➤ 9+ най -добри безплатни и платени антивирусни приложения за Android (2023)

Как да изберем най-добрия антивирус за Android?

устройствата с Android вече са дялът на лъва на смартфони и таблети, които повечето потребители използват днес. Всъщност в януари 2021 г. , Операционната система Android представляваше повече от 71 % от всички мобилни устройства. However, popularity is accompanied by risks, and Android devices are much more likely to be infected with viruses than their Apple iOS counterparts.

This does not mean that Android devices are intrinsically worse that Apple iOS devices, such as iPhone или iPad. Това означава, че що се отнася до компютрите на Windows, трябва да вземете някои допълнителни предпазни мерки, за да защитите вашите Android устройства със солидно антивирусно приложение. И ако вече се сблъскате с това, което смятате, че е вирус на вашето устройство с Android, ще искате да почистите телефона си или вашия таблет злонамерен софтуер ; >

multi-appareils антивирус

Преди да се потопите в безплатните и платени версии на Android Antivirus приложения, има опция, която може да искате да помислите: Multi-Appareil антивирусни приложения. Много компании за софтуерна сигурност предлагат антивирусен абонамент, който обхваща всички устройства, които имате, включително вашите лаптопи и офис компютри, вашите смартфони и вашите таблети.

В повечето случаи компаниите най -оценените и най -достойни аудиовизуални софтуер на Confartiful Intelligencence предлага автономни приложения за Android в Google Play Store, с безплатни и платени версии. Въпреки това, може да е за предпочитане да се абонирате за компания с компания, която обхваща всички ваши устройства, а не само за вашия Android. И тъй като абонаментът за всичко в едно обикновено дава достъп до приложението Android като част от пакета, можете да намерите повече стойност по този начин, ако вече сте възнамерявали да купите качествено приложение за антивирус Android.

The Следват AV инструменти дават достъп до антивирусно приложение за Android, включено в абонаментния пакет:

1. & nbsp; Panda Dome .

Panda Security предлага антивирусен инструмент за конвутаритичен интелект, наречен Panda Dome, предназначен да защити всички вашия устройства. Като такъв, Panda Dome предлага приложение за Android в допълнение към приложението си за Windows за цената на абонамента.

Panda dome android antivirus

2. bitdefender antivirus .

bitdefender е един от най -добрите доставчици на антивируси на пазара. Когато разгледахме по -антивирусния му софтуер за Windows, установихме, че е изключително добре проектиран. Инструментът за анализ на вируси на компанията е изключително ефективен и има един от най-агресивните инструменти за защита от реално време (в добрия смисъл на термина), които сме тествали.

 bitdefender mac antivirus

Le service vous permet non seulement de protéger vos appareils mobiles Android avec une version mobile de son logiciel, mais aussi de Manage your other Bitdefender Antivirus installations from the mobile application .

3. vipre antivirus .

Дадохме на VIPRE антивирусни благоприятни мнения, след като направихме пълен тест на софтуера. Единственият основен проблем на тази софтуерна компания е сравнително ниското обслужване на клиентите. В допълнение, компанията осигурява защита на вашите компютри и устройства с Android като част от същия абонамент. Приложението на Android на VIPRE не е широко изтеглено от Google Play Store, главно защото VIPRE е малко известна компания. Въпреки това, неговият AV инструмент си струва да се провери.

VIPRE antivirus best android antivirus

4. mcafee antivirus плюс .

McAfee и неговите антивирусни инструменти са добре известни и често се използват от компании и физически лица. В някои случаи ще намерите предварително инсталирания антивирусен инструмент McAfee с нов компютър или лаптоп на Windows. Той също така е снабден с определен популярен софтуер, включително много продукти за пребиваване. За тези, които вече са закупили McAfee или които планират да купят AV софтуера, абонамент за McAfee Total Security ви позволява да инсталирате антивируса на вашия компютър и мобилната версия на вашето устройство с Android.

 mcafee mac antivirus

5. Kaspersky Antivirus.

Благодарение на своите възможности за сигурност и обща защита, Kaspersky предлага a Покрийте за всички вашите устройства, включително устройства с Android OS и дори Mac компютри. Като бизнес, Касперски е все по-известен не само със своите антивирусни инструменти, но и с проучванията си и изследвания върху проблемите на сигурността в Интернет, което го прави умерен интелект за изследователи и потребители.

 kaspersky

Au-delà de These options, you can explore one of the autonomous antivirus applications Достъпно за потребители на Android.

