изненадващо, че в момента има част от 19,25 % от пазара на браузъра.

  Но нека да видим дали Apple може да се конкурира с конкуренцията или дали тя Съдържание е да възпроизвеждате картата на „дефекта“, която използва изследване/ръба под Windows.

  Предимства

  • Бързо и безопасно
  • < li> Частна навигация

  • Списък на четенето & nbsp;

  недостатъци

 • Несъвместими с Windows
 • Не е много адаптивно
 • ефективност

  По отношение на скоростта Safari получи възхитителни резултати. Но провеждайте тестове на MAC, докато всички останали проверки са извършени в средата на Windows, количества за сравняване на ябълки и портокали.

  Следователно проведох някои допълнителни тестове на Mac и резултатите не са не са Много изненадващо. Въпреки че сафари прилепи по -надут избор като Edge и Chrome, той все още не може да се конкурира с лидери на изпълнение като Firefox.

  Браузърът на Apple изпълнява страници за зареждане доста бързо … всъщност, той се предхожда само от FF.

  Имайте предвид, че тук говорим за различията в реда на Milliseconde, който няма какво да вижда с това, което може да усети средния потребител.

  Характеристики

  Какво е Safari подготвя в Министерството на характеристиките?

  не толкова дълго, че всъщност. , любими сайтове (ябълката на знаците). Има много малко възможности за персонализиране; Не можете дори да промените фоновия си модел.

  Наистина оцених интегрирания плейлист, който прилича на функцията на Opera Stash. Вместо да подреждате тон раздели, можете да запазите URL адреси за по -нататъшно четене и да запазите браузъра си подредени.

  разширения

  safari разчита на поддръжката на уеб магазина на Apple. Това място предлага множество допълнителни модули и джаджи, които могат да добавят съществено персонализиране към голия продукт.

  Обхватът от опции не е толкова обширен, колкото при Chrome Store, но можете всичко също да намерите стотици плъгини че можете да инсталирате с няколко кликвания.

  Сигурност

  На пръв поглед Safari изглежда доста безопасен. Той успя да открие няколко опита за фишинг и дори хвана някакъв злонамерен софтуер, свързан с прозорците. Последните версии на платформата са придружени от множество инструменти, полезни за защита на поверителността, мениджъри на пароли , Инструменти за борба с пропагацията и защита срещу кражба на самоличност .

  Ето специален факт, Въпреки това.

  През годините някои хакерски състезания и конференции разкриха подвизи от типа „нулев ден“ в Safari. Apple винаги е публикувала подходящите корекции след това, но подобни уязвимости трябва да представляват алармен сигнал.

  присъда

  Моят преглед на браузъра Safari не ме убеди, че продуктът на Apple ще бъде първият -Ратирайте избор, дори и да е бил наличен за Windows. Разбира се, той е основен конкурент, с неговия външен вид и производителност, но потребителите на Mac често се оказват избират по -здрава алтернатива.

  и това означава много …

  смел

  Създателят на JavaScript и съотношение на Mozilla, Brendan Eich, основава Brave Software през 2016 г. и незабавно заплаши да промени ситуацията по отношение на браузъра.

  Brave каза „не“ на рекламите!

  Икономическият модел е безпрецедентен: браузърът блокира натрапчивите реклами и преследващите проследяващи, като същевременно позволява на потребителите да натрупват валута от тип блокчейн, наречена BAT (Основни маркери за внимание). След това те могат да дадат съвети на любимите си уебсайтове и издатели с прилепа като оценяване на интелигентността.

  Потребителите имат пълен контрол върху вида на рекламите, които искат да видят … или ако искат да видят. < /p>

  Този революционен модел е силно критикуван, главно от рекламни издатели и пресови органи.

  , но че средният потребител трябва да знае за Brave?

  Предимства

 • Няма реклама
 • Бързо като мълния
 • да бъде платена за навигация
 • недостатъци

 • Програмата за възнаграждение не е достатъчно ясна
 • изпълнение

  Отърваването от тези досадни реклами е придружено от бонус.

  С много малко елементи, които трябва да се обработват, смелите могат да достигнат ослепителни скорости. JetStream разкри, че Firefox Quantum е единствената платформа, способна да се равнява, дори и за времето на зареждане на смели.

  без съмнение един от най -добрите уеб браузъри по отношение на скоростта.

