Docusign: Тест 2023 (предимства, функционалности, прегледи, цени)

 • Post author:
 • Post category:Бизнес

Предимства и недостатъци

 more icon

предимства

 • Пълен набор от функции
 • Прост и интуитивен интерфейс
 • Много трети интеграции

 minus icon

 • Телефонната помощ изисква отделно плащане
 • БЕЗПЛАТЕН ОПИТ НА Ограничен план
 • По-висока цена от тези на конкурентите

< /nociation div>

как да се възползвате << / Div>

Кликнете върху връзката по-горе
Class = „space _15px“>
няма необходим код

оферта

Безплатна пробна версия за 30 дни

Преглед на подробности EE de Docusign

Docusign е лидер на пазара в софтуера за електронен подпис, като пазарен дял се оценява на 70 %.

Като една от най -старите компании за електронни подписи, основана през 2003 г., тя имаше години, за да създаде набор от солидни и пълни функции.

l ‘Предприемането сега надхвърля електронните способности за подпис. и предлага поредица от услуги за цифрова документация. Ние ще се потопим в основното приложение на Docusign, за да ви помогнем да определите дали то е адаптирано към вашите нужди.

Docusign отдавна има репутацията на най -добрата платформа за електронен подпис на пазара. С появата на много конкуренти в това много оспорвано пространство решихме да видим дали Docusign винаги отговаря на репутацията му. След като прекарахме известно време с приложението DocuSign, установихме, че платформата е отличен инструмент за електронен подпис за компании.

Още, софтуерът DocuSign вече включва инструменти за управление на документи стабилни, интеграции и персонализиране. Прочетете нашата оценка на Docusign по-долу, за да разберете как оценяваме DocuSign и дали вашият бизнес трябва да обмисли използването на тази услуга.

Какво е този DocuSign?

Docusign е един от лидерите в дигиталния подпис на документи, което позволява на потребителите да подписват ефективно документи чрез услуги и файлови формати. Благодарение на своя набор от функции и лекотата на използване, DocuSign е идеален за организации от всякакви размери, независимо дали е мултинационален или малък бизнес. За отделните потребители личният опит на DocUsign е безплатен софтуер за цифрови подписи.

Компаниите оценяват софтуера на Docusign, тъй като предлага персонализирани опции извън стандартните си инструменти, без да се компрометира сигурността. Всъщност услугата е изцяло в съответствие с разпоредбите в сила в Съединените щати и в света.

В този преглед на DocuSign ще покрием основите на платформата, докато копаем малко повече характеристики и цените на документацията. & nbsp; През последните години компанията разшири производството си, за да покрие повече от простия подпис на цифрови документи. Нашият преглед на приложението DocuSign отчита новите инструменти за цифрова документация и подчертава как те се сравняват с други доставчици на пазара.

Как да използвам DocuSign

Когато посетите заявлението или уебсайта на DocuSign, първо трябва да създадете акаунт в платформата. Преди да се ангажирате с покупка, препоръчваме ви да тествате функциите на DocuSign, като участвате в безплатния пробен период. Това ви позволява да използвате софтуер за Docusign за 30 дни без никакъв ангажимент за покупка. Всъщност не е необходимо да предоставяте подробности за вашата карта за достъп до безплатната пробна версия … Всъщност можете да получите безплатен софтуер за цифров подпис.> Процедурата за регистрация е доста стандартна и включва въвеждането на вашата лична информация като такава Като ваше име, имейл адрес, телефонен номер, функция и бизнес. След като сте извършили процедурата за връзка на DocuSign, началната страница е основният център на DocuSign. Можете да видите преглед на вашите документи, включително файлове, изискващи действие. Можете също да напуснете началната страница, за да се консултирате с документите на документите и отчетите. Именно инструментите за цифрови подписи представляват сърцето на софтуерното изживяване на DocuSign. Това означава възможността за изпращане, управление и подписване на документи онлайн.

