➤ Dark Web: Ключови статистически данни и цифри (2023)

< /div>

Простият факт на чуването на думите „тъмна уеб“ може да предизвика зловещи конотации. Всъщност изображението, което имаме от тази част от мрежата, вероятно е Miteuse. Може би си спомняте истории на ужасите, включващи наркотици, трафиканти на хора и големи измами в уеб тъмно, когато разглеждате любимия си информационен сайт. & Nbsp;

Но истината е, че тъмната мрежа също има своя дял от добри неща , по -специално активисти и денунктитични разузнавания, които търсят справедливост и свобода. Трябва да знаете за Dark Web през 2022 г.

Алармираща статистика на тъмната мрежа

Както вече споменахме, Dark Web може да бъде доста смущаващо място. Така че защо? Числата струват само $ 9 на тъмните уеб пазари.

 • Данните за плащане не струват повече от 270 долара в тъмната мрежа.
 • Тъмната мрежа представлява приблизително 48% от интернет. < /li>
 • Най -често изброените оръжия в тъмната мрежа са пистолети, които представляват 84% от списъците с категории.
 • Статистиката на статистическия тероризъм в тъмната мрежа разкрива, че там съществуват 50 000 екстремистки групи.
 • 8.1 % of registrations on the Darknet market places concern illicit drugs.
 • Empire is the One of the largest marketplaces in Darknet, with more than 6,000 products.
 • Списък на тъмната уеб статистика

  какъв е размерът на тъмната мрежа?

  И така, какъв е интернет, който е тъмната мрежа? <

  /p>

  Представете си айсберг, плаващ в океана. Най -малката част над водата е това, което наричаме „повърхностна мрежа“. Той представлява само около 4 % от целия Интернет. Търсачките не индексират тези сайтове, но можете да получите достъп до тях със стандартен уеб браузър. Ето и други статистически данни за размера на повърхността, дълбочината и тъмната мрежа.

  1. Уеб статистиката на DDark през 2022 г. показва, че пазарният дял на тъмната мрежа е около 6%.

  (Източник: EarthWeb)

  Той консумира приблизително 75 000 Teraoctes Teraoctes Teraoctes и се помещават 3000 скрити обекта. И освен това, това е само приблизителна оценка. Мрежата е толкова обширна, че никой не може да каже истинската фигура.

  2. През 2022 г. пиратите излагат социалните интелигентни числа за сигурност на 250 000 професионалисти в тъмната мрежа.

  (източник: правителствена технология)

  киберпрестъпниците компрометираха база данни От Министерството на лицензирането в началото на годината. Нарушението засегна четвърт от милион притежатели на професионални лицензи и търговски разузнавачи. > 3. „Surface Web“ представлява само 4% от интернет.

  (източник: визуален капиталист)

  „Уеб повърхността“ е частта от The Интернет, който е индексиран от търсачките и които могат лесно да бъдат разположени. В сравнение с дълбоката мрежа, която съхранява около 7500 TB данни, уеб повърхността съхранява само 19 TB, което е еквивалентна на около 980 000 000 уебсайта. Имайки това предвид, броят на сайтовете, съхранявани в тъмната мрежа, трябва да е огромен!

  4. Статистиката в тъмната мрежа ни казва, че 60 от най -големите уебсайтове на последните имат размер около 750 TB.

  (източник: визуален капиталист)

  В сравнение с всички уебсайтове, достъпни в цялата повърхностна мрежа, само дълбоката мрежа всъщност е 40 пъти по -голяма от тази.

  5. Повечето хора не разбират тъмната мрежа.

  (източник: id агент)

  Проучване разкри, че около 30 % от северноамериканците често отиват на Тъмна мрежа. Две завладяващи причини обясняват това явление: необходимостта да останете анонимни онлайн и възможността за достъп до гео-блокирано съдържание. Въпреки това, можете да направите същото със услуга vpn . & Nbsp;

  Това каза , Статистиката на DarkNet също показва, че останалата част от населението до голяма степен игнорира съществуването на тъмна мрежа.

  Това е важен проблем в повече от едно заглавие. Най-грубият проблем е, че средният служител, който не е запознат с важността на пазарната информация за бизнеса и клиентите, е по-малко добре оборудван за защита на тези данни.