Най-добър антивирус на Android

1. Google Play Protect

Преди да разгледате други безплатни безплатни Опции, трябва преди всичко да идентифицираме факта, че вашето устройство с Android вече има антивирусен инструмент, инсталиран като част от приложението Google Play Store. Известен като Google Play Protect, интегрираният AV инструмент на Google вече редовно анализира инсталираните приложения, както и всяко приложение, което можете да опитате да инсталирате от Google Play Store.

 google play android antivirus

Si une menace se trouve dans le Play Store ou dans une application que vous avez déjà installée, Google Play Protect informs you and helps Вие управлявате ситуацията.

Google Play Protect е предназначен да премахне опасни приложения и да защити инсталираните от вас приложения. Освен това ще ви информира дали приложението на Play Store е потенциално опасно. Но не изтрива другите видове потенциално опасни файлове, които могат да съществуват извън приложенията, и може да не е в състояние да обработва широк спектър от друг злонамерен софтуер, който може да бъде инсталиран на устройство с Android.

Можете да проверите състоянието на безопасност на вашето приложение за Android, като отворите Google Play Store, след което щракнете върху бутона на менюто (три реда в горния ляв на екрана).

 android antivirus google protect

De là, cliquez sur Play Protect.

 android antivirus

Vous pouvez alors voir l’état de sécurité de vos applications et de votre appareil, et lancer une analyse si vous avez envie За да проверите.

Като се има предвид съществуването на Google Play Protect (сравнително малко известна функционалност), много от вашите проблеми за безопасността вече се подкрепят от вашата операционна система Android, без да е необходим допълнителен софтуер. И е напълно безплатно. Въпреки това може да е необходима допълнителна защита за защита на вашето устройство. Следователно е полезно да се изследват други безплатни и платени опции, като се вземат предвид границите на Play Protect.

2.

 Android Antivirus security

Voici les principales statistiques de cette application :

 • User Оценка: 4.1 от 5
 • Изтегляния: Повече от 100 милиона
 • # Брой оценки на клиентите: 900 000+
 • Размер на файла: 9.62 MB
 • Допълнителни характеристики: Да
 • PA YS du Délépeur: САЩ
 • Последна актуализация: януари 2020 г.
 • Поддържана от реклама? Не
 • Премиум версия? Да

Едно нещо е сигурно, наблюдение на сигурността & amp; Антивирусът е наистина красив. И с допълнителното предимство да нямате реклами, които хапват на вашия интерфейс, това е много по -приятно изживяване.

Вие се възползвате от безплатни приложения, инструменти за местоположение (в случай на загуба или кражба на вашето устройство с Android) и системен съветник. Всеки от тези елементи предлага защитата, която вашето устройство с Android трябва да бъде имунизирана срещу натрапници и крадци.

Полетните сигнали работят, използвайки GPS на вашето приложение. Ако устройството е изгубено или откраднато, можете да се свържете с акаунта си в Lookout.com и да намерите къде е вашето устройство. Можете дори да заключите и изтриете устройството дистанционно. (Всички телефони с Android се доставят с Android Manager, който ви позволява да направите и това, което означава, че имате тази опция дори без гледка).

Ако искате да се възползвате от допълнителна защита на полета, например и Автоматично заключване Когато SIM картата е премахната или в случай на множество повреди на кода за достъп, ще трябва да извадите премиум абонамент.

За вашите основни нужди, Lookout предлага функции на сигурността, които търсят За злонамерен софтуер и дори ви предпазват от рекламни, капчици, ботове, заряд (приложения, които зареждат вашите цифрови портфейли без ваше знание), щракнете върху измами, експлоатации, риск, достъп до корени, коренни средства, спам, шпионски софтуер, наблюдения , Троянци и други уязвимости. Това е доста пълен списък на безплатно .

androi antivirus lookout security

Ако искате да разширите функциите си, ще ви е необходима сметка за плащане. Формулата на премията се предлага от 2,99 долара на месец, но ако искате да се възползвате от проверки на самоличността, контрол на разузнавателните социални мрежи, помощ за възстановяване 24 часа на ден и 7 дни от 7 и застраховка срещу кражба на самоличност от милион долара (Да, те сериозно продават застраховка срещу кражба на самоличност), ще трябва да плащате 9,99 долара на месец или 99 долара за (приложена отстъпка).

Гледането наистина е солидно и безплатно приложение. Отсъствието на реклама прави една от най -добрите опции всъщност, така че ако вече сте го инсталирали на вашия Android, можете да го запазите. В противен случай можете да помислите за това да го направите любимата си опция.