  Някои допълнителни раздели не са забавили цялостния ми опит и Brave не е консумирал повече от 2 % от моя процесор.

  Характеристики

  Смелите разработчици не са положили много усилия, за да осигурят смело всичко, което е необходимо. В края на краищата това е всичко интересно: да се гарантира, че всичко е леко, бързо и частно.

  Дори и да копаете в секцията „Характеристики“ на техния официален уебсайт, ще намерите само 90 % от Изброените предимства се основават на безопасност.

  разширения

  Brave има своя собствена библиотека от допълнителни модули и други екстри?

  Е, всъщност не, но има a Решение и за това – уеб магазина на Chrome.

  Браузърът е съвместим с повечето разширения, което означава, че имате хиляди допълнителни приложения на ваше разположение.

  <

  <

  <

  <

  <

  < H4> Безопасност

  Тук намираме хубави неща.

  Смел е надарен с „несравнима система за защита на поверителността: Блокиране на рекламата, интегриран мениджър на пароли, контрол на бисквитките, предотвратяване на пръстови отпечатъци – тези са ниво А ниво А.

  Какво виждате и какво е останало CAC Ей само зависи от вас.

  Кореспонденцията на качествени реклами ви позволява да персонализирате съобщенията, които ви интересуват, като същевременно гарантирате общата си анонимност по време на тяхната консултация.

  присъда

  < P> Скоростта и безопасността със сигурност са обект на дискусия, но силната точка на това изследване на браузъра браузър несъмнено е неговият икономически модел. Системата за плащане на прилеп е нещо съвсем ново за играта, следователно ще следвам нейната еволюция в бъдеще.

  предлагам да направите същото.

  tor

  tor е abrevartifical Intelligence на рутера на лука и представлява мрежа от частни уеб сървъри, използвана за напълно анонимна навигация и за използване на тъмната мрежа.

  Тази огромна част от The Интернет е двоен тампон. Ако преодолее потисническата цензура на определени страни, това е и мястото на много незаконни и престъпни операции онлайн.

  Под капака, браузърът TOR е версия на Firefox, силно модифицирана по причини за ConfidentArtArtrtictial Intelligence .

  Супер, това със сигурност означава, че трябва да бъде толкова ефективен, колкото основният му софтуер, нали?

  Предимства

  • Общо Анонимност
  • Разгледайте цензурата
  • Няма нужда от локална инсталация & nbsp;

  недостатъци

 • Бавното време за натоварване
 • дори правната употреба привлича нежелано внимание
 • производителност

  За съжаление, изпълнението на TOR не е в съответствие с впечатляващата статистика за скоростта на Firefox. Предполагам, че е малко разбираемо – платформата служи за конкретна цел и всичко останало не е от значение.

  Въпреки това, защитният портал далеч не е до най -добрите съществуващи уеб браузъри, а тестовете за скорост имат скорост потвърди го. Всъщност проверките ми на JetStream не спряха да замръзвам, че просто изоставих.

  Характеристики

  Както можете да си представите, TOR не е навигатор на лента-е с много плавен настроики. Това опростяване прави особено проста и лесна за навигация, дори и за неопитни потребители.

  Не е нужно да инсталирате TOR на вашия локален компютър. Можете да копирате папката си в USB ключ и буквално да транспортирате браузъра до джоба си.

  разширения

  По същество TOR е просто прикрит Firefox, така че естествено можете да се насладите на повечето разширения на FF . Въпреки това, анонимността на TOR зависи силно, че всеки потребител запазва едни и същи параметри, което ги прави неузнаваеми „сред тълпата“. Променете само едно нещо и акаунтът ви вече издухва рога и привлича вниманието ненужно.

  Всъщност приставките оспорват самата цел на Tor Navigator.

  Безопасност

  След като се активирате, връзката ви започва да скача между множество защитени сървъри по целия свят, без да оставяте отпечатъци.

  avere особено полезен за журналисти и активисти, които работят в страни, където цензурата е трудна. Но всички потребители на TOR не преследват законна цел. Le Dark Web abrite des syndicats du crime du monde entier et toutes sortes de sites web malfaisants.

  Associez-le à un bon VPN et vous bénéficierez d’un niveau de protection accru.

