➤ Как да отворите RAR файлове на Windows и Mac?

< Div class = "_ 20px">

Всеки от нас успя да отговаря на файловия формат .rar в един или друг момент. Форматите на файлове RAR са полезни, когато искаме да прехвърлим големи файлове в интернет.

Ще видим полезността на формат на файловете RAR, как да създадем RAR файл и ще научим как да ги отворим Използване на различни операционни системи. Към края на този урок ще разгледаме някои от често задаваните въпроси, свързани с .rar.

Файл Какво е .rar файл?

Това е формат на архивния файл Това е разработено от руски софтуерен инженер на име Юджийн Рошал. RAR е съкращеният интелигентност на (R) Roshal (AR) архив.

Може да се чудите какво има този файлов формат от конкретни в сравнение с други текущи формати, които повечето между нас ни знаят, например Doc, TXT, PDF или други архивни формати като Zip, 7s и т.н. Има много други неща, които правят този формат много полезен.

Нека ги разгледаме:

  • Позволява ви да групирате няколко файла, които избягват притесненията Когато трябва да се споделят няколко файла. По този начин, използвайки RAR формат, няколко файла могат да бъдат групирани и изпратени в един GO, вместо да изпращате един файл наведнъж.
  • Този тип файлове компресира данните, като по този начин намалява размера на файла по време на прехвърлянето . Това прави процеса на прехвърляне на файлове по -бърз.
  • Той поддържа механизма за възстановяване на грешки, който значително намалява риска от загуба на данни.
  • Подобно на файловете RAR са шифровано , следователно е по-средство със сигурност да споделяте файлове от източник до дестинация.

Следните точки заслужават да бъдат подчертани тук:

  • Минимумът на размера на RAR файл е 20 байта и позволява максимален размер (2^63 – 1) Байтове, или 9 223 372 036 854 775 807! !!
  • Форматът на RAR за Windows се основава на командния ред.
  • Версията на Windows GUI на формата на файла на RAR е winrar.

Как да създадете RAR файл

Създаването на „RAR файл зависи от операционната система, която използвате.

Тук е списъкът на софтуера, необходим за създаване на RAR файл за някои от най -често срещаните операционни системи.

Операционна система: Софтуер за създаване на RAR файл (лиценз)

  • windows : winrar
  • : rar (Команден ред), SimplyRar (графичен интерфейс)
  • linux : rar (командният ред)
  • ms -dos : rar (Команден ред)
  • Android : RAR

лицензният софтуер обикновено има пробна версия, която може да бъде изтеглена за няколко дни AVA AVA За да бъдете закупени и използвани.

След като изтеглите лиценза или пробния софтуер, трябва да го инсталирате в системата си, за да създадете RAR файл. В този урок ще ви покажем как да изтегляте, инсталирате и използвате winrar (пробна версия), за да създадете RAR файл в операционната система Windows 10.

Ще подходим и към стъпките на използването на Winzip За да създадете RAR файлове на Mac OS.

Създаване на RAR файл в експлоатацията на Windows на системата D ‘

За да създадем RAR файл в Windows OS, трябва да сме поддържали софтуер, инсталиран в нашата система. Winrar е версията на Guy за Windows, за да създаде RAR файл. Нека започнем с инсталирането на Winrar в нашата система, описаните по -долу стъпки ще служат като справка.

winrar изтегляне

1) Отворете winrar и щракнете върху бутона Изтеглете Winrar. “ style=“max-width:740pxpx“>

2) Щракнете върху бутона „Изтеглете Winrar“ на следващия екран.

3) Comme indiqué sur l’écran, cliquez sur RUN et ensuite sur YES dans la fenêtre pop-up qui s’affiche За да започнете да изтегляте Winrar.

4) Dans la fenêtre qui s’affiche , choose the destination folder Използване на бутона „Преглед“. Това е мястото, където софтуерът ще бъде запазен.

5) Сега кликнете върху „Инсталиране“. Като кликнете върху „Инсталиране“, приемате лицензионното споразумение на крайния потребител (EULA) и пристъпвате към инсталирането на софтуера.

6) Щракнете върху „OK“ на следния екран.

7) След като инсталацията е успешна, ще получите екрана по -долу. Кликнете върху „Готово“.

 WINRAR installation complete

Ceci termine le processus d „Инсталиране на Winrar на Windows 10. Инсталирахме Winrar в нашата система, нека сега да видим как да създадем архивен файл/rar.