  Криминална статистика на тъмната мрежа

  Статистика за оръжия и наркотици на тъмната мрежа е наистина тревожна. Просто погледнете:

  6. Въпреки че само 1% от съобщенията в тъмната мрежа се отнасят до огнестрелните оръжия, най -често изброените оръжия са пистолетите, които представляват 84% от рекламите в категорията.

  (Източник: Източник: Източник: Източник : Източник: Източник: Източник: Източник: RAND)

  Пистолетите са най -често изброените оръжия в категорията огнестрелни оръжия, представляващи 84% от общия брой списъци. След това елате пушките с 10 %, след това картечниците, с 6 %. Ако 60 % от огнестрелните оръжия идват от САЩ, Европа всъщност е най -големият пазар за тези оръжия. Дотолкова, че извлича приблизително пет пъти повече доходи от САЩ.

  7. Продажбата на незаконни лекарства представлява приблизително 8,1% от тъмния уеб пазар, според тъмната уеб статистика за лекарствата.

  (източник: заместник)

  исторически исторически , Най -известният пазар за продажбата на незаконни наркотици беше „Пътят на коприната“. Въпреки това, той изчезна дълго време, затворен през 2013 г. & nbsp;

  Оттогава редица други пазари също са затворени. Но най -великата – империя и кошмар – все още остават, според статистиката на Fartifultial Intelligence на Dark Web за търговията с наркотици.

  8. Незаконното финансиране представлява приблизително 6,3 % от всички тъмни уеб пазари.

  (източник: equifax)

  Въпреки че цифрата от 6, 3 % изглежда ниска, там в тази категория няма недостиг на дейности. Според Dark Web Statistics, някои от най -популярните дейности са както следва:

  • Фишинг – Добър пример е този на нападател, който се опитва да събере данните на картата на човек, като ги насърчава да ги въвеждат в измамна форма като част от имейл с неограничен имейл.
  • Скимиране – обикновено се прави чрез поставяне на устройство на четец на карти, които летят ценните данни на кредитна карта, когато тя се подхлъзва.
  • зловреден софтуер : Това е софтуер, който потребителят е донесен за изтегляне на неговия компютър и който след това краде личната му информация.

  9. Дейностите в категорията „нелилегална“ или „неизвестна“ на тъмната мрежа представляват приблизително 22,6 % от общата активност.

  (източник: Daniel Moore & amp; Thomas rid) < /p>

  Това са обекти на депозити, уебсайтове, свързани с политика или идеологии, или информационни депозити. Някои от тези сайтове могат понякога да бъдат законни. Само по себе си това показва, че всички тъмни уеб сайтове не са „лоши“.

  Тъмната мрежа като цяло не е безопасно място. Има около 50 000 екстремистки терористични групи. Ако това не е достатъчно, за да ви обезкуражи, знайте, че хората също търсят зловреден софтуер. Всъщност, според различни статистически данни за кражба на идентичност в тъмната мрежа, се родиха много много средни злонамерени атаки и инструменти.

  Това каза, ако решите да го въведете, оборудвайте се с най-добрият антивирусен софтуер . В допълнение, някои от най-добрите VPN услуги също могат да ви помогнат да защитите идентичността си. И накрая, можете да получите услуга за защита на полета на идентичността , която е най-честният метод разузнаване. & Nbsp;

  Не ни вярвате? Разгледайте статистиката по -долу.

  10. Търсенето на злонамерен софтуер в тъмната мрежа е до три пъти по -високо от предлагането.

  (източник: цифра)

  Текущият зловреден софтуер доведе престъпниците към Разработете и получите нови инструменти за подобряване на веригата на доставки. Една от най -популярните е „злонамерен софтуер като услуга“ или „разпространение на зловреден софтуер за наемане“, както е показано в статистиката на тъмната мрежа на злонамерен софтуер. & Nbsp;

  11. Статистиката на тероризма в Dark Web разкрива, че в тази част на интернет има 50 000 екстремистки групи.

  (Източник: Wilson Center)

  Терористите започнаха да се използват Онлайн платформи в края на 90 -те години. По онова време това беше повърхностната мрежа. Въпреки това, след много медартис разузнаване и опустошителни събития, като например Парижките атаки през ноември 2015 г., терористите решиха да останат анонимни. Следователно те се обърнаха към тъмната мрежа, за да останат скрити и да защитят съдържанието си от хактивисти. & Nbsp;

  12. През 2021 г. компютърен пират публикува 700 милиона записи на LinkedIn в Dark Web.

