➤ Bitcoin: Основни статистически данни и цифри (2023)

Bitcoin е първата криптовалута, създадена в света. Първият биткойн е извлечен през 2009 г. Оттогава пътят е обсипан с клопки.

a нарастващ брой компании Приемайте ежедневно bitcoin като платежно средство. Светът е почувствал силата си, видял предимствата си и милиони хора са приели употребата му.

Ето един интересен въпрос: Колко биткойни има?

В тази статия , ще представим някои от най -невероятните статистически данни за биткойните. Те ще ви просветят по броя на биткойните в обращение и по пътя, по който се развива биткойн мрежата.

заем?

Очарователна статистика на биткойни

Преди да продължим, нека представим спираща дъха статистика на биткойните! P>

  • В момента общият брой на съществуващите биткойни е надхвърлил 18,3 милиона.
  • Около 4 милиона биткойни са загубени завинаги.
  • Общият брой на биткойните, които никога няма да да бъде произведен е 21 милиона.
  • Само 13 милиона биткойни са в обращение или скрити в портфейлите.
  • Последният биткойн ще бъде извлечен през 2140 г.
  • Биткойн пазар Капитализацията през първото тримесечие на 2020 г. възлиза на 117,81 Миларитично разузнаване на долари.
  • Средно 350 000 транзакции се извършват ежедневно в биткойн мрежата.

Нека сега направим още една стъпка към по-задълбочена статистика в различни области на екосистемата на биткойн.

Обща статистика На Bitcoin

събрахме някои статистически данни за биткойни, за да ви помогнем да разберете колко биткойни има на пазара.

1. Добивът на първия блок на биткойн се проведе на 3 януари 2009 г.

(Източник: Block Explorer ) & nbsp;

през 2008 г. от Satoshi Nakamoto , Първият добив на Bitcoin не се проведе преди началото на 2009 г. Именно тогава изходният код на Bitcoin Software беше оповестен като отворен код.

2. Първата транзакция с биткойн се проведе на 12 януари 2009 г.

(източник: bitnovo)

HAL FINNEY, програмист на времето, A получи The Първа транзакция на биткойни от Satoshi след изтегляне на софтуера на биткойн същия ден от излизането му.

3. Средното време на потвърждение на биткойн транзакция е малко повече от 10 минути.

(източник: statista)

Според статистиката за добива на биткойни, повечето Биткойн транзакциите се потвърждават в рамките на 10 минути. Разбира се, в зависимост от капацитета за изчисление на непълнолетния може да отнеме повече или по -малко време.

4. Наградата за биткойн достигна най -високото си ниво от 19 343 долара през декември 2017 г.

(Източник: Bitcoin)

Според статистиката на Bitcoin, 2017 г. е най -печелившо Година някога е записана в историята на криптовалутата. Коефициентът на приемане на биткойн беше масивен, който възникна цената след няколко месеца, за да достигне най -високата цена, регистрирана някога.

5. Общият брой на биткойните, които никога няма да бъдат произведени, е 21 милиона.

(източник: blockgeeks)

Този номер е фиксиран. Той може да бъде модифициран само чрез промяна на изходния код. В допълнение, наличието на фиксирана стойност отстъпва на рядкост и ограничена оферта. Това прави Bitcoin още по -ценно – оригиналният план на създателите (ите) на биткойн.

6. Само 13 милиона биткойни са в обращение или са скрити в портфейли.

(източник: blockgeeks)

през първите години, когато биткойн n ‘няма голяма стойност, много ранни ранни Потребителите са загубили частните си ключове. За съжаление, невъзможно е да получите достъп до вашите биткойни, съхранявани без тях. Според статистиката на биткойн около 4 милиона биткойни са били загубени поради смъртта на техните собственици и загубата на техните частни ключове. Други милиони биткойни също бяха изгубени поради кибер-вол. Следователно в обращение има само 13 милиона. Сред най -важните полети на биткойн в историята са тези на Bithumb (30 милиона долара), Coinrail (37,3 милиона долара), CoinCheck (534 милиона долара) и Bitgrail (195 милиона долара). << /p>

7. Има 7 722 автоматични дистрибутори на биткойни по целия свят.

(източник: statista)

статистически данни за автоматичните дистрибутори на Bitcoins разкриват, че тази цифра се поддържа от първото тримесечие от 2020 г. Страни като САЩ, Канада, Обединеното кралство и Австрия имат най -висока концентрация на автоматични дистрибутори на биткойни.

8. Фондовата борса Coinbase има повече от 30 милиона потребители.

(източник: Coin Telegraph)

coinbase е един от Bitcoin Exchanges Най-популярният и той управлява повечето биткойни.