Създаване на RAR файл/ Папка

Сега, когато сме инсталирали WinRar в нашата система, нека се опитаме да архивираме набор от 3 файла. В примера по-долу имаме документи с 3 думи, наречени „Work1“, „Work2“ и „Work3“. Тези файлове са разположени в „този компютър & gt; работни записи“ на системата.

Моля, следвайте стъпките по -долу, за да видите как може да се създаде RAR файл/папка:

1) Отворете Windows Explorer и отидете на мястото на облегалката, което съдържа файловете, които трябва да бъдат преобразувани във формат RAR. В нашия случай това са „този компютър & gt; Десктоп & gt; Работни записи ‘.

работни записи

2) Maintenant, sélectionnez les 3 fichiers (Shift + Click) et Right click to Вземете опции за менюто. Изберете опцията „Add To Work Records.rar“. Това ще създаде RAR папка, обединяваща трите файла, избрани в папка, наречена „Work записа.rar“ (същото име като папката, в която са поставени трите файла).

 Добавяне към работни записи.rar

3) En sélectionnant cette option, le fichier „Work Records.rar“ est généré et placé au même endroit que les ток на fichiers.

работни записи

4) Dans la liste, nous avons d’autres options qui peuvent être utilisées pour créer un fichier RAR : “ Добавете към архива … „,“ компресиране и изпращане по електронна поща … „и“ компресиране в „Работни записи.rar“ и изпратете по електронна поща „.

 Повече опции, които могат да бъдат да създадете файл

5) Si nous devons changer le nom et Местоположението на RAR файла, който създаваме, може да се използва опцията „Добавяне към архива …“ може да се използва. Получаваме екрана по-долу, когато е избрана тази опция.

  • Бутонът за разглеждане може да се използва за избор на местоположението, където файлът RAR трябва да бъде запазен.
  • Архив-име може да се използва за промяна на името на RAR файла, който в противен случай е дефиниран като името на текущото местоположение на файла/папката.
  • Форматът на архива може да бъде избран като RAR (избран по подразбиране).
  • ОК – Когато щракнете върху него, RAR Файлът се създава и запазва.

6) В сценарий, при който искаме да създадем директно и да изпращаме по имейл RAR файл, опцията „Заключение в„ Записи на работните места “и изпращане по имейл“ или „Консулър и изпращане по имейл …“ може да се използва.

И така, досега видяхме как да създадем RAR файл с помощ и 64-битови операционни системи.

  • Може да се изненадате, когато научите, че Winrar поддържа и други архивни формати като Zip, 7-ZIP, TAR, GZIP, за да назовем само няколко. Това означава, че ако имате Winrar във вашата система, споменатите формати могат да бъдат изхвърлени с помощта на Winrar.
  • Winrar е достъпен в определен брой различни езици и за различни версии на Windows.
  • Winrar се плаща софтуер, но тестовата му версия е достъпна за период от 40 дни, след което, ако е необходимо, можете да закупите неговата версия под лиценз.
  • Създайте RAR файл на Mac OS

    Въпреки че операционната система Mac има инструмента за архив на Apple Utility, който ви позволява да отключвате архивирани формати като Zip, GZIP , Катран и т.н. Въпреки това, той няма интегрирана поддръжка за изхвърляне на RAR файловете.

    Както в случая с Windows OS, WinRar е достъпен и за Mac OS, но само като софтуер на командния ред. Няма налична версия на Winrar, за да има достъп до него на Mac OS. Поради онлайн командната версия (терминал), RAR за Mac липсва на потребителя, приятелска интелигентност. Следователно използването на RAR за Mac не е популярно.

    Всъщност има много малка поддръжка по отношение на наличния софтуер, когато става въпрос за създаване на RAR файл на Mac. SimplyRar е помощна програма с отворен код (базирана на графичен интерфейс), която може да се използва за създаване на RAR файлове на Mac OS.

    Въпреки това, трябва да се отбележи, че разработчиците на тази помощна програма вече не предоставят нито един Поддръжка, тъй като те вероятно вече не са активни.

    Следвайте стъпките по -долу, за да изтеглите SimplyRar:

    • Отворете simplyrar и кликнете върху свободната връзка за изтегляне.

    • Веднъж té Подкрепете, инсталирайте софтуера в системата.
    • След като инсталацията приключи, отворете програмата за полезност.
    • Плъзнете файла (ите) или папката, която трябва да бъде преобразувана във формат на RAR В прозореца на програмата за комунални услуги.
    • Щракнете сега върху бутона Създаване на RAR.
    • Когато сте поканени, изберете желаното местоположение, за да запазите файла/rar.
    • Папка сега щракнете върху OK.