Изтегляне и изпращане на документи до контакти за електронен подпис са прости:

1. & Nbsp; Изтеглете документа

Приложението DocuSign поддържа повечето файлове за стартиране на документи, включително PDF и Microsoft Word. В допълнение, можете да изтеглите тези файлове директно от услугите си или услуги за споделяне на файлове като OneDrive, Google Drive и Dropbox.

2. & nbsp; Подчертайте кой трябва да подпише документа

Въведете електронните адреси и имената на получателите, които трябва да подпишат документа. DocuSign също ви позволява да изберете реда, в който искате да подпишете документа.

3. & nbsp; Създаване на полета за подпис

<< P> Можете да персонализирате документите, за да включите полето за подпис, където желаете. Това става с помощта на интуитивен инструмент за влачене и пускане. Вече можете да изпратите документите за изпращане и връзка ще бъде изпратена по имейл до всички избрани от вас получатели.

В допълнение, потребителите могат да управляват и документите, които сте изпращали, или тези, които вие Трябва да подпишете, по -специално чрез дефиниране на напомняния и одитни песни.

 • Запазете документите – Благодарение на началната страница от DocUsign, можете да следвате вашите Документи в проверка на интелигентността тяхното състояние. Другите опции включват изпълнение на отчети, визуализация на одитни песни и програмиране на изпращането на документи. В допълнение, можете да конфигурирате напомняния да получавате известия на всеки етап от процеса.
  Автоматична и сигурна регистрация на документи – След като документ документ е готов, можете да получите достъп до него по всяко време, независимо дали да подпишете или сте подписали. В допълнение, DocuSign съхранява документите в облака, така че те да са достъпни за изтегляне и печат.
  лесно управление – администрацията на вашето Документите за DocuSign са лесни благодарение на инструменти като маркиране, видимост и третиране на достъпа до вътрешни потребители. С по-подробни опции можете да включите политики за съответствие и усъвършенствани отчети.

Как мога да подпиша документ с DocuSign?

За повечето потребители, особено хората, опитът на приложението DocuSign се състои в подписване на документи и за щастие тази операция е прозрачна.

 • Изберете вашия Документ – Кликнете върху документа, като го изберете в имейла си. След това изберете документа за заявка.
 • Приемете, за да използвате софтуера за електронен подпис.
 • Щракнете върху „Sign“.
 • Проверете името си.
 • <

 • < Li> Изберете Apeast and Sign.
 • Потвърдете подписа.

И това е, вие сте завършили. Вече можете да отпечатате документа или да го изтеглите от DocuSign под формата на PDF файл.

В обобщение, DocUsign Software предлага цялостно решение за подпис и управление на документи. Най -голямото предимство на приложението DocuSign може да бъде неговата лекота на използване. DocuSign избягва усложняване на излишните процеси и е по -скоро фокусиран върху функционалността и потребителя, приятелски настроен на потребителя. Особено ми харесва функцията „плъзгане и пускане“, което прави всички инструменти лесни за използване.

Въпреки това, трябва да се отбележи, че актуализацията на документите е малко по -разочароващо, защото трябва да прескачате секции на Достигнете това, което трябва да промените. Това е незначителен проблем, който не е неприемлив, но със сигурност има по -ефективен начин за промяна на конкретните части, които искате? Във всеки случай лекотата на използване на документация е много висока. Ето защо приложението е популярно сред личните потребители и факта, че не е необходимо да създавате акаунт, за да подпишете документ.

Кой е Docusign to DocuSign ?

Docusign предлага документи за документи за компании от всички размери, малки организации с мултинационални компании. Той също така предлага лична версия за физически лица и може да работи с компании за персонализирани решения, които не са обхванати от стандартните му функции.

DocuSign е сигурен и в съответствие с американските и международните разпоредби, което прави инструмент идеален за среща с срещата Изисквания на дружеството по отношение на законно обвързващите електронни подписи. Тя включва специфични функции Интелигентност, предназначена за сектора на недвижимите имоти, който беше един от първите, които приеха документация.

Ще разгледаме под основните характеристики на документацията. Ще включим и екранни снимки на продукта, които да ви дадат представа за неговия дизайн и архитектура.