9. There are around 200 million Bitcoin portfolios.

(source: Buy Bitcoin Worldwide)

According to Bitcoins Trade Statistics, there is more portfolios than users, as Всеки потребител може да има повече от един портфейл с биткойни. Популярна размяна, „blockchain.com“, казва, че има около 45 милиона портфейла на биткойн в своята база данни. Ако добавим към това 30 милиона потребители на Coinbase, вече получаваме 75 милиона портфейла, само с две стипендии.

10. Най -ниската цена, регистрирана някога от Bitcoin, е 0,0008 долара.

(източник: Investopedartifice Intelligence)

Според статистиката на цената на биткойн, когато беше стартирана През януари 2009 г. биткойн беше еквивалентен на $ 0,0008. Цената му остана непроменена за повече от година до първата му промяна в цената през 2010 г. 11. Потребителите на Bitcoin извършват средно до 350 000 транзакции на ден.

(източник: следващата мрежа)

през 2017 г., когато търсенето биткойн е достигнало рекорд Ниво, статистиката на пазара на биткойн разкрива, че ежедневните транзакции са скочили до 490 644 транзакции на ден.

12. Има повече от 980 милиона зловреден софтуер, който все още улеснява криптовалутите.

(източник: данни за данни)

Като сравнение, през 2019 г., той беше само той беше само той беше само той беше само той беше само 903 милиона проби от злонамерен софтуер . И с увеличаването на приемането на криптовалути все повече и повече от тези проби се използват за криптовалута. & Nbsp; Заплаха, която не трябва да се подценява. За щастие, повечето антивирусни решения интегрира защита срещу тази заплаха. & Nbsp;

Статистиката за добив на биткойн

биткойн добив е единственият начин да създадете нови биткойни и да ги добавите към пазара. Без добив не може да се извърши сделка с биткойни, защото няма да има кой да потвърди легитимността на всяка транзакция. Прочетете останалото, за да откриете някои от най -невероятните статистически данни за добив на биткойни.

13. Екстракцията на биткойн произвежда средно 1800 нови биткойни на ден.

(източник: Купете биткойн по целия свят)

Средно, непълнолетните могат да лекуват 144 блока за един ден . Тъй като 12,5 биткойни са настоящата награда за всеки проверен блок, той следва само 144 блока x 12.5 = 1800 биткойни.

14. Понастоящем общият брой на съществуващите биткойни е надвишил 18,3 милиона биткойни.

(източник: Купете биткойн по целия свят)

Според статистиката на общия биткойн биткойни Оферта, всеки път, когато се добави нов блок към блокчейн, общият брой биткойни в циркулацията се увеличава. По този начин, на всеки 10 до 12 минути (времето, необходимо за новите блокове да се лекуват и добавят към blockchain), нови биткойни се добавят към световната пазарна капитализация.

15. За всеки транш от 210 000 потвърдени блока броят на наградите за биткойн, разпределени на непълнолетни, ще бъде намален наполовина.

(източник: Mashable)

c ‘ Нарича ли се дивизията от двама от биткойн. В началото цената беше 50 BTC за всяка проверена чека. През 2012 г., след потвърждаване на 210 000 блока, наградата спадна до 25 BTC. През 2016 г. отново, след проверяването на 210 000 проверки, цената е намалена до 12,5 BTC (текуща цифра). Следващото намаление на половината биткойн е неизбежно и трябва да се проведе през май 2020 г. Това означава, че процесът протича средно на всеки 4 години.

16. Последният биткойн ще бъде извлечен през 2140 г.

(източник: Investopedartifice Intelligence)

Стойността на наградата за биткойн, предназначена за непълнолетни, се предполага, че ще намалее с Половината за всеки резен от 210 000 потвърдени блока, добавени към blockchain. Според изчисленията все още ще отнеме 120 години, преди останалите биткойни да бъдат подкопани, според статистиката за останалия брой биткойни.

17. Екстракцията на биткойни консумира почти 0,25 % от консумацията на електрическа консумация на Mondarificial Intelligence.

(източник: разширени раздвижвания)

Извличането на биткойни консумира огромно количество енергия, и тази нужда от електроенергия надвишава тази на определени страни.

18. Китай има 75% от Mondartificial Intelligencel. стана твърде сложен и скъп за хората. Този процес изисква голяма изчислителна мощност, която от своя страна консумира много електрическа енергия. Ето защо голяма част от компаниите за добив на биткойни са се обърнали към страни, където достъпът до електричество е по -евтин и където технологията е напреднала, като Китай, САЩ и т.н. & NBSP;

19. Добивът на Bitcoin сделки средно 144 блока на ден.