    Как да отворите RAR файлове

    като софтуерът е необходим за създаване на RAR Файл, външен софтуер също е необходим за отваряне на RAR файла. Нито една от операционните системи няма интегрирана поддръжка за отваряне на RAR файла, с изключение на OS Chrome.

    В този урок ще разгледаме наличния софтуер, за да отворим RAR файл под Windows и Mac OS.

    Има няколко софтуера за отваряне на RAR файл. Софтуерът, който е на разположение за отваряне на RAR файл, е както и разузнаване (под лиценз) и изключване (Freeware). В този раздел ще разгледаме двата типа софтуер, а именно лицензен софтуер и безплатен софтуер.

    Противно на създаването на RAR файл, има определен брой софтуер под лиценз и безплатен софтуер за отваряне RAR файл. Ще видим подробно как да отворим RAR файл с помощта на WinRar в операционната система Windows. В допълнение, ние също ще разгледаме процеса на отваряне Бърза справка. Таблицата също така ви позволява да сравнявате цената на различните комунални услуги, както и формата на файла, който поддържат. Връзката за съответните им изтегляния също се споменава.

    Отворете RAR файл под Windows

    както е споменато по-горе, Операционната система на Windows няма интегрирана поддръжка за изхвърляне на RAR файловете. Следователно е необходим външен инструмент за отваряне на RAR файлове към операционната система Windows. Ще видим стъпките за отваряне на RAR файл с Winrar. WinRar позволява двете операции за архивиране и депресия на RAR файл.

    В предишния предмет относно създаването на RAR папка в операционната система Windows видяхме как да изтеглим софтуера Winrar Utility. След като WinRar е инсталиран във вашата система, сега ще видим как да отворим RAR папка. Нека се опитаме да отворим същия файл „Work Recordss.rar“, който създадохме по -рано.

    1) Отворете местоположението на папката „Work Records.rar“ в Windows Explorer.

    <Фигура Class = "W-RichText-Figure-Type-Image W-Richtext-Align-Center">

    open rar file on windows

    2) Cliquez avec le bouton droit de la souris sur le dossier et sélectionnez l’option Ouvrir avec WINRAR.< figure class="w-richtext-figure-type-image w-richtext-align-center">

    . -figure-type-image w-richtext-align-center“>

    WINRAR_window

    4) Select the file (s) and click Extract до и ще получите изскачащия екран, където дестинацията на извлечените файлове може да бъде избрана, както е посочено по-долу.

    < div> дестинация на извлечените файлове

    5) Les fichiers sont extraits et sauvegardés à l’emplacement sélectionné d’où ils peuvent être consultés.

    Отворете RAR файл на Mac OS

    Mac операционната система има инструмента за архив на Apple Utility, който ви позволява да отключвате архивирани формати като Цип, gzip, катран и др. Той обаче няма интегрирана поддръжка за изхвърляне на RAR файловете. По този начин, както в операционната система Windows, е необходим външен инструмент за отваряне на RAR файлове и в операционната система Mac.

    Winzip е един от тези помощни софтуер. Не се смущавайте по име. Въпреки че Winzip се използва за компресиране на файлове, той поддържа десархивиране от различни други формати от ZIP формата.

    Нека да видим стъпките, които да следвате по -долу, за да отворите RAR файл с помощта на Winzip:

    • Изтеглете и инсталирайте Winzip на вашата MAC система от тук
    • Отидете до местоположението на файла/папката, което искате да десархив.
    • Щракнете с десния бутон върху папката/папката и изберете менюто Services в контекстното меню.
    • Изберете Diszipper.

    Прекъсване на RAR файл е доста лесно. Всъщност, с голям брой налични приложения за комунални кодове с отворен код, десархивирането е доста лесно в сравнение с ограничените опции за това дали е наличен отворен лиценз или код на код, за да създаде RAR файл/

    разлика между RAR и ZIP файлови формати

    Почти всички сме мислили, един или друг ден, за разлика от RAR и ZIP файловете . В същото време повечето от нас разбират, че ZIP и RAR са както архивирани файлови формати, които съдържат един или повече файлове в компресирана форма.

    Нека първо да разберем цип формата, след това, което ще бъде по -лесно За да се разберат разликите между ZIP и RAR.

    Форматът на ZIP файла – Външният софтуер, наречен PKZIP, е създаден от Phil Katz през 1989 г. Въпреки това, много софтуер сега предлагат интегрирана поддръжка за ZIP файлове. Например, версия 10.3 на Windows 98 и Mac OS предлага интегрирана поддръжка за компресиране и декомпресиране на файлове без The нужда от външен софтуер.