  (Източник: Upguard)

  Dark Web Show, че нарушението на данните на LinkedIn е показано 92 % от потребителите на LinkedIn. хакери Поставете записите в продажба и дори публикуваха проби, за да покажат, че са сериозни. & Nbsp;

  <

  <

  <

  < p> те съдържаха подробности като:

  • Пълни имена и URL адрес на профила
  • Телефонни номера
  • Геолокация
  • Електронни адреси

  • Médartificial Intelligens Socartificial Intelligence Accounts, свързани

  13. Той пиратите са нарушили 230 487 файла, принадлежащи към персонала на Международния съюз на служителите на услугите.

  (Sourmly)

  Статистиката на статистиката Dark Web също Покажете, че в началото на 2022 г. 230 487 файла са принадлежали към училищните услуги, екипи за поддръжка, манипулатори за храна и шайби на прозорци. Изложбата съдържаше техните социални числа за сигурност на Intelligencele, техните имена и техните адреси.

  Колко хора използват тъмната мрежа? < /H3>

  Индия е страната с най -много потребители на тъмната мрежа. От друга страна, Австралия и Южна Америка са най -малко популярни. >

  14. Индийското население е това, което използва най -много Darknet на глава от населението.

  (източник: statista)

  Тези цифри се основават на статистиката Dark Dark Потребители на уеб, създадени от 23 227 респонденти. Те показват, че Индия има най -висок процент от светското разузнавателно население, използвайки тъмна мрежа, 26% от всички страни.

  15. От друга страна, Австралия и Южна Америка имат най -ниската употреба на глава от населението.

  (източник: arxiv)

  Между двете страни, тази цифра суми до 11,8% според статистиката за използване на Dark Web. Можем да разберем защо тези цифри представляват толкова ниско количество. Новини/Kellyville-Green-Box-Repressts-verhything-Wrong-With-Australasticial Intelligence-Internet-Sur-Nbn/“Target =“ _ Blank „> Мрежовата инфраструктура не е толкова напреднала тази на други страни.

  16. 70,6 % от потребителите на Dark Web са мъже.

  (източник: arxiv)

  Така статистическите данни показват, че 29,4 % от хората, които използват Dark Web, са Жени. Другите – 70,6 % – са мъже.

  Принстънският университет проведе проучване по този въпрос, използвайки комбинация от полуструктурирани интервюта и онлайн проучвания. << /p>

  17. Почти 70% от потребителите на Dark Web са на възраст между 18 и 35 години.

  (източник: arxiv)

  Повечето потребители на Dark Web са младеж. Всъщност 35,9% от тях принадлежат към категорията на 18-25 годишни, последвани от 34,8%, които са на възраст между 26 и 35 години. & Nbsp;

  от друга страна, само 16, 8% на хора на възраст от 36 до 45 признават, че използват тъмната мрежа. & nbsp; 56-65 годишните са само 3,1% за използването му. Над 65-те са тези, които използват най-малко тъмната мрежа, като само 0,6% от тях са го сърфирали.

  Статистика на тъмния уеб пазар

  Замисляли ли сте се какви неща бихте могли да намерите в тъмната мрежа?

  Проверете статистиката на Darknet, за да разберете.

  18. Има осем ключови категории на местата на тъмния уеб пазар.

  (източник: statista)

  Според Службата на Организацията на обединените нации срещу наркотици и престъпления, повечето реклами Засягайте оръжията и наркотиците, последвани от хакване и злонамерен софтуер. Другите категории, които могат да се видят в различни области на тъмния уеб пазар, са измама и фалшифициране, ръководства и уроци, както и категория, наречена „Други“.

  19. Dark Web Statistics показва, че 59 % от пазара се регистрираха загрижени за незаконни лекарства и химикали, свързани с наркотици.

  (източник: Статита)

  от тези 59 % От съобщения 48 % се отнасят до незаконни наркотици и 11 % от предметите, свързани с наркотиците, което означава, че 59 % от съобщенията са свързани с наркотици. Останалите 41 %се отнасят до други категории като огнестрелно оръжие (1 %), хакерство (2 %), ръководства/уроци (11 %), измама (17 %) и фармацевтични продукти (3 %). Има и категорията „Други“, която представлява 7 % от регистрациите.