функционалности-docusign

docusign предлага a a Голям набор от функции, вариращи от публикуването на значителен формуляр на вашия уебсайт до събиране на плащания с помощта на електронен подпис. Невъзможно е да се обхване всичко, но това са основните характеристики за задоволяване на основните нужди на една компания по отношение на електронен подпис.

модели и издание

Моделите и публикуването са два ключови елемента на софтуера за електронен подпис. DocuSign ви позволява да създавате свои собствени модели и включва функции, които допринасят за рационализиране на публикуването на документи.

Модели

docusign не предоставя свои стандартни модели, но ви позволява да създавате своя . Моделите подобряват работния процес на документите, като ви спестяват време и гарантират последователността на вашето съдържание. DocuSign включва няколко усъвършенствани функции и мерки за безопасност на моделите, които не се намират в друг софтуер за електронен подпис. Например, лесно е да се определи дали човек е подписал лично или да поискате парола за достъп до модела.

Вие създавате модел в DocuSign, като първо изтеглите собствения си документ (PDF, DOCX , Excel). Следващата стъпка е да добавите заинтересованите страни, свързани с вашия документ. Това са типовете хора, които ще получат модела в бъдеще (например клиенти, партньори за комитет за разузнаване, HR). Накрая добавяте конкретните полета към модела. Най -често срещаните полета са подписи, дати и имена.

Използването на модел в DocuSign е интуитивно и организирано. За да добавите получатели, след като моделът приключи, просто въведете техните имена и електронни адреси.

DocuSign Templates

Модификацията на

docusign включва редактор, който ви позволява да добавяте полета към документ ефективно и има функции, които не можете да намерите в конкурентите. Това обаче не ви позволява директно да променяте съдържанието на вашите документи (тоест текстово копие). Ако искате да направите промени в документ, трябва да го направите в друго приложение, след което да го оставите отново в DocuSign. Може да стане досаден и alt=“DocuSign Document Editor“ src=“https://global-uploads.webflow.com/5ef9c22a12deafc90caa105e/63972d791b029042b970e4c6_qYGfFf-6MeouXW8s5IWj2b3NNXOKrCrmGOe3rQt3hW5AGIpwK30NF85NXfZDxhr3Q2k37I22tY3z2Vvm00ojrU-p59mwDaOlYbPThEbhjCiOJuwL3HBfy6–0q3trl0bFJF56mVv8MTRXQw4B05CzzRC9uUwM05jV_8TmNnMT-ig6TD1AVtkbHhPlKDry6NkfVC7DOaZCQ.png“>

As Видяхме по -горе, DocuSign включва 17 стандартни полета, като електронни подписи с правна стойност, които можете да добавите към вашия документ. Можете също да създадете персонализирани полета, да маркирате документ и дори да добавите печат. Редакторът на DocuSign ви позволява да увеличавате, да коментирате и да се движите в документа си по страница.

Docusign включва ръководство за пряк път, което ви информира за това как да използвате ключовете си вместо мишката си, за да извършите действия на The Полета на получателя. Сред тези действия За да спестим време, нека цитираме дублирането на поле, движението на поле на страница и избора на полета на текуща страница.

Допълнителни функции за редактиране

С DocuSign можете да промените документите си, за да включите персонализирано изображение на марката и един от 13 -те налични езика. Това позволява на вашия бизнес да подобри имиджа на марката си и да се доближи по -лесно до заинтересованите страни.

Документите на документа, които можете да персонализирате с марката имиджа на вашата организация, включват:

 • Изтеглете лого на документите, таблото и документите и имейлите на приемането
 • Променете цвета на банерите и текста на банери
 • Модификация на цвета на The пъпки и текстът на бутоните

Документален инструмент за електронен подпис е достъпен на 13 езика, по -специално:

 • Английски
 • Китайски опростен
 • Китайски традиционен
 • Холандски
 • Френски
 • Германски
 • Италиански

 • Японски
 • Корейски
 • Португалски (Бразилия)
 • Португалски (Португалия)
 • Руски
 • Испански
 • потоци на документи

  след създаването на вашия документ Uments, ще трябва да управлявате работния си процес, за да изпращате, подпишете и съхранявате документите си.

