➤ 9+ Най -добри инструменти за оптимизация и компресия на GIF (2023)

Какво представляват GIF изображенията?

Графичният обмен формат (графичен обмен формат, GIF в съкратено) е често използвано изображение Файлен формат в мрежата, по -специално от потребителите на Medartificial Intelligence Intelligence.

Форматът на файла на GIF е разработен през 1987 г. и е до голяма степен признат като един от формата Най -ефективното споделяне на цифрови изображения.

Предимства и недостатъци на GIFs

Основното предимство на GIFs е, че този файлов формат позволява на потребителите да подчертават сложните концепции по -лесно и по -бързо. Ако те се използват ефективно, GIF могат да направят иначе сериозно, по -просто или по -приемливо съдържание. Може би поради тази простота GIF файловете са забележително популярни в платформите на средна интелигентна социална интелигентност, където сериозно е, че те могат да дадат професионален аспект на уебсайт. В допълнение, те предлагат съществено визуално привличане, което може да помогне за намаляване на скоростта на отскок и подобряване на степента на задържане.

От друга страна, GIF файловете са проектирани с палитра от цветове максимум 256 цвята. Следователно изглежда, че те са с по -малко добро качество от другите формати за споделяне на изображения.

GIF също са за съжаление с бавното си натоварване, особено когато се предлагат под формата на големи файлове.

За щастие, можете да увеличите скоростта на зареждане на GIF, като намалите размера му и тук се намесват GIF компресори.

Както показва тяхното име L ‘, GIF компресорите са спецификационни инструменти за интелигентност, предназначени да оптимизират GIF файловете на файлове чрез намаляване на техния размер. Добрият GIF компресор трябва да намали размера на вашите GIF файлове, без да влияе върху цялостното му качество.

Тук е преглед на най -добрите инструменти за компресия на GIF, в които си струва да инвестирате.

Препоръчително Четене: най-добрите видео конвертори в GIF

Най-добър компресор на GIF

1. свиване o’matic от softonic .

 shrink omaticensoftoniccom

  • Plateformes prises en charge : Windows et macOS
  • Цена : Безплатен

Свиване O’Matic е мощен GIF компресионно средство, разработен от доставчика на известни софтуерни решения Mondartifice Intelligencele, Softonic.

Един от най -възхитителните аспекти на свиването на O’Matic е неговата функция за спестяване на време, която v OU може да намали размера на няколко GIF файла едновременно. Това е и един от най -приятелските компресори за интелигентност GIF, които можете да намерите. За да намалите размера на вашите GIF с помощ като желания формат на файла и въртене. Можете също да припишете на намалени файлове тяхното име и местоположение и да изберете дали искате те да имат филиграни или не.

2. youcompress .

youcompress com
  • Plateformes prises en charge : Toutes les plateformes basées sur un navigateur, Включително Windows, MacOS, Linux, iOS и Android.
  • цена : безплатен

YouCompress е безплатен компресор за онлайн файлове, който ви позволява да Компресирайте вашите GIF и няколко други файлови формати, включително MP3, MP4, MOV, PNG, PDF, JPG, JPEG, за да назовем няколко. Инструментът е проектиран с интуитивен потребителски интерфейс (IU), което го прави отлична препоръка за начинаещи и професионалисти.

youccom също работи по невероятно бърз начин. За да използвате инструмента, просто изберете и изтеглите GIFS, след това изчакайте няколко секунди.

Въпреки че това е безплатен GIF компресор, файловете на YouCom включват всеки воден знак. В допълнение, фактът, че инструментът е достъпен онлайн, елиминира необходимостта от изтегляне и инсталиране.

3. imageOptim .

imageoptim com
  • Platforms supported : macOS and Android < Price : Free

ImageOptim е обикновена услуга за влачене и пускане, която позволява на потребителите да компресират GIFs от всякакъв размер, без да губят първоначалното качество на файловете. Инструментът се счита за един от най -ефективните GIF компресори, тъй като може да намали вашите GIF до 80 % от първоначалния им размер.

Вместо да повлияе на крайното качество на вашия GIF, ImageOptim се фокусира върху елиминирането на метаданните , ненужни цветови профили и други невидими отпадъци от файла.

и освен GIF, можете също да използвате ImageOptim, за да намалите размера на други популярни файлови формати, като JPEG и PNG.

4.

    Поддържани платформи : Windows 7/8/10 и MacOS 10 или по -високи
  • Цена : Безплатна налична версия, платени планове от $ 2,95/месец.

Интуитивен потребителски интерфейс, прост дизайн, функции на минимална навигация и липса на натрапчиви реклами правят Wondershare Online Uniconverter Идеален инструмент за начинаещи. Инструментът също е много бърз. За да стартирате процеса на компресия, просто изтеглете вашите GIF файлове и изберете желания размер на изхода, както и честотата на изображението.

Можете да решите да намалите файловете си един по един или да ги работите масово. След като приключи с компресирането на вашите GIF файлове, Wondershare Online Uniconverter може да изпраща файловете директно до вашия Dropbox за лесен достъп.

Трябва също да се спомене, че файловете, компресирани от Wondershare Online Uniconverter, не включват Filigree.