  20. Измамните и фалшиви регистрации съставляваха втората основна категория, представляваща 17 % от пазарните места.

  (източник: Статист; Новини на конференцията за измами)

  Защо е Този факт на тъмната мрежа толкова високо? Това вероятно се дължи на факта, че хората дават толкова лесно личната си информация. И тогава, разбира се, има и чудесната наличност на инструменти, позволяващи нарушения на данните. Dark Web е напълно анонимна среда, в която хората могат да възприемат незаконното поведение, без да бъдат хванати.

  21. Empire е едно от най -големите пазарни места в Darknet, с повече от 6000 продукта. % от съобщенията в тази платформа се отнасят до лекарства. bitcoin , monero и litecoin са приети форми на плащане. След като сте платили, стоките се изпращат на купувача чрез междинен интелигентност, в който могат да се свържат с една или друга от страните. Продажбата на статии за империята всъщност изисква право на членство от 100 долара. 22. 1,5% от трафика на браузъра TOR посещават тъмната мрежа.

  (източник: truelist)

  може да се очаква, че по -голям процент от потребителите на Tor приема Грижа за сенчест бизнес в тъмната мрежа. Но по -малко от 2% посещават такива сайтове. Вместо това повечето хора го използват за достъп до цензурираното съдържание на повърхностни сайтове.

  Колко вашите данни в тъмната мрежа струват?

  Статистиката за ежедневни транзакции в Dark Web разкрива, че вашите лични данни могат да бъдат продадени до 270 долара в тъмната мрежа. в тъмната мрежа?

  тук:

  23. Само за $ 9 можете да закупите откраднати номера на кредитни карти. са достъпни и на ниски цени. & nbsp;

  Може да се чудите как пиратите успяват да получат тези числа. Една от най -често срещаните техники е да поставите устройство на автоматичен дистрибутор на билети или четец на карти, който улавя информация от самата карта. Според скорошната тъмна уеб статистика, подробностите за банковите карти, продавани в тъмната мрежа, съдържащи стотици или хиляди долари, са достъпни за едва 250 долара.

  24. Данните за плащане могат да бъдат получени за сума от 270 долара в тъмната мрежа.

  (източник: положителни технологии)

  Средствата по -често срещани за Пиратите за получаване на данни за плащане е да се използват различни коне от Ransomware Troy, които през последните години причиниха сериозни щети на няколко водещи компании. Всъщност общите щети, причинени от тези атаки, биха надхвърлили 1,5 милиологични разузнавания на долари. & Nbsp;

  25. Крадец, струващ около 10 долара, може да се използва за кражба на вашите ценни пароли.

  (източник: положителни технологии)

  Как така- те? & nbsp;

  Различни статистически данни на тъмната мрежа показват, че най -често срещаните средства се състоят в кражба на вашите пароли в клипборда ви, копиране на вашите удари на клавиатурата или запис на заглавието на прозорец, докато пишете.

  Това се нарича keyloging . Някои хакери също са в състояние да деактивират вашия антивирусен софтуер . Това е печеливша индустрия. Всъщност приходите, генерирани от атака, обикновено са 1000 пъти по -високи от действителната цена на атаката.

  26. Средната цена за получаване на сканирано копие на паспорт е само $ 2.

  (източник: положителни технологии)

  Въпреки това, паспортите не са не са Единствените лични документи, които престъпниците търсят в Dark Web. Лицензиите за шофиране, докладите за платежоспособност и други видове финансови документи също са популярни цели. & Nbsp;

  И така, защо престъпниците намират толкова ценни лични данни? Тъй като им позволяват да се регистрират в онлайн услуги, което по същество им позволява да извършват измама, използвайки данните за контакт на друго лице. Dark Web Vs. Дълбоката мрежа

  замисляли ли сте се какви са разликите между повърхностната мрежа, дълбоката мрежа и тъмната мрежа? Ето някаква информация, от която се нуждаете.

  Най-дълбокият слой на интернет се нарича тъмната мрежа и Нейният достъп изисква търсачки за спецификации за разузнаване . По същество съдържа нелегална информация като порнография, черни пазари и инструкции за хакване. Но всичко не е толкова тъмно. Някои хора го използват за кампания и насърчаване на свободата на изразяване.