3.

eset android antivirus

< /Figure>

Here is Как мобилната сигурност & amp; Измерва се антивирусът на ESET:

 • Оценка на потребителите: 4.8 от 5
 • Изтегляне: Повече от 10 милиона
 • # Брой на Оценки на клиентите: 550 000+
 • Размер на файла: 9.95 MB
 • Допълнителни характеристики: Да
 • Държава на разработчици: САЩ
 • Последно Актуализация: януари 2020 г.
 • Поддържана от рекламата? Не
 • Премиум версия? Да

Идва от разработчик, известен като ESET, този антивирусен добавка страда само от факта, че предлага множество интересни функции за 30 дни. През този период ESET ви позволява да изпробвате премиум версията на неговото приложение, след което ще бъдете блокирани с всичко, освен съществени AV инструменти. Независимо от това, ESET предлага качествени AV инструменти за потребители на Android, така че не е толкова лошо.

С пробната версия на премиум версията се възползвате от антивирусен анализ и реален монитор на времето, анти -мафа Инструмент, който използва GPS на устройството, система за антифинг, заключване на приложения, филтриране на SMS и обаждания и одит на функционалната сигурност.

 eset android antivirus

Настанете пробния период, ще трябва да се задоволявате, за да видите ESET постоянно да предлага оферта за намаляване от 70% За първокласната услуга и вероятно повече реклами за премията след това. Но като цяло приложението винаги е технически без реклама и с особено атрактивен потребителски интерфейс.

Mobile Security & AMP; ESET Antivirus е много добър вариант за тези, които искат безплатна защита от андроид от източник, както се смята за възможно.

4. Avira Antivirus Security .

Въпреки че не е избран в нашия списък с безплатни AV продукти, Avira Antivirus Security 2018 всъщност предлага на потребителите възможността да използват безплатно приложението на Android на компанията. И с качеството и преживяването, което ще донесе на масата, има голям шанс да изберете този като своя безплатен вариант за първи избор, дори и да не е в топ 10.

 avira antivinyus android

Pourquoi Avira ne figure-t-il pas in the top 10? Главно защото други приложения имаха повече изтегляния, малко по -добри оценки на потребителите, по -малки размери на файловете и бяха актуализирани малко по -скоро по време на нашия тест. Това каза, че Avira лесно би могла да се появи в топ 20.

Инструментът Avira AV е сред най -добрите на пазара за платени опции, с дълъг списък от качествени функции. Ето как се нарежда според обичайните ни критерии за оценка:

 • Оценка на потребителите: 4.6 от 5
 • Изтегляния: Повече от 10 милиона
 • # Брой оценки на клиентите: 500 000+
 • Размер на файла: 15.17 MB
 • Допълнителни характеристики: Да
 • Държава на разработчиците: Германия
 • Последна актуализация: януари 2020 г.
 • Поддържана от рекламата? Да
 • Премиум версия? Да

avira предлага свободно приложение, силно финансирано от реклама, което предоставя инструмент за анализ, защита от реално време и някои полезни функции. Сред тях нека цитираме защитата на антитажността, идентичността (което ви позволява да извършите търсене в публичен списък с нарушения на данните за вашия имейл адрес), Blocker на обаждания и съветник по пиратство, който ви позволява да знаете кои приложения на вашия Устройството има ограничена безопасност.

avira android antivirus

Si vous payez pour passer In Avira, Компанията ви предлага защита на камерата, за да предотвратите хакерството на камерата, защитата на микрофона, за да предотвратите хакерство на аудио и защита в мрежата, за да защитите вашето устройство, когато Преглеждате мрежата. Avira също премахва рекламите, редовно актуализира своята антивирусна база данни и предоставя техническа помощ на платени клиенти.

Що се отнася до цените, ето какво предлага Avira:

 • Разходи: 11,99 долара (годишно)
 • Метод на фактуриране: Абонамент – Годишен

Цената, направена от Avira One най -евтините опции на пазара. Ще плащате $ 11,99 годишно за услугата и нейните допълнителни функции, или само $ 0,99 на месец.