  Изпращане на документите си

  Когато сте готови да изпратите документ, DocuSign ви позволява да персонализирате The начин, по който искате да го изпратите. По-специално можете да изберете дали получателят трябва да подпише лично или да импортира списък с получатели за масови подписи.

  DocuSign Sending Documents

  В допълнение към представените по -горе, DocuSign има някои допълнителни функции за рационализиране на изпращането на документи:

  • Задайте дата на изтичане
  • < Li> Позволете на получателите да променят отговорностите за подпис

  • Активиране на коментари

  Известия и напомняния в реално време

  След изпращане на документ, документ, документ Sign ви изпраща известие по имейл, когато е консултиран, отказан, анулиране и попълване. DocuSign също изпраща мобилни известия към дейността на документи и коментари.

  В параметрите DocUsign ви позволява да изпращате автоматични напомняния, които напомнят на получателя да подпише документ и да определите броя на дните между напомнянията. Той също така ви позволява да дефинирате броя на дните преди изтичането на документ и броя на дните, през които един подписващ може да бъде уведомен преди изтичането на документ.

  Подпис на документи

  < P> Като цяло процесът на подпис на документи за документи е прост и ефективен. Той също така включва допълнителни функции, които не се намират в софтуера на конкурентите. DocuSign включва „следващ бутон“, който помага на всеки получател да се ориентира във всяко поле и обяснява действията, които трябва да предприеме.

  DocuSign Document Signing

  Както видяхме по -горе, някои от допълнителните характеристики включват:

  • Zoom отпред и отзад на документ
  • Въртене на документа в почасовата или анти -коновата посока
  • Добавяне на коментари
  • Изтеглете документа в PDF (и) преди подписа му
  • Печат и Подпишете документ
  • Дайте документа на някой друг
  • Визуализация на историята на документ
  • Визуализирайте сертификата на документ
  • Показване на информация за сесията (включително идентификация на интелигентността на документа, номера на версиите и средата на документа)

  Съхранение на документи

  След като изпълните документите ви, важно е те да се съхраняват в база данни, организирана и лесна за използване. Приложението DocuSign съхранява всички документи, извършени в облака, и включва ключови организационни функции, отсъстващи от неговите конкуренти. Те включват изследователска лента и възможността за филтриране на документите по статус, подател и дата. Можете също да създадете персонализирани файлове, за да организирате вашите документи.

  DocuSign Dashboard

  As Можете да видите в лявата част на изображението по -горе, DocuSign предлага преки пътища да плават бързо до различни категории документи. Например, можете да видите всички документи в приемната си кутия, тези, които са изпратени или изтрити. Можете също така да намерите документите, които изискват действие от вас, които скоро изтичат или които са завършени.

  интеграции и API

  , за да помогнете на потребителите повече да предават своите потоци документи, DocuSign е разработил Софтуерни интеграции и API. Те ви позволяват да интегрирате съществуващите си софтуерни приложения с функциите на DocUsign.

  Docusign отговаря на повече от 350 приложения. Сред тях са:

  • salesforce
  • Google
  • Microsoft
  • Zapier
  • Oracle
  • SAP
  • Apple
  • smartlq
  • Работен ден

  Плащания

  С плана на Business Pro на DocuSign можете да използвате DocuSign, за да съберете плащането на получател и да спестите Вашата информация за плащане за бъдещи разходи. Тя включва напреднали функции, които не се намират в повечето конкурентни софтуер, като например възможността за събиране на уникални плащания и конфигуриране на повтарящи се разходи. Тези функции ви спестяват време, като ви позволяват да ви се плаща незабавно и да намалите неточностите на данните за ръчни плащания.

  Подписалите могат да плащат на настолния си компютър или да използват мобилното приложение на DocuSign. Налични са следните методи на плащане:

  • кредитна карта
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • PayPal
  • ACH (трансфер на електронно банкиране)

  Конфигурация на документа

  Сърцето на софтуера на електронния подпис се намира в Конфигурацията на документа. DocuSign прави този процес прост и интуитивен, докато предлага опции, адаптирани към множество сценарии, от изпращането на документи по електронна поща до подписа лично.