(източник: Купете биткойн по целия свят)

Не забравяйте, че споменахме по -рано, че е необходимо средно 10 минути за третиране на всеки блок за транзакции. В допълнение, статистиката разкрива, че общо 1440 минути са посветени ежедневно на потвърждаването на блоковете за биткойн транзакции. Следва само 1440/10 = 144 блока на ден. & Nbsp;

20. По време на добив всеки блок може да съдържа само 3500 биткойн транзакции.

(източник: ъгъл на бюрото)

Всички блокове трябва да бъдат проверени, преди да бъдат добавени към D ‘към блокчейн. Това означава, че всяка транзакция в блок, който не е проверен, няма да бъде извършена; Въпреки това, има максимален брой транзакции, които всеки блок може да побере.

21. Прогнозното количество консумация на енергия, необходимо понастоящем за процесите на извличане на биткойни, е около 69,60 TWH годишно.

(Източник: Digiconomst)

Според биткойн консумацията на енергия на енергия Статистика, процесът на извличане на добив изисква голямо количество електроенергия поради напредналите машини, участващи в процеса на извличане. В допълнение, тези компютри трябва да работят постоянно, за да се опитат да разрешат наличния блок за наградата.

статистика на биткойн & nbsp;

Статистиката

Пазарът на биткойн е доста огромен в момента, но той беше още по -голяма стойност през 2017 г., когато цената на биткойн падна близо 20 000 долара на биткойн, както се съобщава от капачката на биткойн пазара. Прочетете останалото, за да разберете повече!

22. До 2023 г. размерът на пазара на blockchain може да достигне 23,3 долари за интелигентност на Millariticial.

(източник: бизнес проводник)

края на 2019 г., размерът на размера, размерът От пазара на блокчейн е 2,2 милиардични разузнавателни долара, значително увеличение в сравнение с 1,2 милиологичния интелигентност на долари, регистрирани през 2018 г.

23. Биткойн транзакциите в блокчейн мрежата представляват средно долари долари при ежедневни онлайн транзакции в света.

(източник: разширени раздвижвания)

Хората сега Плащайте за техните стоки и услуги с биткойни. В допълнение, търговците купуват и продават биткойни, за да получат краткосрочни печалби поради движенията на цените. Според статистиката на bitcoin blockchain, тези елементи и много други допринасят за увеличаването на биткойн транзакциите напоследък.

24. През 2019 г. общата пазарна капитализация на всички комбинирани криптовалути възлиза на 237,1 Millariticial Intelligence De Dollars.

(Източник: Статита)

Пазарът на криптовалути е An Индустрията от няколко разузнавателни разузнавателни данни на долари и тази стойност остава валидна за първото тримесечие на 2020 г. Биткойн остава най -популярната и широко приета криптовалута в света. Въпреки това, статистиката за броя на биткойните разкрива, че през последните години са създадени повече от хиляда други криптовалути и също са генерирали милионен интелигентност на долари в пазарната капитализация.

25. Bitcoin има най -високата пазарна капитализация на всички криптовалути.

(източник: капачка на пазара на монети)

Според най -новата статистика, биткойнът е най -популярният Криптовалута, която съществува, представляваща 67,15 % от общата капитализация на пазара на криптовалути. Ethereum заема второ място на пазара на криптовалути с 8,43 %. Други като Ripple (3,58 %), Tether (2,63 %) и Bitcoin Cash (1,77 %) не изостават. Всички тези статистически данни отразяват стойностите, получени от coinmarketcap до 11 май 2020 г.

26. През първото тримесечие на 2020 г. общата пазарна капитализация на биткойн е 117,81 Миларитична разузнавателна информация за долари.

(източник: Статист)

През 2013 г. пазарната капитализация на биткойн n ‘беше само 1,02 Милантично разузнаване на долари. След това, през 2017 г., избухването на цените взе пазара на нападения, като по този начин повиши пазарната си капитализация на среща на върха от 238 Millariticial Intelligence на долари. Съвсем наскоро цената на биткойн се успокои малко, с много малко или никакви значителни действия на пазара.

статистика на потребителите на биткойн

Според потребителите на биткойн различните потребителски групи взаимодействат по различен начин с биткойн мрежата. Консултирайте се с статистиката, за да разберете тези вариантични интелигентност.

27. 25-34 годишните представляват най-високия процент на собствениците на биткойни по възрастова група (46,32%).

(източник: corner.dance)

това Групата е тясно последвана от 35-44 годишни с 26,76 %. В допълнение, възрастовата група, която има най -малко биткойн, е тази на 65 и повече години, с 2,25 %.

28. Турция има най -висок процент на приемане на криптовалута.