  Разликата между Deep Web и Dark Web е, че Deep Web е най -добрият слой на тъмната мрежа. Това е много по -важна част от интернет, но която за пореден път не е индексирана в търсачките. Според фактите относно дълбоката мрежа, съхраняваната там информация не е незаконна и като цяло включва правни документи, академична информация или медицински документи. Въпреки че дълбоката уеб статистика не е сигурна в точния брой сайтове, съдържащи се в дълбоката мрежа, това, което знаем, е, че тя съдържа около 7 500 TB данни чрез всички дълбоки уеб сайтове, които съдържа.

  горният слой е известен като повърхностното платно. Това е най -малката част от мрежата, едва 10%. Тук всички сайтове са индексирани от основните търсачки и са лесни за достъп. вече са разгледали дела на интернет, който е тъмната мрежа. Com/learn/dark-web „target =“ _ blank „> тъмна уеб .

  1. ISIS използва Dark Web, за да защити членовете си, да разпространява пропагандата си и да запази съдържанието си.

  (Източник: Институт за изследване на тероризма)

  Когато атаките са предприели в Париж през ноември 2015 г., ISIS все повече се занимаваше с факта, че силно привилегированата информация изпада в лоши ръце. Всъщност мистериозният колектив на анонимните пирати затвори няколко от своите уебсайтове, достъпни в Surface Web от Bartificial Intelligence на кампанията „Opparis“. Сайтовете са създадени от ISIS в Dark Web, за да им помогнат да разпространяват информация и пропаганда, като същевременно защитават съдържанието им от хактивисти. Като част от това усилие, техният собствен орган за пресата, Център за среден разузнавател Al-Hayat, публикува обяснения и връзки как да получите достъп до тези сайтове на ISIS форум. Приета Telegram, криптирана платформа, позволяваща изпращането на съобщения до различни мобилни устройства. Хората зад тази платформа бяха толкова убедени в нейната безопасност, че предложиха награда от 300 000 долара на всеки, способен да наруши криптирането си. & NBSP; Съобщенията, изпратени тук, могат да съдържат връзки към „.onion“ сайтове, свързани с тъмната мрежа.

  2. Едуард Сноудън разкрива тайни за програмите за наблюдение на масовия мониторинг на NSA.

  (източник: Truthfinder)

  Едуард Сноудън е бивш агент на разузнавателната общност, най -известен като свирка. След като напусна своя инфраструктурен анализаторски пост през май 2013 г., той разкри редица силно поверителни документи на NDA, както и информация за секретна програма за наблюдение на масовото наблюдение.

  Snowden разкри от големи количества информация, до която други хора могат да имат достъп Използване на пароли или варфичен интелект The Dark Web. Той събра тази информация чрез директен контакт с различни журналисти и те не можеха да бъдат търсени с помощта на търсачки. Те съдържаха всякакви подробности относно програмите за наблюдение на масовия мониторинг на НСА, които обществеността не беше наясно. Случва се също така да е било извън границите на американската конституция. Едно от най -големите течове на информация, според наказателната статистика от тъмната мрежа.

  Обвиненията, задържани срещу Snowden, бяха кражба на обществени блага и шпиониране, като всяка от тях беше отговорна на десетгодишна присъда. В момента той пребивава в Русия, където може да остане три години. >

  3. Операция Onymous ви позволява да затворите редица незаконни тъмни уеб сайтове.

  (Източник: Europol)

  Операция Onymous беше съвместен бизнес между европейското разузнаване Агенция Европол и ФБР за борба с престъпления като Darknet Markets, Botnets, злонамерен софтуер и продажба на незаконни наркотици. Последният също участва в участието на американската администрация, отговорна за борбата срещу наркотиците.

  Компанията има успех, тъй като до 400 основни пазари за наркотици бяха затворени от началото на ноември 2014 г. Фактите относно Deep Web показват, че са извършени и 17 други арести във връзка с сайтове за контрабанда и пране на пари в 17 други страни.

  Един от най -големите успехи на тази система несъмнено е закриването на втора версия на известния пазар Square Silk Road, който доведе до арестуването на разработчик на софтуер с 26 години в Сан Франциско. Само няколко часа след затварянето на втората версия, друга версия на Silk Road беше открита скоро след това и бързо се оттегли от трафика.