  Конфигурацията на документа започва с изтеглянето на вашия формуляр. Маркирайте областите, в които вашите получатели трябва да предприемат мерки. DocuSign Tools предлагат функция за плъзгане и пускане, за да се определят лесно места, където са необходими подписи и друга подходяща информация.

  Малките ключове подобряват процеса. Подписалите документи се кодират по цвят, когато няколко души трябва да подпишат. Определете квадратчетата за отместване, инициативни интелигентни елементи и други общи елементи, изискващи действия от страна на вашия получател. Ако стандартните полета не отговарят на вашите нужди, можете да създадете персонализирано поле.

  За подобрена безопасност можете да добавите код за достъп към документа. Получателите трябва да въведат кода, за да отворят и подпишат формуляра.

  < Div> Страничната лента на DocuSign показва опции за маркиране на зони в документ, който изисква подписи и други действия.

  Marquez les zones de votre formulaire nécessitant une Действие с помощта на инструментите за плъзгане и пускане.

  Мониторинг на документа

  Подписите за заявка е важно, но възстановяването на подписаните документи е Точно толкова. DocuSign улеснява този процес благодарение на документите си за наблюдение на документите.

  Docusign предлага екран за преглед на състоянието на изпратените документи. Можете да извършите няколко действия, като например извършване на актуализации или консултация с история на действията, извършени във вашите формуляри. Ако вашият получател поиска отново документа, този екран ви позволява да го върнете с едно щракване.

  Вашето приемно поле Указва документите, които очакват вашия подпис. Можете да организирате елементите във файлове, а полето за изследване ви помага бързо да намерите документите.

  Visualize и лесно следвайте документите, изискващи вашия подпис, и тези, които сте изпратили.

  интеграции

  компании, които събират електронни подписи, също използват други други, използвайте други други, използвайте други други, използвайте други други, използвайте други други, използвайте други други, използвайте други други, използвайте други други компании, използвайте други други компании Приложения, като софтуер за управление на взаимоотношенията с клиенти .

  docusign отговаря До повече от 350 доставчици на трета страна. Тези интеграции рационализират работните процеси на вашия бизнес.

  Интеграциите с доставчици на софтуер съществуват в много сектори, включително здравни грижи, организации с нестопанска цел и образование. Когато представител на пазаруването, използващ salesforce За да управлява тръбопровода си за продажби, приключва дело, той може да използва Docusign, за да финализира договора.

  < P> Docusign също работи със софтуерни платформи за човешки ресурси (HR), включително работен ден , за подписване на HR документите.

  Ако съхранявате документите си с доставчик на облачни услуги, е добре да знаете, че DocuSign е част от популярните опции като Google Cloud и Dropbox.

  Отчитане

  Вашият акаунт включва отчети. Тези доклади имат основна статистика, като например броя на изпратените „пликове“. (Плип е етикетът, използван от DocUsign за обозначаване на всички документи, изпратени на получател).

  Отчетите се актуализират в реално време, така че когато подписите се събират и документите се върнат, можете да видите Тези действия се отразяват в докладите. Програмирайте автоматичното изпълнение на най -често използваните отчети. Отчетите могат да бъдат изтеглени, което улеснява споделянето им.

  Reporting docusign

  < EM> Използвайте интегрираните отчети, за да анализирате използването на документи. Източник на изображение: Автор

  mobile

  docusign е наличен на мобилни устройства и таблет за Apple и Android. Мобилното приложение DocuSign е ефективно, тъй като включва табло за всички ваши документи и ви позволява да стартирате документи с помощта на приложението. Elle est également plus avancée que ses concurrents car elle vous permet de modifier les documents en incluant des champs.

