➤ Chatgpt: Какво е това? + Примери за употреба (2023)

chatgpt е всичко, базиран на нов език, базиран на модел относно изкуствения интелект, разработен от openai .

 logo openai

chatgpt е чатбот въз основа на изкуствен интелект , който може да отговори на всеки въпрос. Тя включва сложни теми, като физика, математика и компютърна разработка.

Той може да решава задачи от университетско ниво, но също така да генерира статии в блога, текстове на песни, HTML страници и др.

Това е ръководство, завършено за разбиране и използване на Chatgpt.

Ще научите как да получите достъп до Chatgpt , как да започнете да го използвате, какви са основните му случаи на използване и как можете да се възползвате от него.

В допълнение, ще научите как са нейните недостатъци и как би могло да изглежда бъдещето на изкуствения интелект.

Да вървим!

Това е чат?

chatgpt е чатбот изкуствен интелект Въз основа на дарртичния интелект, способно разбиране на естествения човешки език и генериране на писмени текстове на впечатляваща прецизност, достойна за човек.

Това е последната еволюция на изкуствения интелект gpt gpt gpt :

Acronym GPT

Според Грег Брокман от милион потребители, записани в Chatgpt в рамките на пет дни от неговия стартер T Наскоро като тест.

социалните интелектни мрежи са обусловени от реакции, често изумени от капацитета на програмата, както и от развеселени или притеснени реакции на свода.

 растеж на потребителите на чаттп Набор от данни от повече от 8 милиона уеб страници и успя да генерира кохерентен и форматиран текст в различни езици и формати. </p>
<p> <strong> chatgpt е вариантна интелигентност на GPT модела < /силен> който е специално проектиран да се използва в чатботи и системи „Изкуствен разговорен интелект. Той е привлечен в голям набор от данни за разговори за чат и е в състояние да генерира подходящи, последователни, дори много подходящи отговори. & Nbsp; </p>
<p> В допълнение към генерирането на отговори, Chatgpt може да се използва и за задачи като превод, обобщение на текста, писане на компютърен код и отговори на въпроси. </p>
<p> Това е <strong> мощен инструмент за създаване на чатботи и други изкуствени разговорни системи за интелигентност </strong>, способни да взаимодействат с потребителите по естествен и съгласуван начин. </p>
</p></div>
<div id =

кой е създал chatgpt?

Този нов изкуствен интелект е най-новият чатбот на The openai , независима изследователска организация , основана от Elon Musk.

Мъск А Съосновател на стартирането с други инвеститори от Силиконовата долина, включително специфичното разузнаване на технологичния рисков капитал на Сам Алтман, в края на 2015 г., заявявайки, че изследователският център ще“ прогресира цифровото разузнаване на Най-вероятният начин да се възползвате от човечеството “, според статията в блога ‘ера.

 sam altman и elon musk openai

„Трябва да разберем по-добре структурата на управлението [и] плановете за доходи за бъдещето“, каза той.

„Openai стартира като безплатен и нестопанска софтуер. Нито един от тях все още не е верен. „

Как работи Chatgpt?

chatgpt е GPT базиран чатбот (генеративна трансформация на предварителна тренировка).

< p> gpt е модел на език, обучен в голяма база данни, който може да се използва за изпълнение на различни задачи като:

 • Генериране на текст,
 • Превод и
 • Разбиране на въпросите.

Моделът на чатгпта работи Използвайки укрепване на обучението , за да научите как да отговаряте на въпроси и коментари по различни теми.

Когато получи запис от потребителя, той използва предишните си знания и уменията си в лечението с естествен език За генериране на съгласуван отговор.

Моделът е способен да „учи“ независимо , като взаимодейства с потребителите и се адаптира към техните отговори.

<Фигура Class = "W-richtext-figure-тип-изображение w-richtext-arign-fullwidth" style = "max-width: 1000pxpx">

 Chatgpt learning model

Figure>

The chatgpt model is designed to be Използва се в чатботите и виртуалните асистенти , където може да се използва за да отговаря на въпроси и да предложи „Потребителят помага независимо. Той може да се използва и в други контексти, като генериране на текст и автоматичен превод.

Openai заяви, че новият изкуствен интелект е създаден чрез поставяне на „акцента на лекота на използване. „Форматът на дарртичния разузнавател позволява на Chatgpt да отговаря на въпроси за следване, да признае грешките си, да оспори неправилни помещения и да отхвърля неподходящи заявки“, деклариран Изследователският орган в Commonitiqué миналата седмица.