  Въпреки това остават други големи незаконни пазари като еволюция и агора. Действителният брой затворени сайтове беше много висок. Истинската цифра е около 27. Въпреки че броят на първоначално публикуваните 414, тази цифра остава впечатляваща, ако считаме, че голяма част от интернет е тъмната мрежа. & Nbsp;

  5. Изкачването и изчезването на Ross Willartificial Intelligencem Ulbricht и Silk Road.

  (източник: GuardArtifical Intelligence)

  Рос Уилирт Intelligencem Ulbricht имаше визия. Създайте безплатен пазар, предлагащо анонимност на своите потребители, които могат да купуват и продават продукти, стига да не са причинили никакви щети на никого. Той започва работа по тази идея през 2010 г., в допълнение към основната си дейност на продавача на книги. Неговият проект – The Silk Road – остана активен до ареста му през 2013 г.

  Въпреки че използва онлайн псевдонима Dread Pirate Roberts, той най -накрая беше открит от следователя на „IRS Gary Alford през 2013 г. доведе до ареста на Улбрихт през октомври 2013 г. в клона на Глен Парк на публичната библиотека в Сан Франциско. & nbsp;

  само по себе си беше събитие. Улбрихт беше разсеян от постановка на двама агенти, преструващи се на студени любители, които всъщност бяха членове на ФБР. Междувременно друг агент се зае с лаптопа, на който Улбрихт работи и бързо копира важни файлове на USB ключ, за да изгради основни правни доказателства срещу него. Различни уеб уебсайтове също вероятно са помогнали на ФБР в мисията си да донесе Ulbricht.

  През февруари 2015 г. Улбрихт беше обвинен в компютърно хакерство, пране на пари и трафик на интернет наркотици. Той беше осъден на двойна присъда на живота в живота, към която се добавят 40 години затвор и няма възможност за условно освобождаване. Следващи обаждания, които не са успели, Ulbricht вече е задържан в пенитенциарния Tucson.

  резюме.

  тогава. Каква е частта от интернет, която е тъмната мрежа?

  Почти половината от интернет. От финансова измама до порнография чрез трафик на наркотици изглежда, че най -лошите аспекти на човечеството са намерили убежище там.

  Но понякога, понякога тъмната мрежа позволява да пристигнат добри неща и да подчертаят истината.

  Въпреки това е препоръчително да продължите с повишено внимание или, още по-добре, да го избегнете напълно.

  често задавани въпроси

  Това е тъмна уеб или тъмна мрежа?

  Тъмната мрежа е суперпозиция, която“ покрива „интернет и позволява анонимност. Dark Web се ​​отнася до уебсайтове, които съществуват в тъмната мрежа.

  кой е измислил тъмната мрежа?

  По ирония на съдбата, той е създаден от правителството на САЩ като платформа, позволяваща на шпионите да обменят данни анонимно.

  Какво можем да купим на тъмното Web?

  Няма ограничение за нещата, които можете да закупите в тъмната мрежа. Cependant, nous le connaissons surtout comme un endroit où l’on peut acheter de la drogue, ainsi que des armes et des outils pour frauder.

  Comment accéder au Dark Web ?

  Nous ne vous recommandons pas d’essayer d’accéder au Dark Web. Il s’agit d’un endroit inquiétant où sévissent des activités criminelles. Les personnes assez courageuses pour accéder au Dark Web utilisent principalement Tor et I2P.

  Le Dark Web est-il illégal ?

  Accéder au Dark Web lui-même n’est pas illégal. Cependant, l’achat d’articles illicites ou l’utilisation de services illicites peut l’être.

  Est-il illégal d’être sur le Deep Web ?

  Non, il n’est pas illégal d’être sur le Deep Web. Tant que vous ne participez pas à une activité illicite.

  Certains des liens figurant dans cet article peuvent être des liens d’affilartificial intelligencetion, qui peuvent me procurer une rémunération sans frais pour vous si vous décidez d’acheter un plan payant.
  Ce sont des outils que j’ai personnellement utilisés, que je soutiens et qui permette de vous offrir du contenu gratuit.
  Dark Web : Statistiques et Chiffres Clés (2023)