  Application Mobile - Docusign
  Application Mobile – Docusign

  Son application mobile comprend également des fonctionnalités précieuses telles que :

  • La possibilité de filtrer par statut
  • Une bibliothèque pour tous les fichiers
  • Un bouton „Suivant“ pour la navigation dans le document
  • La possibilité de commenter les documents
  • La possibilité d’enregistrer les signature s et les paraphes
  • Accès aux paramètres généraux et aux paramètres du compte

  Facilité d’utilisation – DocuSign

  L’un des points forts de DocuSign est sa facilité d’utilisation. Il suffit de télécharger votre document, de marquer les zones à signer et de l’envoyer par courrier électronique aux destinataires. Ces étapes se déroulent grâce à des fonctions convivartificial intelligenceles de glisser-déposer au sein d’une interface propre et intuitive qui vous guide tout au long des étapes.

  L’inconvénient est que DocuSign vous oblige à répéter les étapes lorsque vous souhaitez apporter des modifications. Cela vous oblige à cliquer sur le bouton „suivant“ pour contourner les écrans que vous ne mettez pas à jour afin d’atteindre les écrans pertinents.

  Les destinataires n’ont pas à télécharger de logiciel ni à s’inscrire à un compte. Il leur suffit d’ouvrir le document qui leur a été envoyé par courrier électronique et de le signer. Dès qu’ils confirment leur signature, vous en êtes informé, ce qui rend l’ensemble du processus fluide et sans effort.

  DocuSign’s image upload tool shows a window that allows users to drag and drop documents into the area
  DocuSign vous accompagne tout au long du processus de signature électronique, en commençant par le téléchargement des documents.

  Tarifs – DocuSign

  DocuSign propose trois niveaux de prix standard, à partir de 10 $/mois pour un seul utilisateur en cas de paiement annuel. Le prix passe à 25 $/mois par personne pour un maximum de cinq utilisateurs dans votre organisation avec une facturation annuelle.

  Les prix de DocuSign sont élevés par rapport à ceux de la concurrence. Aucune version gratuite n’est disponible, mais la société propose une période d’essai gratuite de 30 jours et une démo DocuSign pour tester l’application.

  Un quatrième niveau de tarification pour les entreprises qui recherchent des implémentations personnalisées est une option pour les comptes d’entreprise de DocuSign. La tarification dépend des besoins spécifiques de votre entreprise. Appelez DocuSign pour obtenir un devis.

  Il existe une tarification distincte pour les sociétés immobilières. Ils commencent également à 10 $/mois pour les particuliers qui paient annuellement.

  Avez-vous simplement besoin d’un logiciel qui vous permette de signer électroniquement des documents ? DocuSign propose gratuitement une option de signature seule. Vous ne pouvez pas demander la signature d’autres personnes, mais cette option est utile pour signer électroniquement des documents plutôt que de devoir imprimer, signer, puis numériser le formulaire pour le renvoyer.

  tarif docusign
  La tarification est basée sur les fonctionnalités et le nombre d’utilisateurs. Source de l’image : Auteur

  Support Client – DocuSign

  Les options d’assistance standard de DocuSign sont le libre-service et le chat. Un centre d’assistance en ligne propose des articles et des didacticiels vidéo qui peuvent vous aider à répondre aux questions et aux problèmes les plus courants.

  L’entreprise propose des cours de formation en ligne complets qui abordent de nombreux domaines, depuis les bases de la signature électronique jusqu’à la manière dont les ingénieurs logiciels de votre organisation peuvent utiliser l’API (interface de programmation d’applications) DocuSign pour des implémentations personnalisées.

  Vous pouvez également poser des questions à la communauté DocuSign. Si vous n’y arrivez toujours pas, vous pouvez utiliser la fonction de chat intégrée de DocuSign pour obtenir de l’aide, ou soumettre votre problème vartificial intelligence un système de gestion des cas en ligne.

  Si vous souhaitez bénéficier d’une assistance téléphonique ou d’un autre service client DocuSign, tel qu’un temps de réponse plus rapide, vous devez payer un plan d’assistance distinct.

  Alternatives – DocuSign

  Si nous pensons que DocuSign est le leader de l’espace de signature de documents numériques, ce n’est certainement pas la seule option. En fait, si vous appréciez davantage la gestion de documents de DocuSign que la prise en charge de la signature, il existe peut-être de meilleures alternatives à DocuSign. Vous trouverez ci-dessous une liste de quelques-unes de ses alternatives, y compris des alternatives gratuites à DocuSign. De plus, si vous souhaitez en savoir plus sur ses concurrents, vous pouvez vous rendre sur notre page dédiée.