  Compte tenu des efforts considérables déployés en matière de protection de la vie privée, je dois dire que même Tor n’est pas exempt de risques à 100 %. Les précédentes vulnérabilités du navigateur suggèrent qu’il est loin d’être parfait, ce qui est tout l’intérêt de renoncer à tous les autres avantages.

  Verdict

  Tor est un outil essentiel pour certaines personnes et organisations qui luttent activement contre la répression et la censure. Mais si vous n’êtes qu’un utilisateur lambda à la recherche de plus de confidentartificial intelligencelité, vous pouvez trouver des alternatives bien plus adaptées.

  Résumé.

  Qu’en pensez-vous, les amis ? J’ai intentionnellement laissé le choix du „meilleur navigateur Internet“ à votre discrétion. Une chose est sûre : vous n’êtes pas à court d’options. Au cours de mes recherches, je suis tombé sur d’autres choix intéressants, comme Vivaldi et Avast, pour n’en citer que quelques-uns.

  Vous n’avez même pas besoin de vous limiter à une seule solution de navigation. Il suffit de synchroniser votre travail entre les plateformes et d’utiliser celle qui convient le mieux à votre tâche actuelle.

  FAQ – Meilleurs Navigateurs Web

  Quel est le navigateur le plus utilisé ?

  Chrome est de loin le navigateur le plus populaire : il détient aujourd’hui une part de marché de plus de 63 %, tandis que Safari est son plus proche concurrent, avec 19 %. Firefox et Edge sont à la traîne, juste en dessous de la barre des 7 %.

  Quel est le meilleur navigateur pour Windows ?

  En fonction de vos objectifs, certaines solutions peuvent s’avérer plus adaptées que d’autres. En termes de vitesse et de charge du système, Firefox obtient des résultats impressionnants. Chrome, quant à lui, est une solution complète avec une énorme bibliothèque de plugins. En fin de compte, personne ne vous limite à un seul navigateur, vous pouvez donc utiliser plusieurs solutions en toute sécurité.

  Quels sont les deux navigateurs web les plus populaires ?

  Les meilleurs navigateurs Web sont sans aucun doute Chrome et Firefox. Ce sont les plus polyvalents et les plus régulièrement mis à jour et améliorés. Les deux plates-formes bénéficient de communautés dynamiques, qui participent activement au développement et aux tests.

  Qu’est-ce que vous entendez par le mot „naviguer“ sur l’ordinateur ?

  Le mot „browse“ signifie littéralement „lire“ ou „scanner“. Sur un ordinateur, naviguer signifie parcourir l’internet. La navigation sur un ordinateur est également appelée „surf“.

  Google est-il un navigateur ou un moteur de recherche ?

  Beaucoup de gens ne connaissent pas la différence entre un navigateur et un moteur de recherche. Un navigateur est simplement votre accès à l’internet, et un moteur de recherche est un outil de recherche sur l’internet. Il faut avoir un logiciel de navigation pour avoir accès à un moteur de recherche.

  Des exemples de moteurs de recherche célèbres sont Google, Yahoo, Bing, etc., tandis que certains des navigateurs les plus connus sont Mozilla Firefox, Google Chrome, etc. Ainsi, Google est un moteur de recherche, tandis que Google Chrome est un navigateur.

  Quel est le meilleur navigateur autre que Chrome ?

  Il existe un certain nombre de navigateurs que l’on peut utiliser pour avoir accès à l’internet. Chrome occupe la première place dans la part de marché des navigateurs les plus connus. Les alternatives à Chrome sont Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera, etc.

  Comment ouvrir mon navigateur ?

  Pour ouvrir le navigateur sur votre PC, il suffit de cliquer sur le logo d’Internet Explorer sur l’écran d’accueil, ce qui ouvre la page d’accueil de votre navigateur, vous pouvez ainsi commencer à surfer en écrivant n’importe quoi dans le moteur de recherche c’est-à-dire en forme de barre et vous permet de rechercher n’importe quoi sur internet.

  Certains des liens figurant dans cet article peuvent être des liens d’affilartificial intelligencetion, qui peuvent me procurer une rémunération sans frais pour vous si vous décidez d’acheter un plan payant.
  Ce sont des outils que j’ai personnellement utilisés, que je soutiens et qui permette de vous offrir du contenu gratuit.
  7 Meilleurs navigateurs Web testés et comparés (2023)