(източник: среден)

Според статистиката за приемането на приемането на приемането на приемането на биткойни , Турция е водеща за приемането на криптовалути. Удивителната част от 53 % от турското население е благоприятно за биткойн, който се превръща в бъдещето на онлайн транзакциите. В допълнение, фактът, че валутата на страната губи своята стойност подхранва това положително състояние на ума към криптовалутите.

29. Bitcoin има 7,1 милиона активни потребители.

(източник: LinkedIn)

Активните потребители са тези, които използват биткойни почти през всички дни за различните си онлайн дейности. Може да е въпрос на извършване на онлайн плащания или извършване на спекулативни транзакции за печалба.

30. 87,72 % от собствениците на биткойн са мъже.

(източник: ъгъл.dance)

Според потребителите на биткойн, тези последните са главно мъже – 87,72 % . Women represent the remaining 12.28 %.

Statistics on the Bitcoin blockchain

Each confirmed bitcoin transaction is Stored on the Bitcoin blockchain, който се случва като голяма разпространена книга, контролирана от човек. Това позволява допълнителен слой сигурност и е една от основните силни страни на блокчейн технологията. Следващата статистика ще ви разкаже повече за технологията на bitcoin blockchain.

31. Разходите за Mondartifical Intelligence, посветени на блокчейн технологиите, могат да достигнат 15,9 комбинирана интелигентност до 2023 г.

(източник: Статита)

През 2018 г., разходи за разузнаване на разузнаване в блокчейн решения са достигнали само 1,8 милитични интелигентни долара. През следващата година обаче можехме да видим приемането на blockchain в различни индустрии. Изследванията са в ход чрез нации за правилно интегриране на blockchain в светската икономика на разузнаването.

32. Датиран на 11 май 2020 г., блокчейнът на биткойн има размер 277,56 GB.

(източник: y диаграми)

Тази фигура е в постоянна еволюция, тъй като Данните се генерират ежедневно в биткойн мрежата.

33. Само финансовите организации по света могат да спестят до 12 милионния интелигентност на долари годишно, като интегрират блокчейн услугите в тяхната инфраструктура.

(Източник: Ройтерс)

Традиционно финансовите транзакции изискват трета страна, като банката или правителството, проверки и потвърждаване на всяко парично движение. Това отстъпва на допълнителни разходи от страна на тези т. Нар. Трети страни, да не говорим за заплахата от киберпрестъпност и вътрешна измама. Въпреки това, с въвеждането на blockchain, паричните транзакции преминават през защитен канал и разходите за играчи на трети страни са заобиколени.

статистика И любопитни факти за биткойн

Историята на биткойн има статистика, която със сигурност ще ви остави в шок! Всъщност някои ранни последователи биха могли да бъдат милионери, ако само те бяха в състояние да запазят огромното количество биткойни по това време. & Nbsp;

, но има още:

34. Един мъж веднъж хвърли твърдия си диск, който съдържаше частния ключ на акаунт, в който бяха скрити 7 500 биткойни. > Това се случи с Джеймс Хоуълс през 2013 г. Той е британец и вероятно един от първите последователи на биткойн. Въпреки че твърдият диск е загубен случайно, ако разчитаме на най -високата цена, достигната някога от биткойн, можем да кажем, че г -н Джеймс е загубил много повече от 140 милиона долара.

35. Първата търговска транзакция в биткойни беше размяната на две пици за 10 000 биткойни на 22 май 2010 г.

(източник: SAGIPL)

така че за да го Идеята за биткойн е била само в начален стадий и че трудността при подкопаването на биткойните все още е много ниска, между двама членове на форума на биткойн-беседа е извършена транзакция. Това беше първата истинска транзакция за потребителски продукт.

36. Около 4 милиона BTC са загубени завинаги.

(източник: blockgeeks)

Според статистиката за останалия брой биткойни, самопропулсирането на Сатоши е имало нагоре, имало сатоши, са имали сатоши, са имали сатоши, са имали сатоши, са имали сатоши, са имали сатоши, са се появили сатоши до милион BTC, скрит някъде преди смъртта му. Други биткойни бяха загубени след грешката на частните ключове на техните собственици или смъртта им. онлайн транзакции и първите по рода си. От старта си през 2009 г. милиони биткойни са извлечени и поставени в светската разузнавателна икономика.

Следователно, ако се чудите колко биткойни се променят през цялото време.

Вие Използвайте биткойн и какво да правите? Купете пица може би?

някои От връзките, които се появяват в тази статия, могат да бъдат партньорски разузнавателни връзки, които могат да ми осигурят безплатно възнаграждение за вас, ако решите да купите платен план.
Това са инструменти, които лично съм използвал, които поддържам и които ви позволяват да ви предлагате безплатно съдържание.