5. V3 мобилна сигурност

< P> С 5 милиона изтегляния, резултат от 4,5 от 5 и етикетът AV-Test, Ahn Labs има нещо, което да се гордее със своето приложение за сигурност на V3 Mobile. Подобно на няколко други опции в нашия списък с платени приложения, V3 Mobile Security предлага безплатна версия, която не успя да се изкачи в нашите топ 10 безплатни антивирусни приложения, но платената му версия достигна правилните бележки, за да завърши нашия топ 5.

v3 мобилна сигурност angivirus

Compte tenu de ce qui Previous, here is the detail на това приложение и как то е част от нашите критерии за класификация:

 • Оценка на потребителите: 4.6 от 5
 • Изтегляния: Повече от 5 милиона
 • # Брой оценки на клиентите: 50 000+
 • Размер на файла: 12,7 MB
 • Допълнителни характеристики: Да
 • Държава на разработчици: Южна Корея
 • < Li> Последна актуализация: ноември 2019

 • Поддържана от рекламата? Да
 • Премиум версия? Да

Едно от най -добрите неща за това приложение е фактът, че ви казва всичко за това, което трябва да има достъп на вашето устройство, преди да не го инсталирате. С скорошната еволюция към по -голяма прозрачност в начина, по който услугите използват вашите данни, AHNLAB вече е изпреварил играта. И наистина много подобни приложения получават тези разрешения, без да ги питат незабавно или по такъв очевиден начин.

това Каза, V3 мобилната сигурност изисква доста голям достъп. Трябва да се съгласите да му дадете разрешения за администратора на устройството, историята на устройството и приложенията, контактите, SMS, телефона, камерата, местоположението, идентификационния интелект на устройството и информацията за обажданията, The Сензор за пръстови отпечатъци (ако имате такъв), дисплеят на други приложения (екранна суперпозиция), достъп до известия, покупки в приложението и информация в акаунта. Това прави 13 разрешения, които трябва да му предоставите по отношение на всеки важен раздел от операционната система на вашия телефон.

Незабавен интелигентност след изтегляне, можете да търсите зловреден софтуер. Приложението избягва да се усмихва, добавя защита на поверителността за приложения и файлове и има оптимизатор на паметта. En dehors de cela, V3 Mobile Security comprend un scanner d’URL pour tester les liens suspects, un scanner de codes QR, un conseiller en confidentartificial intelligencelité (vérifie les autorisations de chaque application sur votre appareil), un nettoyeur de confidentartificial intelligencelité, une galerie cachée (pour les photos secrètes), un blocage des appels, un booster (pour restaurer une certaine puissance de traitement en supprimant les processus indésirables), un verrouillage des applications, Ne pas déranger (fait taire les appels, les notifications et les alarmes selon un calendrier) et un rapport d’activité hebdomadaire.  

v3 mobile security android antivirus

Que payez-vous pour ces fonctionnalités ? Rien. AhnLab offre tout cela gratuitement. Cependant, l’application étant financée par la publicité, les options payantes servent uniquement à se débarrasser des publicités.

Voici ce que propose AhnLab pour son application :

 • Coût : 0,99 $ (mensuel) ou 1,49 $ (unique, 30 jours)
 • Méthode de facturation : Abonnement – mensuel ou unique

Le coût en vaut-il la peine ? Peut-être pas. C’est l’une des meilleures applications payantes, mais vous n’aurez peut-être même pas besoin de payer pour l’obtenir. Les publicités sont quasiment inexistantes, pour commencer, et l’application offre une expérience de qualité gratuitement.

FAQ – Meilleurs antivirus Android

Comment est faite l’évaluation des applications antivirus gratuites et payantes ?

Pour identifier les 10 meilleures applications antivirus gratuites et les 5 meilleures applications antivirus payantes pour Android, nous avons examiné les critères suivants :

 • Nombre d’installations (plus il y en a, mieux c’est)
 • Note totale des utilisateurs (sur 5)
 • Nombre d’avis de clients (très important !)
 • Pays du développeur (détails importants ci-dessous)
 • Taille du fichier
 • Date de la dernière mise à jour du logiciel
 • Fonctions supplémentaires proposées
 • Utilisation des annonces
 • Prix (applications payantes uniquement)

Pour toute application Android, un grand nombre de téléchargements signifie généralement que non seulement l’application fonctionne, mais qu’elle a été efficacement commercartificial intelligencelisée par la publicité et le bouche à oreille. D’autres facteurs peuvent entraîner un grand nombre d’utilisateurs pour une application de qualité médiocre, car certains développeurs peu scrupuleux paient les utilisateurs pour qu’ils téléchargent le logiciel et utilisent des critiques payantes, de sorte que les autres critères ont leur importance.