  LECTURE CONSEILLÉE : Meilleures alternatives à Docusign

  Bénéfices – DocuSign

  DocuSign permet de capturer facilement des signatures numériques, mais il brille vraiment lorsqu’il est utilisé en équipe. Les modèles sont partagés, de sorte que les bonnes informations sont systématiquement collectées pour chaque document.

  Les rapports montrent comment chaque membre de l’équipe utilise la plateforme. Elle est disponible en 43 langues, ce qui rend DocuSign accessible aux équipes et aux destinataires du monde entier.

  L’écosystème de produits de DocuSign constitue un autre avantage. Ceux-ci vous permettent d’aller au-delà des signatures électroniques pour automatiser votre flux de gestion de documents ou gérer les négocartificial intelligencetions contractuelles en suivant les modifications tout au long du processus. Ces fonctionnalités supplémentaires font l’objet d’une tarification distincte.

  Les destinataires des documents en profitent également puisqu’ils peuvent signer des documents gratuitement. Ils ne doivent jamais payer ou créer un compte.

  Les signatures DocuSign sont-elles légales ?

  L’une des questions les plus courantes posées par les utilisateurs potentiels de DocuSign est de savoir si les signatures effectuées par le bartificial intelligenceis de la plateforme sont juridiquement contraignantes. La réponse est oui, mais avec quelques réserves.

  Comme les autres solutions de signature numérique, les signatures DocuSign reposent sur la cryptographie pour garantir l’intégrité de chaque signature. Les signatures numériques DocuSign utilisent le protocole PKI pour générer deux clés – une clé publique et une clé privée. Ces clés servent à valider l’authenticité de chaque signature.

  Protocole PKI de Docusign

  Le cryptage des signatures DocuSign empêche également toute altération après la signature d’un document. Si la moindre modification est apportée, la signature est invalidée. Un autre aspect extrêmement important pour rendre le processus de signature numérique à la fois légal et transparent est la piste d’audit.

  La piste d’audit représente l’historique documenté de toutes les modifications et actions sur un document unique. Grâce aux pistes d’audit, toutes les parties peuvent garantir, ou contester, la validité de chaque document signé. Dans l’écosystème de DocuSign, une piste d’audit est appelée certificat d’achèvement et contient les informations suivantes :

  • Un identifartificial intelligencent d’enveloppe spécifique
  • L’identité de l’expéditeur
  • L’identité du ou des signataires des documents
  • Une représentation graphique de leurs signatures
  • La date et l’heure de l’envoi, de la consultation et de la signature du document.
  • Adresse IP du signataire

  Les États-Unis et de nombreux autres pays accordent le même statut juridique aux signatures numériques et manuscrites. Aux États-Unis, la loi sur les signatures électroniques dans le commerce mondartificial intelligencel et national et la loi uniforme sur les transactions électroniques confèrent une validité aux documents électroniques et aux signatures électroniques.

  Authentification – DocuSign

  Un élément crucartificial intelligencel pour garantir la validité des documents signés électroniquement consiste à authentifier que le destinataire indiqué est bien celui qui a signé le document.

  Ceci est réalisé par l’authentification. La méthode d’authentification par défaut de DocuSign est l’e-mail. Ainsi, le processus de gestion de documents DocuSign vous demande de saisir l’adresse électronique de chaque destinataire.

  Chaque signataire doit ensuite se connecter à son compte de messagerie personnel pour signer, ce qui prouve que la bonne personne a laissé sa signature.

  D’autres méthodes d’authentification sont également disponibles. L’authentification peut se faire par SMS, par l’intermédartificial intelligenceire de l’authentification basée sur la connaissance, qui demande au destinataire de répondre à des questions sur lui-même, ainsi que par la vérification de l’identité.