Приложенията в реалния свят могат да включват генериране на съдържание за уебсайтове, отговор на заявки на клиенти, предоставяне на препоръки, както и създаване на автоматизирани чатботи.

Сам Алтман, изпълнителен директор на OpenAI, заяви, че системата. беше „първа демонстрация на това, което е възможно“. „

Скоро можете да имате полезни асистенти , които говорят с вас, отговорете на вашите въпроси и вие дайте съвети.

по -късно, Можете да имате нещо, което ще ви направи задачи. Накрая, можете да имате нещо, което ще открие нови знания за вас.

е използването на CHATGPT безплатно?

Да, използването на Chatgpt в момента е безплатно по време на периода на оценка на Openai.

Компанията се надява да използва обратна връзка за подобряване на Chatgpt и в същото време да предложи платена оферта . & Nbsp;

За да опитате chatgpt:

 1. Посетете Официалният уебсайт тук
 2. Създайте акаунт
 3. Изберете“ Лична употреба „
 4. Изберете функцията, която искате – за разговор, щракнете върху Q & amp; a
 5. Щракнете върху OUVR IR
 6. Напишете вашите въпроси
 7. Щракнете върху Изпращане и изчакайте отговора да се появи – може да отнеме няколко секунди.

Забележка: a платената оферта вече съществува до момента по отношение на използването на API на Chatgpt, който се основава на брой думи генериран, но също типът изкуствен интелект че искате да използвате ( най -напредналият модел, наречен davinci , разбира се, най -скъпите ) api chatgpt

ca catgpt замени хумани? Някои смятат, че професиите, които зависят от производството на приказки Naked може да остарее, по -специално драматурзи, учители, програмисти и журналисти.

В дните, които са последвали, академиците са генерирали отговори на изпитни въпроси, които според тях ще получат пълни бележки, ако бъдат изпратени чрез проучване на интелигентност от първи цикъл и програмистите използваха инструмента за решаване на бъгове или начини на код на всеки компютърен език за няколко секунди.

Способността за генериране на текст, написан, подобен на този на човек Събудени предложения, че тази технология може да замени журналистите.

However, at its current stage, the < Силен> чатбот няма капацитет за нюанс, критичен ум или етично решение -вземане , които са от съществено значение за успешната журналистика.

неговата настоящата база от знания приключва през 2021 г. > , което прави определени искания и ненужни изследвания.

chatgpt също може да даде напълно неверни отговори и да представи погрешна информация като факти, като пише „Отговори с правдоподобни, но неправилни или безумни външен вид“, признава Обществото.

Openai казва, че е трудно да се реши този проблем, тъй като няма източник на истина в данните, използвани за формиране на модела и контролираното обучение, също може да бъде подвеждащо „защото идеалният отговор зависи от това, което The Моделът знае, а не това, което човешкият демонстратор знае „.

Само времето ще ни каже, че това може бъдещето на изкуствения интелект да се съхранява за нас и ако cat GPT е в състояние да открадне нашите работни места В бъдеще.

как да започнете с chatgpt?

l ‘chatgpt достъп лесно е. За момента Chatgpt е достъпен безплатно за всички, като се регистрирате.

За да започнете да използвате chatgpt, отидете на Openai chatgpt сайт .

inscription sur chatGPT

< /Figure>

If you Все още нямате акаунт, не забравяйте да се регистрирате за Openai.

connexion sur ChatGPT

Après vous être inscrit, vous pouvez déjà commencer à utiliser ChatGPT.

Вие Не се нуждаете от технически умения, за да използвате Chatgpt . Всичко, което трябва да направите, е да започнете да му задавате въпроси, както бихте направили с никого.

Openai направи Chatgpt достъпна за обществеността.

Още по -добре, услугата е безплатна . Но никой не знае дали един ден ще го направят платен инструмент, като това, което са направили за gpt3 или генератора на изображения dall-e 2 .

В допълнение, тъй като Chatgpt все още е във фазата на изследване на Intellificific Intelligencele, е възможно Optai да го откаже за определено време.

среща на chat.openai.com За да започнете да създавате!

Това отваря изгледа на чатта, който изглежда така:

Interface de chatGPT

В долната част на страницата има поле за обсъждане, където можете да започнете да пишете съобщения.