Les évaluations des utilisateurs (sur 5) sont extrêmement importantes, mais elles le sont encore plus si l’on considère le nombre de personnes qui ont effectivement laissé des évaluations par étoiles et des commentaires écrits. Si une application a une note de 4,5 étoiles, par exemple, et plus de 100 millions de téléchargements, mais très peu d’avis et de notes écrites, cela pourrait indiquer un achat frauduleux de notes de la part du développeur de l’application. L’inverse est également vrai (un score faible, mais un grand nombre d’avis positifs).

android antivirus

La taille des fichiers est également importante pour tout appareil mobile. Si l’ajout de fonctions autres que l’analyse et la surveillance antivirales est bénéfique, l’accumulation de fonctions peut rendre l’application peu recommandable, surtout si l’espace est déjà limité sur votre appareil Android.

Et si une application peut être très bien notée et faire l’objet de nombreux téléchargements, il se peut aussi que beaucoup de gens ne l’utilisent pas. Les mises à jour récentes sont importantes, non seulement pour s’assurer que l’application est fonctionnelle, mais aussi qu’elle est toujours sûre à utiliser.

En outre, nous examinons l’emplacement du développeur de l’application. Bien que nous ne fassions pas de discrimination en fonction de l’emplacement, les applications chargées de logiciels malveillants et de logiciels espions sont plus susceptibles de provenir de pays où les règles de confidentartificial intelligencelité des utilisateurs ne sont pas strictement appliquées. Étant donné que de nombreux outils antivirus sont susceptibles de collecter et de transférer des données personnelles dans le cadre de la surveillance de votre téléphone à la recherche de menaces, il est extrêmement important de s’assurer que la confidentartificial intelligencelité de vos données sera protégée.

En fait, un rapport de 2014 d’AV-Comparatives s’est penché sur les problèmes de sécurité des outils AV, suggérant aux consommateurs de „n’installer que des produits provenant de fabricants réputés et de vérifier que le contrat de licence n’autorise pas de pratiques douteuses telles que l’autorisation de collecter toutes les données des utilisateurs.“ Le rapport met en garde contre l’utilisation de produits gratuits, car ils sont plus susceptibles de faire un mauvais usage des données des utilisateurs.

À cette fin, les applications provenant de pays dotés de lois strictes en matière de protection des données ont été mieux notées lors de notre examen.

Ai-je vraiment besoin d’un antivirus pour Android ?

La réponse simple est oui. Mais c’est un peu plus compliqué que ça.

Android n’est que partiellement sûr

Bien que les appareils Android soient beaucoup plus susceptibles d’être infectés par des virus que les appareils iOS, les deux systèmes d’exploitation sont conçus de manière similaire. Le fonctionnement d’Android et d’iOS rend plus difficile l’action d’un virus sur votre appareil. Comme iOS, Android est basé sur le noyau Linux et utilise un processus connu sous le nom de sandboxing pour aider à protéger la sécurité de votre système.

Avec le sandboxing, chaque application se voit attribuer son propre emplacement sur le disque dur de votre appareil et ne peut interagir avec d’autres applications sans les autorisations requises. En fait, chaque application que vous installez doit demander l’autorisation de faire à peu près n’importe quoi. C’est pourquoi vous constaterez qu’après avoir installé une application sur Android, celle-ci peut demander l’autorisation d’accéder à d’autres parties de votre téléphone, comme l’appareil photo ou la liste des contacts.

Le Sandboxing rend Android intrinsèquement plus sûr que Windows, par exemple, mais ne libère pas le système d’exploitation des virus ou du piratage. Comme pour Windows, les pirates ont tendance à privilégier Android en raison du nombre élevé d’utilisateurs, et ils s’efforcent donc de trouver des moyens de contourner les mesures de sécurité. Ainsi, de nombreux virus peuvent attaquer un appareil Android, soit en infectant une seule application et en obtenant des autorisations, soit en trouvant des moyens de contourner la méthode de sandboxing.

(Pour information : les appareils Apple utilisent également le sandboxing, qui n’est pas imperméable, comme l’ont constaté de nombreux développeurs d’applications et chercheurs en sécurité).

Ainsi, bien que la conception de base de votre Android empêche les virus d’être efficaces dans une certaine mesure, le nombre d’utilisateurs d’Android, combiné aux failles de sécurité qui existent, font du logiciel antivirus pour votre appareil Android une véritable nécessité.

Certains des liens figurant dans cet article peuvent être des liens d’affilartificial inte lligencetion, qui peuvent me procurer une rémunération sans frais pour vous si vous décidez d’acheter un plan payant.
Ce sont des outils que j’ai personnellement utilisés, que je soutiens et qui permette de vous offrir du contenu gratuit.
9+ Meilleures Applications antivirus gratuites et payantes pour Android (2023)