  Sécurité – DocuSign

  Étant donné que les utilisateurs de DocuSign traitent à la fois des documents sensibles et des informations personnelles, il est primordartificial intelligencel de disposer de mesures de sécurité de premier ordre.

  C’est un autre domaine dans lequel DocuSign ne fait pas défaut.

  Tout d’abord, tous les flux de données sur la plateforme sont protégés par un cryptage haut de gamme. En outre, les centres de données où sont stockées les informations sont certifiés ISO 27001 et soumis à un audit SOC. En outre, des tests de sécurité annuels, un solide pare-feu et une protection DDoS garantissent la sécurité et la confidentartificial intelligencelité de tous les utilisateurs de DocuSign.

  Les utilisateurs peuvent également utiliser l’authentification multifactorielle et l’autorisation basée sur les rôles pour les comptes d’entreprise DocuSign.

  Verdict final – DocuSign

  Les nombreuses années d’expérience de DocuSign dans le domaine de la signature électronique se reflètent dans son ensemble de fonctionnalités robustes, qui font que les signatures physiques appartiennent au passé.

  Il convient parfaitement à toute une série de scénarios, qu’il s’agisse de contrats, de documents de prêt, de documents d’embauche ou de contrats de location.

  Chaque document est crypté pour des raisons de sécurité et vous pouvez définir des exigences en matière de vérification de l’identité, comme la saisie par le destinataire d’un code d’accès pour ouvrir et signer le document. La version d’essai gratuite de DocuSign vous permet d’évaluer le logiciel pour vous assurer qu’il répond à vos besoins avant de l’acheter.

  FAQ – DocuSign

  DocuSign propose-t-il une version gratuite ?

  Si vous souhaitez avoir la possibilité de recueillir des signatures électroniques, il n’existe pas de version gratuite. L’essai gratuit de DocuSign vous permet de tester l’application, mais vous devez acheter un plan pour conserver l’accès après l’expiration de l’essai de 30 jours. Les forfaits DocuSign commencent à 10 dollars par mois et sont facturés annuellement.
  Les destinataires de vos documents peuvent signer électroniquement des documents gratuitement. Les utilisateurs peuvent adopter DocuSign pour signer et stocker les formulaires nécessitant leur signature, et ce gratuitement, simplement en créant un compte.

  Une application mobile est-elle disponible ?

  Oui, DocuSign propose une version mobile. Elle n’est pas aussi riche en fonctionnalités que son homologue de bureau, mais vous êtes en mesure d’effectuer des tâches de signature électronique de base. Vous pouvez télécharger et configurer des formulaires, demander des signatures et suivre le statut des documents.
  Si vous utilisez un téléphone mobile, il vous sera plus difficile de vous rendre à l’endroit où vous avez besoin de signatures pendant la configuration du document en raison de la petite taille de l’écran. Je recommande donc de limiter ce travail à un ordinateur de bureau ou à une tablette, mais l’application mobile est une option pratique pour vérifier l’état des documents en déplacement.

  Les documents sont-ils sécurisés ?

  Oui, DocuSign assure la sécurité des documents de plusieurs façons. Il appose un sceau numérique sur chaque document afin de repérer toute falsification, et sa technologie de sceau d’inviolabilité confirme la validité des signatures électroniques.
  Tous les documents sont cryptés, et DocuSign réaffecte automatiquement un formulaire signé pour garantir un contrôle strict des documents. Il fournit également un historique de l’activité des documents. Vous pouvez voir quand un formulaire a été signé, imprimé ou envoyé.

  DocuSign est-il sûr ?

  Oui, DocuSign permet de sécuriser vos documents à l’aide de codes de passe, ce qui signifie que seules les personnes que vous avez autorisées peuvent voir le fichier. Cependant, tous les documents DocuSign sont totalement contraignants sur le plan juridique, comme ils le seraient avec un stylo et du papier.

  Tags

  Signature Électronique

  Présentation Vidéo – Docusign

  youtube-video-icon

  Merci d'avoir voté !
  Veuillez patienter...Pour éviter le Spam, la mise à jour se fera dans 30 secondes ...
  Une erreur est survenue ... Avez-vous déjà voté pour cet outil ?