Например, нека да попитаме инструмента , за да намерите думите на песен :

 Примерно разговори, генериран от Chatgpt

Освен това, N ‘не забравяйте да се справите с Помогнете на Openai да разработи Chatgpt, така че да стане още по-впечатляващо, като оставите коментари за завършвания!

Предимства и недостатъци-Chatgpt

Chatgpt е впечатляващ езиков модел, способен да произвежда текст и код, както никога досега. ; Тези ограничения са добре разпознати от Openai, защото те са ясно посочени на началната страница .

Chatgpt предимства

 • Chatgpt показва авангардно разбиране не само език , но също така, но и Езици за развитие на компютър.
 • Chatgpt може да реши Проблеми с развитието и дори да напише математически доказателства.
 • Chatgpt предлага прозрачен и естествен начин за разговори с изкуствения интелект.
 • Използването на тази технология е безплатно за момента и изисква само надпис.
 • Chatgpt вече е впечатляващо дори S ‘, той е само в началото си .. . Наистина е обещаващо!
 • Chatgpt е универсален AI чатбот, който можете да използвате като асистент за изкуствен интелект , за да рационализирате процеса на създаване на съдържание и дори работни процеси за разработка на софтуер.
 • .

chatgpt недостатъци

 • Chatgpt има убедителен глас , дори Когато фактите са неверни . Той може да даде отговор, който изглежда правилен по отношение на фактическо ниво, дори и да не е така. В зависимост от нивото на знания на потребителя, това може да бъде трудно да се каже. Необходимо е време, за да анализирате отговорите на Chatgpt и да видите какво е невярно и какво е вярно.
 • Ако често използвате Chatgpt, ще забележите, че някои модели и определени изречения се повтарят в текста < /силен>. Това може да доведе до производството на дублирано съдържание или съдържание, което се повтаря структурно.
 • Понякога Chatgpt е блокиран и очевидно не знае как да отговаря на вашите въпроси. Но просто променете една или две думи, за да дадете отговор.
 • Има огромна заявка за Chatgpt, тъй като в момента това е безплатна услуга. Това може да да продължи престой или закъснения .
 • Като цяло, Chatgpt току -що е пуснат и далеч не е достигнал окончателната си форма. Той може да бъде барте-интелигентност , той не знае как да задава разясняващи въпроси, а също така може да даде доста многословни резултати!

случай на използване-Chatgpt

chatgpt може да пише код, да решава математически уравнения и да напише всички видове текстово съдържание като цяло.

Нека разгледаме някои най-обещаващите употреба като цяло.

Нека разгледаме някои най-обещаващите употреба Случаи на новата технология за чатгпт.

1. Решаване на проблеми с развитието

Едно от основните подобрения на чатта във връзка с предишните езикови модели е неговата способност да разбира и произвежда код.

Можете да помолите Chatgpt да намери начини да направите за разработване на компютърен код или дори да разберете грешния код (отстраняване на грешки).

за, дори ако споменах думата “ Развитие „, този раздел не изисква технически умения. Целта е да се демонстрира на какво е способен изкуственият интелект.

Нека помолим Chatgpt да реши проблем с развитието, свързан с известния числа на fibonacci :

Stackoverflow, е забранил отговорите, генерирани от Chatgpt, защото те могат да бъдат вредни.

2. Напишете статии в блога

изкуствен интелект Писане в областта на блоговете плюс рано, както си мислите.

С изкуствен интелект като Chatgpt, вие вече можете да генерирате цели статии в блога от началото до края .

Можете дори да генерирате основните линии на статиите в блога си с Chatgpt или генерират истории с изкуствения интелект . След това можете да генерирате съдържанието на статията, като предадете субтитрите от Chatgpt отново.

Например, нека да помолим Chatgpt да напише статия в блога на дигиталния маркетинг:

Това изглежда ли твърде добре, за да е истина? За съжаление, това все още може да е така!

Генериране на статии в блога с изкуствения интелект наистина е възможно , но това всъщност няма значение.

Съдържанието, генерирано от изкуствения интелект, със сигурност е впечатляващо, но му липсва уникалната перспектива, опитът и дълбочината, които читателите очакват.

вместо да генерират изцяло статии в блога, използвайки изкуствен интелект. , предпочитайте използвайте изкуствен интелект, за да рационализирате писането и структурата .

Например, можете да поискате изкуствения интелект да генерира предмети и очертания и дори да завършите определени основни раздели.

Но основното съдържание трябва да има уникален ъгъл и опит, за да превъзхожда други статии в блога в търсачките.