    Друга налична функция благодарение на zip е да се даде на потребителя избор да компресира или не файл по време на компресия. В допълнение, потребителят може също да избере типа алгоритъм за компресия, който да използва.

    Трябва да знаете, че има различни алгоритми за компресиране на файл и че разликата се крие главно в необходимата степен на компресия.

    Нека сега разгледаме разликите между формати на файлове с ZIP и RAR, които ще ни помогнат да решим кой формат на архива е най -изгодният за нас в дадена ситуация.

    Zip

    • Формат на архивния файл, разработен от Phil Katz през 1989 г., наречен PKZIP Utility.
    • Интегрираната поддръжка се предоставя от операционната система Windows 98 и плюс операционната система, Mac OS VER 10.3 и плюс.
    • Разширенията на файловете за ципирани файлове са .zip, .zip и MIME.
    • Никой външен софтуер не е необходим, тъй като интегрираната поддръжка се предоставя от Windows 98 и следващите версии.
    • Не е необходим външен софтуер, тъй като интегрираната поддръжка се предоставя от Mac OS VER 10.3 и плюс.
    • Минималният размер на RAR файл е 22 байта, а максималният му размер е (2^32 – 1) байта. & Nbsp;

    <

    < H3 id = "rar"> rar

    • Формат на архивния файл, разработен от Eugene Roshal през 1993 г., наречен RAR. чрез единствената хромирана операционна система.
    • Разширенията на файловете за ципирани файлове са .rar, .r00, .r001, .r002.
    • Софтуер като WinRar може да се използва за създаване и отваряне на RAR файлове в операционната система Windows.
    • Софтуерът като Unarchiver може да се използва за създаване и отваряне Максималният размер е (2^63 – 1) байта. & nbsp;

    Резюме.

    Този урок има за цел да обясни какъв е файл на RAR и как можете да създадете и отворите RAR файл/папка.

    Целта беше да ви помогне да ви помогнем Разбиране на различния софтуер за помощни услуги, наличен за създаване и отваряне Създаването на RAR файл в две основни операционни системи, а именно Windows и Mac.

    По същия начин, ние също разгледахме отварянето на RAR файл в системите на „Windows и Mac Exploitation. Разликата между RAR и ZIP формати също е обект на задълбочена дискусия.

    често задавани въпроси

    Как да сложа парола на WinRar?

    • Отидете на местоположението на папката File/RAR.
    • Щракнете с десния бутон и изберете Отворете с Winrar в контекстното меню.
    • В прозореца Winrar щракнете върху Добавянето.
    • В изскачащия прозорец, който върви, щракнете върху бутона „Задаване на парола“.
    • Въведете и въведете паролата отново.
    • Щракнете върху OK.

    set password

    коя програма ви позволява да отваряте RAR файлове?

    RAR файловете могат да бъдат отворени от разнообразен софтуер за комунални услуги, налични на пазара. Има софтуер за лиценз и безплатен софтуер. WinRar е лицензиран софтуер, който позволява поддръжката на RAR файлове.

    Той има пробен период от 40 дни, през който може да се използва, преди да се наложи да плати за своя лиценз. Въпреки това, има разнообразие от друг наличен софтуер, който е с отворен код и до голяма степен предпочита, например 7- zip, извличане сега и т.н.

    Winrar може да компресира RAR файлове?

    Да. Winrar е версията на Windows GUI на файла на RAR. Следователно може да се използва за компресиране и декомпресиране на RAR файлове. Но трябва да се помни, че Winrar е лицензиран софтуер и че не може да се използва след 40-дневен пробен период, без да купува лиценза си.

    как да компресирате Файлове с WinRar?

    Въпреки че WinRar се използва за създаване и отваряне на RAR файлове, той също така поддържа архивиране и десархивиране на ZIP файлове. << /p>

    Следвайте стъпките по -долу, за да компресирате файл с WinRar:

    • Отидете във файла/папката, която искате да компресирате.
    • Щракнете върху него с десния бутон на мишката и изберете Добавяне към архивите.
    • Щракнете сега върху бутона с ZIP радио в прозореца, който се отваря.

    бутон zip
    Някои от връзките, появяващи се в тази статия, могат да бъдат партньорски връзки за разузнаване, които могат да ми осигурят безплатно възнаграждение за вас, ако решите да купите платен план.
    Това са инструменти, които лично съм използвал, които поддържам и които ви позволяват да ви предлагате безплатно съдържание.