5. gifgifs .

gifgifs com< /Div>

    Платформи за поддръжка : Windows
  • процент : li>

GIFGIFS представя един от най -простите потребителски интерфейси. The tool is a one -stop shop for various GIF optimization services, including resizing, rotation, cropping, inversion, division and, of course, compression of GIF.

for Use gifgif for gif compression, you start by Изтегляне на вашите файлове на таблото или поставете GIF URL адреса. След това избирате нивата на опазване на цветовете, размера на изображението и желаното ниво на загуба, след което оставяте инструмента да поеме.

В допълнение към това, че сте напълно безплатни, е успокояващо да отбележите, че GIF, компресиран от Gifgifs, няма воден знак. Инструментът е достъпен и на два езика-английски и испански.

6. gif намаление .

gifreducer com

    Платформа за поддръжка : Windows
  • Цена : Безплатни

Понякога всичко, от което се нуждаете в GIF компресора, е прост инструмент за име, който върши работата. И това получавате, когато изберете GIF редуктор.

За да започнете, използването на GIF редуктор е напълно безплатно. В допълнение, инструментът ви позволява да изтегляте GIF файловете си директно от библиотеката на вашето устройство или Vartificial Intelligence URL адрес на изображението. След като бъде изтеглен, щракнете върху бутона „Намалете го“. След това щракнете върху бутона „Покажи на намалено изображение“ и изберете изображението, което искате да запазите. След като изберете изображението за запис, завършвате процеса по десен кликване на мишката, след което щракнете върху „Запазване на изображението под“.

Единственият недостатък обаче е, че GIF Raducer поддържа само изтегляния с максимален размер от 2 mb.

Най-добри инструменти за оптимизация онлайн gif

Ако просто искате За да оптимизирате един или няколко GIF файлове, не е необходимо да изтегляте софтуер, за да оптимизирате GIF изображението. Оптимизатор на онлайн GIF е достатъчен, за да намали размера на GIF за няколко секунди.

1. ezgif .

 ezgif.

ezgif е прост създател на GIF онлайн и набор от инструменти за“ основното издание на анимиран GIF.

Позволява ви не само да оптимизирате GIF файлове, но и да създавате GIF, да конвертирате видеоклипове в GIF, да преоразмерявате GIF, да изрязва GIF, да обърнете GIF, да добавяте от текст към GIF и да прилагате ефекти към GIF .

2. gifgifs .

 gifgifs.

GIFGIFS est un ensemble d’outils GIF en ligne tout- En-one.

Този GIF оптимизатор е лесен за използване. Просто изтеглете анимация, изберете метод за оптимизация, след което конвертирайте.

Той предлага много функции, свързани с GIF: оразмеряване, изрязване, инверсия, въртене, оптимизация JPEG, PNG оптимизация, GIF разделение и др. -taarget = _blankkrakenioa „> 3. kraken.io .

kraken.io е безплатен онлайн оптимизатор на изображения. Благодарение на Kraken.io можете да оптимизирате големи количества JPEG, PNG и анимирани GIF файлове.

Въпреки това, за разлика от други оптимизатори на GIF в този списък, Kraken.io оптимизира вашите файлове, за да получи най-ниския размер.

Най -добрите инструменти за оптимизация на GIF за настолни компютри

Ако има много GIF изображения или големи GIF изображения, които да оптимизирате, изтеглете D ‘софтуера за оптимизация на компютъра може да бъде по -подходящо решение.

1. fileoptimizer .

Fileoptimizer is an advanced gif optimizer that allows Reduce loss – Безплатен размер на файла. Инструментът има прост интерфейс и може да се използва за компресиране на различни популярни файлови формати (аудио, видео и документи) на различни операционни системи, като Windows, Mac и Linux.

2. RIOT .

Riot, Abrevartificial Intelligence of Radical Image Optimization Tool, е оптимизатор на безплатно Изображение, което ще ви позволи да коригирате настройките на компресията, като същевременно запазвате минимален размер на файла. С него можете да контролирате компресията, настройките на метаданните, броя на цветовете и дори да изберете изходния формат.

3. GIF оптимизатор безплатно .

GIF оптимизатор е програма, е програма GIF оптимизация с едно щракване, което може да се използва за лесно оптимизиране на GIF файловете и спестяване на до 90 % от размера на файла. Тя включва два компонента за визуализация, които да ви помогнат да сравните оригиналния GIF с оптимизирания GIF.

Резюме.

Очевидно има много инструменти, които можете да използвате, за да компресирате вашия Gifs. Въпреки че тези услуги се различават според различни параметри, конвенцията е да се избере достъпният GIF компресор, Inviv -Ficticient Intelligence и Super Fast. По -важното е, че инструментът трябва да може да намали вашия GIF, без да влияе върху качеството на оригиналните файлове.

< /div>

Някои от връзките, появяващи се в тази статия, могат да бъдат партньорски връзки за разузнаване, които могат да ми осигурят безплатно възнаграждение за вас, ако решите да купите платен план.
Това са инструменти, които лично съм използвал, които поддържам и които ви позволяват да ви предлагате безплатно съдържание.