Ако наистина искате да напишете статиите си в блога с изкуствен интелект, обърнете се по -скоро да се обърнете до jasper ai , който предлага безплатна пробна версия. & nbsp;

Можете също да прочетете моя Подробно сравнение на Chatgpt срещу Jasper AI .

3. Намиране на информация

Ако го накарате да го накарате да се интелигентен, вие използвате Chatgpt, за да намерите отговори на вашите въпроси , вместо да използвате търсачка !

Имайте предвид, че това Изкуственото разузнаване на чатта се обучава с данни от събития главно преди 2021 г.

Това означава, че тя не знае нищо текущо време или други скорошни тенденции. Независимо от това, тя може да обработи много добре фактическа информация!

например, нека помолим Chatgpt да прочете първите 50 pi десетима.

 Математически изчисления, извършени от Chatgpt

4. Помощ във всичко, свързано с текстове

В крайна сметка можете да използвате Chatgpt за генериране на всякакъв тип текст, като статии в блога, изпитания, програмен код и т.н.

Можете да покажете креативност и да намерите случаи. Разгледайте и създайте нещо ново. Можете да намерите изцяло нови перспективи и ъгли на атака, които отварят безброй възможности и предимства.

Като най -новия пример, нека да поискаме Chatgpt да генерира HTML страница за стартиране :

it code 1 <class cigery =

 It Code 2, генериран от Chatgpt

chatgpt са ограничени до около 500 думи .

Ако го помолите да създаде пълен уебсайт за вашия бизнес, той може да го направи, но лимитът на характера се прилага.

, като се заеме със същия пример като преди, но като го попитате За да ми предостави модерна страница с много подробности, Chatgpt ще приложи този лимит, като произвежда непълен код. & nbsp;

Трябва ли да използвам изкуствения интелект, за да пиша с Chatgpt?

Изкуственият интелект и лечението с естествен език се развиха в гигант през последните две години.

В днешно време можете лесно да напишете статия в блога с изкуствения интелект. En fait, tout ce que vous avez à faire, c’est de trouver un sujet.

Utilisation de ChatGPT

Mais ce n’est pas ce que vous devez faire (du moins pas encore) !

Le recours excessif à l’artificial intelligence lors de la rédaction d’articles de blog ou d’autres types de contenu écrit peut poser plusieurs problèmes.

L’un des principaux problèmes est que le contenu généré par l’artificial intelligence manque souvent de créativité, d’une perspective unique et de l’expérience que les auteurs humains peuvent apporter à un sujet.

Il peut en résulter un contenu terne et inintéressant pour les lecteurs.

Plus important encore, ce type de contenu n’est pas utile aux lecteurs : les mêmes informations sont déjà disponibles dans d’innombrables autres ressources.

De plus, le contenu généré par l’artificial intelligence n’est pas toujours exact ou conforme aux faits, ce qui peut être problématique si le contenu est utilisé pour une prise de décision importante ou d’autres tâches critiques.

C’est particulièrement grave si l’auteur ne connaît pas bien le sujet et que l’artificial intelligence produit une réponse d’apparence réaliste qui est tout simplement fausse.

Je n’ai pas utilisé ChatGPT pour générer cet article de blog.

Au lieu de cela, j’ai utilisé l’outil de manière extensive et j’ai fait des captures d’écran et d’autres illustrations pour générer un article vraiment utile, et pas seulement un bloc de texte optimisé pour les mots clefs que personne ne veut lire.

Téléchargement de ChatGPT pour Windows et Mac

Il s’agit d’une application simple qui fait vivre ChatGPT dans votre barre de menus.

Application ChatGPT sur Mac

Vous pouvez utiliser Cmd+Shift+G (Mac) ou Ctrl+Shift+G (Win) pour l’ouvrir rapidement de n’importe où.

Télécharger : GitHub de l’application ChatGPT

Résumé – ChatGPT

Aujourd’hui, vous avez appris ce qu’est la nouvelle technologie à la mode appelée ChatGPT et comment l’utiliser.

L’une des réalisations les plus impressionnantes dans le domaine de l‘artificial intelligence des chatbots est ChatGPT d’OpenAI.

OpenAI de ChatGPT

Il s’agit d’une nouvelle artificial intelligence conversationnelle capable de produire un contenu textuel unique à partir des instructions de l’utilisateur.

Elle peut résoudre des problèmes de développement et de mathématiques, ainsi que rédiger des articles de blog ou même des landing pages.

Même si l’artificial intelligence de ChatGPT est impressionnante, elle n’est pas encore au point à 100% ! ChatGPT possède encore de nombreuses limites

Parfois, il vous donne une réponse qui est incorrecte dans les faits, mais il le fait de manière si convaincante qu’il est difficile de s’en rendre compte.

Une chose est sûre : L’artificial intelligence en est encore à ses débuts et fait déjà des choses que nous n’aurions jamais cru possibles. 

Afin de s’assurer d’obtenir un contenu unique pour éviter tout doute de plagartificial intelligencet, l’utilisation d’un logiciel de détection de contenu généré par l’artificial intelligence est une bonne option.

LECTURE RECOMMANDÉE : Comment gagner de l’argent avec ChatGPT ?

FAQ – ChatGPT

Combien coûte l’utilisation de ChatGPT ?

Pendant la phase initartificial intelligencele de recherche, l’utilisation de ChatGPT est gratuite.

Comment fonctionne réellement ChatGPT ?

ChatGPT est affiné à partir de GPT-3.5, un modèle de langage entraîné à produire du texte.

ChatGPT a été optimisé pour le dartificial intelligencelogue en utilisant l’apprentissage par renforcement avec rétroaction humaine (RLHF) – une méthode qui utilise des démonstrations humaines pour guider le modèle vers le comportement souhaité.

Pourquoi l’artificial intelligence de ChatGPT semble-t-elle si réelle et réaliste ?

Ces modèles ont été entraînés sur de grandes quantités de données provenant d’Internet et écrites par des humains, y compris des conversations, de sorte que les réponses qu’ils fournissent peuvent ressembler à celles des humains.

Il est important de garder à l’esprit qu’il s’agit d’un résultat direct de la conception du système (c’est-à-dire maximiser la similarité entre les résultats et l’ensemble de données sur lequel les modèles ont été entraînés) et que ces résultats peuvent parfois être inexacts, mensongers et trompeurs.

Puis-je être sûr que l’artificial intelligence de ChatGPT me dit la vérité ?

ChatGPT n’est pas connecté à l’Internet et peut occasionnellement produire des réponses incorrectes.

Il a une connaissance limitée du monde et des événements survenant après 2021 et peut également produire occasionnellement des instructions préjudicartificial intelligencebles ou un contenu bartificial intelligenceisé.

Nous vous recommandons de vérifier si les réponses du modèle sont exactes ou non.

Si vous trouvez qu’une réponse est incorrecte, veuillez nous en faire part en utilisant le bouton „Pouce vers le bas“.

Qui peut voir mes conversations réalisées sur ChatGPT ?

Dans le cadre de notre engagement en faveur d’une artificial intelligence sûre et responsable, nous examinons les conversations pour améliorer nos systèmes et nous assurer que le contenu est conforme à nos politiques et aux exigences de sécurité.

Vont-ils utiliser vos conversations sur ChatGPT pour la formation ?

Oui. Vos conversations peuvent être examinées par leurs formateurs en artificial intelligence afin d’améliorer leurs systèmes.

Peuvent-ils supprimer vos données sur ChatGPT ?

Oui, veuillez suivre le processus de suppression des données ici : https://help.openai.com/en/articles/6378407-how-can-i-delete-my-account.

Puis-je voir l’historique de mes discussions dans ChatGPT et les sauvegarder ?

Non, il n’est pas possible pour l’instant d’afficher l’historique de vos conversations, mais c’est une fonctionnalité que nous étudions.

Où sont enregistrées les données personnelles et de conversation utilisées avec ChatGPT ?

Pour plus d’ informations sur la manière dont ils traitent les données, veuillez consulter leur politique de confidentartificial intelligencelité et leurs conditions d’utilisation.

Dois-je créer un nouveau compte si je possède déjà un compte Labs ou Playground pour utiliser ChatGPT ?

Si vous avez un compte existant sur labs.openai.com ou beta.openai.com, vous pouvez vous connecter directement sur chat.openai.com en utilisant les mêmes informations de connexion.

Certains des liens figurant dans cet article peuvent être des liens d’affilartificial intelligencetion, qui peuvent me procurer une rémunération sans frais pour vous si vous décidez d’acheter un plan payant.
Ce sont des outils que j’ai personnellement utilisés, que je soutiens et qui permette de vous offrir du contenu gratuit.
ChatGPT : Qu'est-ce que c'est ? + Exemples d'utilisation (2023)